Tää on mennyttä Onnetonta kerrassaan

Sellunkeittäjien kansa

  • Puuosaoimitus on saapunut
    Puuosaoimitus on saapunut
  • Puolikas tupakki myöhemmin ja kaikea pitää kasassa yksi puukiila!
    Puolikas tupakki myöhemmin ja kaikea pitää kasassa yksi puukiila!

Suomi on sellunkeittäjien maa, koska meillä kasvaa puuta ylitarpeen. Tämä tarve kasvaa, kun sivistys leviää ja ihmiset puhdistavat takamustaan kiihtyvällä vauhdilla läpi koko maailman.

Kuinka monta persettä Suomen metsillä pyyhitään päivittäin?

Metsä on pyhä sille ei saisi näyttää persettä, koska metsä kostaa ainakin peräpukamilla, vaikkakin on muistettava, että suuret tulvat Suomessa ja maailmalla on suoraan verrannollisia metsien ja soiden ojituksen kanssa.

Miksi Suomi antaa koko maailman pyyhkiä metsillämme, kun niistä voisi tehdä jotain mielekästä ja kauan kestävää?

Metsässä voisi kerätä marjoja ja sieniä, kävellä päämäärättömästi ympyrää tai vain istua kivellä ja olla tekemättä mitään. Metsä on lääke, ei vessapaperia! Metsä parantaa ja metsässä voi myös asua.

Suomen metsistä kannattaa tehdä asioita, joista on ilo pidempään, kuin seuraavaan huussikäyntiin!

Jos Suomen neito on riisuttava alasti ja vaatteet myytävä vain rahan takia, eikö kannata nostaa panoksia ja tehdä puusta laatutavaroita?

Vaikka koirankoppeja?

Tai kriisialueille helppoja ja nopeita taloja?

Tai edes paskahuusseja…………..

 

Kiitos

Hämis.

 

PS. Laitan tänne pari kuvaa. Loput joudutte katsomaan ensijulkaisusta: https://hamisdesign.wordpress.com/2018/05/10/sellunkeittajien-kansa/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Linkki ei näköjään toimi jostain syystä, mutta näillä mennään ja sorvi on kiinni!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Bulkilla ja halpatyöllä Suomi nousuun, koulutuskin voidaan lopettaa eihän sitä bulkin tekemisessä tarvita.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Koneet jauhaa paskapaperia kiinalaisille ja kohta meillä on kiinalaiset ajamassa metsäkonettäkin, kun sellukattilat, anteeksi biotuotetehtaat eivät tienaa tapreeksi bulkin myynnillä!

VMP!

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Ison virheen Suomi teki hyväksymällä kiinalaiset tuhoamaan metsiämme wc-paperitarpeisiinsa. En ymmärrä sellaista suomalaista ahneutta, josta ei ole meille kuin haittaa. Huiputtivathan kiinalaiset meiltä rahat lähettämällä tänne pandoja. Tulevat kalliiksi. Ähtärissä ei ole tarpeeksi kävijöitä, jotta pandoista hyödyttäisiisn edes hiukan. Kiina tarvitsee rahojamme. Täällä ei osata laskea mitä mikin hanke merkitsee, eikä osata arvostaa luontoarvojamme. Kaiken me lahjoitamme, kun haluamme tänne kaivosyrittäjiä, kullan ja jalokivien ryöstäjiä, ja köyhiksi jäämme.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #6

Suomen poliitikot pitäisi laittaa syytteeseen parituksesta ja raiskauksesta!

Nuo oman edun tavoittelijat myyvät koko kansan huoraksi ja raiskaavat maan yhdessä asiakkaidensa kanssa......

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #6

Maassa vallitsi suuri poru ja hammasten kiristys joitain vuosia sitten, kun Stora Enso lakkautti sellutehtaan Kemijärvellä aiheuttaen kaupungin työttömyyden kasvamisen huippulukemiin. Nyt kun ulkomainen raha haluaa perustaa samaan paikkaan uuden sellutehtaan, niin siitäkö sitten pitäisi vuorostaan valittaa?

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #25

Kenties tulisi valittaa siitä, ettei finnilä ole keksinyt mitään viisaampaa pidemmälle kehitettyä tuotetta, kuin sellu.

Suomen metsien myyminen selluna on idiotismia, koska puusta voi tehdä muutakin ja saada paremman hinnna.....mutta sellunkeitto sopii pirtaan....ja on helppoa!

Velliä, velliä ja velliä näille hampaattomille!

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Jos minulla olisi rahaa, asuisin hampputalossa, mutta kalusteeni tahtoisin teettää kauniista kotimaisesa puusta. Tahtoisin kotiini myös paljon kauniita käsityönä tehtyjä puuesineitä.

Harmi ettei minulla ole rahaa:(

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Tämä koppi tulee eristetyksi hamppubetonilla. Rungon "reiät" täytetään sillä, kunhan ilta joutaa ja aamu tulee. Tyyli tulee olemaan sama, kuin Hamppumaitolaiturikirjastossa,

https://vapaakulkija.wordpress.com/tag/hamppumaito...

mutta muutamalla pienellä parannuksella hiottuna.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Sellun kysyntä maailmalla kasvaa alati. Olisi tosi typerää jos suomalaisilla, jotka pystyvät tekemään sitä tehokkaasti, ei olisi osaa näistä markkinoista.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Opetamme sellunteon kiinalaisille ja muutaman vuoden kuluttua Kiinassa tehdään sellua halvemmalla kuin täällä ikinä. Silloin meiltä menevät markkinat.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Jos Suomi ei opeta niin joku muu kyllä opettaa. Ei se ole sellaista salatiedettä.

Kilpailukyvyn salaisuus on pysyä jatkuvassa kehityksessä kiinalaisia edellä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sellun teko laajamittaisesti kannattaa vain raaka-ainelähteen vieressä. Joskus poikkeuksellisesti voi tukkipuuta tuoda kauempaakin, mutta esimerkiksi Kiinassa on pulaa sopivista puulajeista "neiteellisen kuidun" sellun valmistukseen. Siistauslaitoksia jätepaperin käsittelyyn kyllä on ja sitten edelleen suuri olkisellutuoanto. Kun Stora Enso perusti Etelä-Kiinaan selluntuotantoa, niin se hankki samalla valtavat aleet metsän istutusta varten.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #15

Todennäköisesti kiinalaiset sen sellunkeiton oppivat, oppivatpa tekemään sellutehtaitakin, ja menevät keittelemään sinne, missä puuta on eli Indonesiaan, Venäjälle ja Kongoon.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#5:
Aina löytyy niitä, joiden mielestä pitäisi tehdä jotakin muuta kuin tehdään ja jonkun muun täytyisi kehittää se jotakin muuta. Tämä sitten pitäisi saada aikaan ajamalla alas se tuotanto joka toimii ja joka osataan. Mahtavatko ne olla näitä samoja ihmisiä, jotka kovasti kauhistelevat työttömyyttä, kun tuota politiikkaa toteutetaan. Oikeastihan asian pitää mennä täysin vastakkaisessa järjestyksessä. Se korkean jalostusasteen tuotanto pitää kehittää ja saada pystyyn ensin. Sitten, jos ja kun siinä on onnistuttu, bulkkituotannosta voidaan luopua, jos sillä tavoin saadaan vapautettua resursseja kannattavampaan tuotantoon.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Tuota korkean jalostusasteen toimintaa on jo olemassa ja jos niihin keskitetään murto-osa tuista, joita tähän sellunkeittoon niin kohta voidaan sellusta luopua.

Mutta ensin pitää ottaa uusi linja ja sitä ei tule tähän maahan, koska metsäteollisuus on sellukeittoa piste!

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #19

Muuten samaa mieltä paitsi, että metsäteollisuus on paljon, paljon muutakin kuin sellunkeittoa, tukien saajana se on vähäinen, mutta rahantuojana merkittävä.

Muuten, voitko esittää lyhyen yhteenvedon noista sellunekittoon annettavista tuista, kun ilmeisesti ne tiedät.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #22

Ei mulla mitään yhteenvetoja ole esittää, mutta Suomessa on tainnut olla tapana antaa isoille, kun ne on maksaneet vaalikampanjat ja muut kestitykset.

Heitin siis ihan hatusta perustaen Pohjois-Kongon yleiseen toimintaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #19

Paperin vienti Suomesta on kolminkertaista selluun verrattuna.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #23

Silti viedään sellua? Saanko kysyä miksi? Onko paperikoneiden kapasiteetti lopussa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #27

Kehottaisin jättämään tällaiset tuumailut niitä bisneksiä hoitaville. Maailmalla on sellumarkkinat olemassa ja niitä hyödynnetään. Osa Suomesta viedystä sellusta menee myös suomalaisten paperintuottajien ulkomaiseen tuotantoon.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #30

Älä sä kuikka kehoittele mulle mitään jos olet noin putkiaivoinen, ettet keksi mitään muuta parempaa Suomen metsistä tehtäväksi, kuin sellu.

Oletko edes tietoinen Suomen metsien tämän hetken todellisesta tasosta vai uskotko edelleen "on meillä metsää ja lisää kasvaa" teorioihin?

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Rautiaisen kanssa olen vahvasti eri mieltä, koska tällä hetkellä menee hyvääkin puuta selluksi, koska buumi vetää ja finni on tyhmä.....

Toiseksi puusta tehtävissä pitkäikäisissä tuotteissa on helpompi pysyä "kehityksessä edellä" juuri siitä syystä, että sellunkeitto "ei ole salatiedettä"......

Irjaa voidaan kenties lohduttaa sillä, että markkinoiden katoaminen voi(si) olla jopa hyvä tälle kansalle, jos toiminta sen jälkeen olisi viisaampaa ja katsottaisiin heiman sellukattilan reunaa pidemmälle.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Selluloosa on paitsi paperin niin myös pakkauskartongin raaka-aine. Verkkokaupan myötä tästä on tullut yhä tärkeämpi tuote. Ei Suomenkaan kannata jättää rahaa pöydälle, jos se on saatavana.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Tyhmä on se joka myy luonnonvaransa puoli-ilmaiseksi ja huonolla työllistämisasteella!

Mutta halvalla huoraaminen on Suomen biotalousstrategia, koska kukaan ei vaivaudu miettimään vaihtoehtoja ja mennään samalla taantumuksen linjalla täältä ikuisuuteen

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Mutta kun se laiskuus. Jos luonnossa on resursseja, ja toimeentulon saa myymällä kaiken sen eniten tarjoavalle, miksi vaivautua kehittämään jotain kehittyneempää. Ja tietenkin, jos jotain kehittyneempää olisi, loput myytäisiin kai selluksi joka tapauksessa. :-) Ihmiskunnalla on vielä paljon opittavaa, ennen kuin se osaa käyttää (ja ei käyttää) resursseja sellaisella vastuullisella tavalla, joka otaa huomioon myös virkistys- ja luontoarvot, ja ympäristön tilan, ja tulevat sukupolvet.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Juhon kommentin voi allekirjoittaa kokonaan, vaikka vaihtoehtoja on aina, jos ne vain haluataan ottaa käyttöön.

Suomi taitaa edelleenkin olla paperimafian ja politiikan nepotismiorgia, jossa ei himoja ja niiden tyydyttämisiä säästellä.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Käyttäisivät edes pyyhkimiseen. Tutkimusten mukaan merkittävä osa paperista käytetään loiskahdusten estämiseen, sekä yleisissä tiloissa istuimen pyyhkimiseen tai suojaamiseen.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Tässäkin tapauksessa on olemassa uusia tekniikoita ja vaihtoehtoja, mutta paperi on ilmeisen halpa ja helppo vaihtoehto ja mitä parasta tuttu vaihtoehto, koska vaarikin teki näin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ei pidä halveerata pehmopapereita. Sitä oppi arvostamaan, kun varhaisvuosina vaihtoehtoina olivat Kymen kova ja Keskisuomalainen. Sitäpaitsi pehmopapereiden valmistus on yksi alue jossa kierrätyskuitu ja lyhytkuituinen eokalyptussellu eivät kykene syrjäyttämään pitkäkuituista havusllua. Se kun olisi omiaan aiheuttamaan ruskeasormisuutta.

Väärinkäyttö loiskjahduksen estämiseen on tietysti pöljää.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Monelle saattaa olla suuri yllätys, että maailman suurin paperin ja sellun tuottaja on Kiina.

Kiinan paperin ja sellun tuotanto vuodessa on 100 miljoonaa tonnia. Myös paperin kulutus Kiinassa on maailman korkeimmalla tasolla n. 85 miljoonaa tonnia vuodessa.

Suomen paperin ja sellun tuotanto on 11 miljoonaa tonnia. Maailman rankingin mukaan Suomi on sijalla seitsemän (7). Suomen oma kulutus on alle miljoona tonnia.

Metsäteollisuuden vienti on tärkeää koko Suomen talouden kannalta huolimatta siitä mihin tuotteita viedään. Metsäteollisuuden viennin arvo kasvoi vuonna 2017 viisi prosenttia 12,1 miljardiin euroon. Viennin osuus tuotannosta on suurimmillaan kartongissa, 98 prosenttia. Paperista viedään 93 ja sellusta 43 prosenttia.

Hämäläisen suosiman vaihtoehdon, puuteollisuustuotteiden viennin arvo oli jotakin aivan muuta. Huonekaluja suomalaisyhtiöt veivät 200 miljoonalla eurolla.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Onko mahdotonta siirtää painopistettä pysyvään tuotantoon, jonka innovaatio aste on riittävän korkea ainakin tuntemissani perheyrityksissä (joilla ei ole lobbausvoimaa samalla tavalla, kuin sellukattilaparoneilla)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suurin osa noista selluluvuista Kiinassa tulevat yhteensä kierrätyskuidusta sekä olkisellutuotannosta. Muun tuotannon kohdalla Kiinaan ovat merkittävässä määrin investoineet myös ulkomaalaiset tuottajat, mm. UPM ja Stora Enso.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Väyrynen joskus 10-15 vuotta sitten ehdotti että Suomen pitäisi panostaa puukerrostalojen rakentamiseen, ei saanut kannatusta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Oikeastaan tuo ei pidä paikkaansa. Nythän niitä innolla tehdään. Tuotekehityksessä 10-15 vuotta ideasta teolliseen tuotantoon ei ole aika eikä mikään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Puukerrotalorakentaminen Suomessa on ollut ja on edelleen täysin marginaalista harrastamista.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

"Suomen ilmastopaneeli on sitä mieltä, että hallituksen ajama metsäpolitiikka ei näytä hyvältä ilmaston ja ilmastopolitiikan kannalta. Jos Suomessa parturoidaan metsää yli kaavaillun 80 miljoonaa kiintokuutiota vuodessa sellujättien tarpeisiin, sellufirmat kyllä käärivät voittoja, mutta ilmastopolitiikan takia maksajaksi voi joutua veronmaksaja."

https://yle.fi/uutiset/3-10197219

Suurimman maksusiivun saa kuitenkin tulevaisuuden suomalaiset, joten antaa mennä vaan koska meillä on alamäki ja 50 vuoden jälkeen ylämäki ei ole meidän ongelma.

Toimituksen poiminnat