Tää on mennyttä Onnetonta kerrassaan

Onko Timo Soinin arvot kohdallaan?

  • Kuvakaappaus kreikkalaisen Alfa TV-kanavan tietokoneella tehdystä kuvasta Kreikan pääministerin helikopterin ahdistelusta
    Kuvakaappaus kreikkalaisen Alfa TV-kanavan tietokoneella tehdystä kuvasta Kreikan pääministerin helikopterin ahdistelusta

”Suomella ja Turkilla on yhteinen arvopohja!” Näin väitetään valtiojohdon tasolta......

 

Onko niin tämä niin totta, kuin ministerit kykenevät puhumaan?

Katsotaan muutama pala kolumnista, joka kertoo Turkin Kreikkaa kohtaan käyttämästä "arvopohjasta".

 

Nato-Turkki loukkaa Nato-Kreikan ilmatilaa jatkuvasti vuositasolla noin 2.000 kertaa.

"Viimeisin ilmatilaloukkaus sisälsi jo uhkaavia elementtejä, kun kaksi turkkilaista hävittäjälentokonetta uhkasi Kreikan pääministeriä Alexis Tsiprasta ja puolustusvoimien päälikköä Evangelos Apostolakista kuljettanutta helikopteria Kreikan ilmatilassa. Helikopteri oli matkalla RO:n saarelta Rodoksen saarelle."

 

"Viimeisin turkkilainen provokaatio tapahtui, kun kolme nuorta kreikkalaista halusi pääsiäisenä kunnioittaa turkkilaisen hävittäjän kanssa yhteentörmäyksessä kuollutta kreikkalaispilottia. Retkikunta vei pienelle kiviluodolle lähelle kreikkalaiskoneen putoamispaikkaan viisi Kreikan lippua.

Turkkilaisen median mukaan Turkki teki sotilaallisen hyökkäyksen erikoisjoukoillaan (SAT) saarelle ja väittää poistaneensa liput. – Teidän ei tulisi tehdä mitään vaarallisia liikkeitä, varoitti Kreikkaa Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu. – Meidän sotilaamme voivat aiheuttaa onnettomuuden, hän jatkoi viestiään Kreikan suuntaan.

Useat turkkilaiset lehdet kertoivat operaatiosta ylpeänä aivan, kuin Turkki olisi voittanut suurenkin taistelun. Kreikkalainen lehdistö kertoo kuitenkin, että kaikki viisi lippua ovat paikallaan ja liehuvat komeasti."

 

"Turkin presidentin Kreikan vierailusta joulukuussa 2017 alkaen on Turkin lehdistö hyökännyt Kreikan kimppuun ja levittänyt Kreikka vihamielistä sanomaa kansalleen. Lehdet lietsovat sotaa julistamalla kreikkalaisia saaria Turkin omaisuudeksi.

Jotkut lehdet ovat nimenneet Kreikan ”Turkkia uhkaavien terroristien kodiksi”. Toiset julistavat, että ”Kreikka haluaa valloittaa Turkin”. Eräs kolumnisti olettaa, että ”Turkki voittaisi taistelun Aegean merestä”. Samalla kreikkalaisen konsulaattityöntekijän oli pyydettävä anteeksi, kun meni ehdottamaan, että kreikkalais-bysanttinen valtakunta pitäisi herättää eloon."

 

"Turkkilainen Hürriyet-lehti on kertonut oman käsityksensä tuosta ohjelmasta ja sen uusista rajalinjoista:

”Jotkut historioitsijat sanovat, että kansallisen ohjelman mukaan määrittelevät Turkin rajat nykyisen rajojen lisäksi – Kypros, Aleppo (Syyria), Mosul, Erbil, Kirkur (Irak), Batumi (Bulgaria) Thessaloniki (Kreikka), Kardzhali, Varna (Bulgaria) ja Aegean meren saaret”.

Tänä keväänä Turkin ulkoministeri kertoi: ”Kardak-luoto (Kreikan Imia-saari) ja sen vesialueet, sekä ilmatila kuuluu ehdottomasti Turkin suvereniteetin alaiseksi”."

 

"

Kuitenkin turkkilaiset politiikot ovat viime aikoina uhanneet Kreikkaa turkkilaisissa televisiolähetyksissä. Yiğit Bulut, Erdoganin neuvonantaja, sanoi että ”hänen kreikkalaisten tappaman isoisänsä veri tulee vielä kostamaan”.

”Anatolia (Turkki) tulee miehittämään koko Kreikan ja kukaan ei voi sitä estää. Kreikan tulee tunnustaa paikkansa. Jos he yrittävät hyökätä tätä järjestystä vastaan, kuten 100 vuotta sitten luottaen Ranskan presidenttiin Macroniin, Iso-Britanniaan, USA:han ja Angela Merkelin Saksaan, tulee tämä yritys loppumaan kammottavan verisesti”.

 

Suomella ja Turkilla on yhteinen arvopohja!”

Suomen ulkoministeri Timo Soini tammikuussa 2017 

 

Olisiko aika pysäyttää Turkki ja sen arvot?"

 

Kiitos

Hämis.

 

Koko sepustus löytyy täältä: Kansalainen

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän emailjuuso kuva
Juha Hämäläinen

Timo Soinin arvot ovat heikosti kehittyneet. Hän on toimillaan tämän todistanut. Hän on vain espoolainen pikkuporvari arvoiltaan. Ja se ei ylös yllä. Tunnusmerkkeihon kuuluu puheiden ja tekojen jatkuva ristiriita sekä pienisieluinen opportunismi.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Letkautuksetkin on latistuneet. Mahtaako johtua siitä, että niiden kehittelijä ei sinistynyt mukana?

Minä seuraan erittäin tarkkaan Turkin ja Kreikan välistä suhdetta, koska minulla on siellä perhettä ja paljon hyviä ystäviä, joista suuri osa on juuri tuolla Erdo-kaanin suunnittelemalla Uus-Ottomanian alueella. Ja niitä ei Erdon kaanit saa ilmaiseksi siitä olen antanut verivalan ja lähden vasta-jihadiin heti, kun Erdo-kaani heilahtaa rajan yli tosissaan.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Lisätään vielä yksi kohta:

"Aegean meren saaret, joita Turkki uhkaa säännöllisesti miehittää kuuluvat historiallisesti ja oikeudenmukaisesti Kreikalle. Saari jolla liput liehuvat on jopa EU Natura 2000 -kohde muiden lukuisien saarien ja ympäröivän meren keralla."

Mutta mitä tekee EU? Antaa Turkille rahaa miljardi tolkulla, jotta Turkki voi käydä leikkimässä sotaleikkejä Natura-alueella.....ja uhata EU-jäsenmaata, Nato-kumppaniaan ja muuten vaan naapuriaan arvopohjalta, jonka Suomen ulkoministeri allekirjoittaa!

No taisi Soinin letkautussarjaan kuulua idunsyöjien mollaaminen, joten Naturat sinne tai tänne, kunhan pääsee osille rikkauksista.....

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Soini nauraa kaikille jutuille, se on nääs saanu ison osan kansasta vipuun, saanut itselleen huippuduunin ja vielä todennäköisesti saa vielä rahakkaamman duunin tämän työn jälkeen.

Sitten voikin taas blogeja kirjoitalla ja nauraa matkalla pankiin. :)

Meistä ei ole siihen, me vaan täällä blogeissa murehditaan asioita, joita Soini ei murehdi.

Pitää nostaa hattua, että laillisesti ja puhumalla saa noin hyvän uran.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

"Laillisesti" on venyvä käsite, jos lasketaan uraa jo SMP:n riveistä.....

Oliko sulla joku mukava sutkautus tämän Suomen arvot jakavan Nato-maan toimintaan?

Vai onko vahvuutesi enemmän kotimaisissa letkautuksissa?

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Osuit pisteeseen kerrassaan loistavasti

Toimituksen poiminnat