*

Kreikan Hämis "Tiedän vain sen, etten tiedä mitään."

Aktivointia itsenäisesti?

  • Hamppubetonista ja puusta rakkaudella ja mielikuvituksen tukemalla ammattitaidolla aktiivisesti
    Hamppubetonista ja puusta rakkaudella ja mielikuvituksen tukemalla ammattitaidolla aktiivisesti
  • Suomi100 aktivointi hyväntekeväisyyteen
    Suomi100 aktivointi hyväntekeväisyyteen
  • Keppiä, keppiä ja keppiä! Sitä osaa antaa myös työttömät......toisilleen!
    Keppiä, keppiä ja keppiä! Sitä osaa antaa myös työttömät......toisilleen!

Suomen aktivoimislinja keskittyy tasapäistämiseen, mutta tähän olemme tottuneet tasapäiden valtakunnassa.

 

Olisiko olemassa tie jolla pitkien puukkojen yön tasapäistäminen ei tarkoittaisi hujoppien kaulan katkaisua?

 

On!

 

Itse olen näperrellyt joutoaikana kaikenlaista ja suunnitellut vielä enemmän. Tämä kaikki toimeliaisuus on kuitenkin tehtävä puolivarjossa, koska säästönnälkäinen TE-KELA-virkakoneisto vaanii tekemisiämme.

 

Suomen virkaportaiden suonsilmiä välttääkseni olen lahjoittanut usemmankin aktiivisuuteni pois, koska niiden vähäinen arvo ei ollut rahallisesti virkamiespokerin arvoinen.

 

Lahjoituskohde yksi:

https://vapaakulkija.wordpress.com/2016/08/09/hamppumaitolaiturikirjasto...

Lahjoituskohde kaksi:

https://hamisdesign.wordpress.com/2017/05/01/vapun-hyva-tyo/

Lahjoituskohde kolme:

https://hamisdesign.wordpress.com/2017/06/17/keppia-perkele/

 

 

Hallituksen uudessa laissa esimerkkien mukainen itseohjautuva aktivointi ei oikeuta samaan, kuin aktivoitumispajalla tehtävä nakertaminen........ Ja se on perseestä!

 

Minä tiedän, sinä tiedät ja kaikki muutkin tietää, että Suomessa ja sen työttömissä on määrätön määrä tieto-taitoa ja osaamista, sekä innovaatioita, mutta näitä taitoja ei nosteta esiin rangaistuksilla vaikka ne olisivat laki!

 

Antakaa työttömille mahdollisuus vaikka avoimien työpajojen kautta. Näissä työpajoissa on ohjaajia jo valmiina ja työkaluja kaikenlaiseen toimintaan, jonka hedelmiä työtön voisi myydä vapailla markkinoilla kontrolloidusti ilman rangaistuksia.

 

Joillain, kuten minulla, on mahdollisuus tehdä tätä aktivointia myös kotonaan, mutta sitäkään ei lasketa tässä uudessa "hei me säästetään!"-laissa, koska säästöt ovat lain pihvi, ei aktivointi.

 

Siksi perustulo ja vapaus toteuttaa itseään ilman suurta pelkoa Suomen viranomisista, jotka toimivat kuten perustuslakivaliokunta olettaa lausunnossaan!

 

Kiitos

Hämis

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Koska työttömillä ei edellä todetuista ja erilaisista yksilöllisistä syistä ole yrityksistään huolimatta välttämättä mahdollista täyttää lain tarkoittamaa aktiivisuusvaatimusta, ehdotusta ei voida pitää perustuslain kannalta ongelmattomana. Perustuslakivaliokunta on vakiintuneesti korostanut, että etuuden epäämisen pitää olla asiallisesti perustellussa suhteessa siihen, minkälaisia työllistymisen edistämistä tarkoittavia toimintoja on ollut tarjolla ja mitä työttömänä olevan henkilön syyksi voidaan lukea. (ks. PeVL 2/2012 vp, s. 2).

Nyt arvioitavassa hallituksen esityksessä on sitä vastoin sen perusteluidenkin mukaan kyse "kaavamaisesta laskusäännöksestä" vailla yksilöllistä harkintaa.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Lausunto/Sivut/P...

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kansalaispalkka tai perustulo tulisi säätää välittömästi käyttöön ja antaa työttömille omatoiminen mahdollisuus yritteliäisyyteen.

Ongelma on tietenkin siinä, että mitä tarpeeton virkakoneisto sitten tekisi, kun heillä ei enää olisi valtaa kyykyttää ja kiusata heikoimmassa asemassa olevia? Varmaan suurimmalle osalle poliitikkoja ja virkamiehiä tulisi valtavia mielenterveysongelmia.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Työttömyyskorvausta käytetään nyt jo palkkatukipalkkojen maksamiseen, joten missä ongelma, jos työtön tekee sovitellusti jotain mikä on lähellä sydäntä ja taitotason rajoissa ja myy sen markkinoilla.

Nyt yhden tekeleen myyminen saattaa pahimmassa tapauksessa tehdä persaukisesta työttömästä yrittäjän, jolla ei ole mitään tukia!

Pienestä alkanut saattaa kasvaa luodun kysynnän kautta starttiraha kelpoiseksi yritykseksi. PK-yritykset tämän maan pelastaa, jos joku pelastaa...... Ei Talvivaarat ja Nokiat!

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Protestina toimiva, muttei vie asiaa eteen päin, koska päättäjäien on liian helppo kaivautua poteroihinsa piiloon....ja nauttia ylisuurta palkkaansa ja muita itse päätettyjä etuja

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Itse hommasin suurella vaivalla itselleni tukityöllistämispaikan, jolla pääsen, jos TE-jumala suo, jaloilleni ja saatan toteuttaa muitakin idoitani, koska palkkaa minulta ei voida viedä aktiivisuuteni takia!

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski

Olen seurannut tätä työttymyyshömppää koko 2000-luvun ja aina vaan se menee hullummaksi.
Ensimmäiseksi pitäisiä karsia pois ne henkilöt joista jo vanha Erkkikin näkee, ettei ole koskaan enään työkykyinen. Tyypillisesti pitkäaikaistyötön, päihdeongelmainen ja yli 50 vuotias.

Heitä on aivan turha pitää tilastoissa ja hyppyyttää kaiken maailman aktivointi kursseilla.
Taipaleen mallin mukaan eläkkeelle:
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vaito...

Tuosta vapautuisi henkilökuntaa nuorempien ”palveluun” TE-toimistoissa.

Markku Laitinen
”Kansalaispalkka tai perustulo tulisi säätää välittömästi käyttöön ja antaa työttömille omatoiminen mahdollisuus yritteliäisyyteen. ”

Kyllä, kun tiedetään, että työttömyys on pahempi asia kuin köyhyys.

Siteeraan vielä erästä työterveyslääkäriä: Liikunta on lääke ja työ on terapiaa!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset