*

Kreikan Hämis "Tiedän vain sen, etten tiedä mitään."

SDP:n käsitys ALKO-monopolista ennen EU:ta!

SDP:n vuoden 1990 puoluekokouksen pöytäkirja löysi minut, kuten niin monet muutkin mielenkiintoiset kirjat sitä ennen. Kirja on suurta hupia ja samalla antaa useita uusia näkökantoja ja viitteitä EU-neuvotteluiden tiimoilta. SDP:n yleisen käsityksen mukaan EY oli suositeltava asia, mutta palataan siihen tuonnempana.

 

Nyt alkoholiuudistuksen lähtölaskennassa on hienoa päästä kurkistamaan vuoden 1990 ajatuksiin tulevaisuuden alkoholipolitiikasta. SDP:n puoluekokouksessa tehtiin useita aloitteita (nr. 137, 138 ja 139) alkoholipolitiikan tiimoilta.

 

Eräs puheenvuoro sai minut pärähtämään paskanauruun ja jaan sen teillekin. Aloitetta 139 (Alkoholin kulutusta alennettava) tekemässä ollut Etelä-Hämeen piiriä edustanut Aarne Kauranen toteaa puheessaan seuraavaa:

 

"On virheellistä olettaa, että Euroopan yhdentyminen edellyttäisi kansallisen alkoholipolitiikan romuttamisen. Tällä hetkellä ei ole tiedossa mitään sellaista, mikä estäisi meitä toteuttamasta omaa kansallista terveys- ja sosiaalipoliittisiin perusteisiin nojaavaa, rajoittavaa alkoholipolitiikkaa myös yhdentyvässä Euroopassa.

 

Me voimme edelleenkin säilyttää Alkon monopoliaseman. Meidän tuleekin turvata monopolin säilyminen, koska vain sen avulla voimme suojella kansalaisiamme mielettömältä taloudelliselta riistolta alkoholikaupassa".

(korostus allekirjoittanut)

 

Puoluekokous hyväksyi ehdotukset 137, 138 ja 139!

 

Näin meidän riistoa on suojeltu....ei kun siis meitä suojeltu riistolta, jo vuosikymmeniä!

 

 

Kiitos huolestanne!

Hämis

 

Loppukevennykseksi: Pauli Kivipensas (SDP:n opiskelijanuorten keskusliitosta)

"Euroopan yhdentyminen ei saa, eikä voi olla mikään sellainen asia, jossa koskispullon hinta putoaa 12 markkaan ja huumeet tulevat vapaasti kadulle".

 

Kiitos tästäkin!

Hämis

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kieltämättä hillittömän hauska argumentti, tuo riistolta suojelu. Myös noiden kahden lausunnon ristiriitaisuus on hienoa viihdettä.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Opus on hulvattoman hauska teos, jossa mm. Risto Kuisma arvostelee puolueensa sisältävän "riittävän määrän perseennuoleskelijoita" yms.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Pelkällä päätöspöytäkirjalla eivät tuollaiset helmet olisikaan säilyneet, meitä ilahduttamaan.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #3

Näitä kirjoja löysin kirjaston tuo ja vie hyllystä ja olihan ne pelastettava, koska koskevat erityisesti EY-päätösten aikaa. Tuo päätös on hyvin esillä kirjoihin kirjatuissa puheenvuoroissa ja todistavat, että mm. Paavo Lipponen, kuten SDP puolueenakin oli valinnut linjansa jo tuolloin, eikä sitä muuttanut enää mikään järkiperuste.

"SDP varauksemattomasti tukee näitä neuvotteluja ja katsoo, että Suomen tulee aktiivisesti pyrkiä maamme edut ja tarpeet tasapainoisesti huomioivaan sopimukseen" Tuomiojan alustus kansainvälisiä asioita koskeviin aloitteisiin (EFTA ja EY-neuvotteluijen osalta.

Käyttäjän aesalli kuva
Arto Salli

Moni kannatti aikoinaan EU:hun liittymistä paljolti toivoessaan sen pakottavan Suomenkin luopumaan riistomonopoleistaan. Toisin kävi. Suomi on onnistunut EU:ssa venkoilemaan vähän kaikessa oman kansansa etuja vastaan.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Täytyyhän herrojen lihapatapyrkimyksille olla maksaja! Autoilessa tupakoiva heteromies, jolle maistuu saunassa parit napanderit!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset