*

Kreikan Hämis "Tiedän vain sen, etten tiedä mitään."

Kansalaisaktivistit pakkohoitoon!

Sain tänään puhelun Uuden Suomen Puheenvuorosta tutulta Markku Laitiselta. Hänen kertomansa tarina on erittäin pelottava ja koskee kaikkia nyky-yhteiskunnan arvostelijoita, tarkkailijoita ja muutosta vaativia ihmisiä Suomessa.

 

Äänitin puhelun ja toistan tässä joitain pääkohtia tapahtumista, joiden edessä herra Laitinen tuntee itsensä voimattomaksi ja kaltoin kohdelluksi.

 

”Minua on tarkkailtu poliisin toimesta koko kesän. Ei aivan koko ajan, mutta näkyvästi. Menin Pasilan poliisitalolle tekemään rikosilmoitusta tästä poliisin seurannasta 14.11 tiistaina. Poliisi, joka otti ilmoituksen vastaan ei suostunut antamaan kopiota ilmoituksestani, vaikka laki sen määrää.”

 

”Torstaina 16.11 noin kello 17.00 ovikelloni soi ja ovella oli poliisi seuranaan sairaanhoitohenkilökuntaa. Tämä seurue otti minut mukaansa kuljettaakseen minut pakkohoitoon. Minut vietiin ensin Malmille, jossa psykiatri totesi hoitotarpeen. Malmilta matka jatkui Auroran sairaalaan, jossa toinen psykiatri totesi pakkohoidon olevan tarpeen.”

 

Markku Laitinen ei ole menneisyydessä hakenut, saanut tai tuntenut mitään tarvetta mielenterveyspalveluihin, eikä tunne itseään sairaaksi.

 

”Minulta on kielletty lääkärien kanssa käytävien keskustelujen nauhoittaminen. Malmin psykiatrin kanssa käymäni keskustelun sain vielä nauhoittaa, sekä ensimmäisen Aurorassa käymäni keskustelun, mutta sen jälkeen minulta kiellettiin nauhoitus. Kieltoa perusteltiin kuvauskiellolla, vaikka en halunnut kuvata, vaan nauhoittaa keskustelut.”

 

”Mihin pakkohoitodiagnoosi perustuu ei ole minulle selvinnyt ja olen yrittänyt usean päivän ajan saada lähetettyä tekemääni kantelua. Kukaan ei suostu auttamaan asiassa ajan puutteen takia ja jokainen hoitovuoro siirtää vastuuta seuraavalle. ”Kun iltavuoro tulee, niin sitten”.”

 

”En usko, että julkiset kirjoitukseni ovat syy tapahtuneisiin, mutta kenties syynä voi olla käsikirjoitukseni, joka käsittelee virkamiesrikollisuutta mukaan lukien poliisirikollisuus. Olen toimittanut kirjani käsikirjoituksen luettavaksi kaikille kansaedustajille ja useille viranomaistoimintaa valvoville tahoille.”

 

”Minulle pakkosyötetään lääkkeitä suun kautta ja jos en syö uhkasivat antaa ruiskeina. Minulle on määrätty seuraavia lääkkeitä: Temesta 1mg, Zyprexa 10mg, Deprakine 200mg jatkuvasti ja tarpeen mukaan on sallittu käytettäväksi lisäksi: Flavamed 30mg, Diapam 2mg, Cisordinol-Acutardia 50 mg, Serenase 2mg ja Panacod 500mg.

 

”Lääkkeet aiheuttavat minulle huimausta, ajatusten harhailemista ja pahaa oloa.”

 

”En tunne itseäni sairaaksi ja minun mielestä minua pidetään täällä pakkolääkittynä vasten tahtoani pakkohoidossa.”

 

 

Onko tämä Suomen virallinen tapa päästä eroon yhteiskunnan mätää sormellaan osoittelevista henkilöistä?

 

 

Kiitos

Hämis

 

Ps.

Markku lähettää kaikille USArin kirjoittajille ja muillekin kansalaisaktivisteille terveisiä:

"Älkää antako periksi. Kaikkia ei voi hiljentää!"

 

EDIT: muutettu väärä päivämäärä rikosilmoitukselle. Toimituksen virhe!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Millennium-trilogian fiktiivisen Lisbeth Salanderin tarina saa todenperäisiä piirteitä ainakin Suomessa.

Mitä joskus ehdin Markun kanssa kasvokkainkin sanailla, niin selväjärkisempää suomalaista saa hakea. Tosin tuollaisella lääkityksellä sekoaa kuka tahansa.

Olen kuullut jo useita vastaavia kertomuksia ja tämä kyllä kääntyy karmivan puolelle Suomen viranomaistoiminnan osalta. Tunnistan itsekin kuuluvani "riskiryhmään", eli jos vastaavia uutisia alkaa kuulua, niin sopii vetää omat johtopäätöksensä.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Valitettava tosi asia on, että Suomen kaikki virkamiesasteet ovat homeessa ja sitä ei saa kertoa kenellekkään.

Se joka huutaa, ettei keisarilla ole vaatteita lukitaan lääkittynä johonkin laitokseen.....jottei totuus tulsii ilmi, vaikka kansa on kesarin keekoilua munasillaan katsellut jo hetken aikaa!

Meitä on monta, eikä kaikkia voi hiljentää!

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Näin on. Markulle tietysti voimia ja jos jotenkin voidaan auttaa, niin viestiä vaan. Kyllä täältä jokunen tuhat verkostosta löytyy, vaikka niistäkin suurta osaa on kurmootettu vuosien varrella raskaasti.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Oudoilta kyllä vaikuttaa koko jutun motiivit, jos / kun Markku on omasta mielestään täysin henkisesti terve.
Eihän tällainen voi oikeasti olla totta 2000 luvun Suomessa. Pakkohoito täyspäiselle ( ilmeisesti ) kansalaiselle ?
En tunne aihetta, mutta täältä jotain infoa pakkohoidosta löysin

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tahdosta_riippumaton...

Toivoa sopii, että joku osaava ja pätevä toimittaja ottaa aiheesta kopin.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tunnen henkilön, joka on jo vuosia ajanut erään pakkohoitoon ohjatun lääkärin asiaa oikeusasteissa. En tiedä, onko saanut mitään oikeutta vieläkään. Jostain syystä useampi vastarannan kiiski on päässyt hengestäänkin viattoman sairaalakäynnin yhteydessä ja tapauksia koskeva dokumentaatio on päässyt häviämään niin pahoin, ettei sitä ole luovuttaa edes lähiomaisille.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Tuollaisia lääkkeitä käytetään esim. psykoottisessa maniassa. Estohoitona mm. Deprakinea. Minkä ikäinen mies kyseessä? Yleensä kaksisuuntainen mielialahäiriö alkaa melko nuorella iällä.

Zyprexa on tavallinen psykoosilääke. Deprakineä käytetään epilepsiaan mutta myös kaksisuuntaiseen mielialahäiröön koska se myös tasaa mielialaa. Temesta on rauhoittava lääke, joka aiheuttaa helposti riippuvuutta, vastaavanlainen kuin Diapam.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Markku lienee puolenvälin krouvin ohittanut ja omaa perussairauden, jonka lääkityksen sopivuutta yhteen nyt määrättyjen kanssa ei Markku osannut kertoa.

Onko lääkärit moisia ajatelleet on epäselvää.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Ehkäpä ystävänä käyt katsomassa Markkua ja näet tilanteen paikan päällä. Tuntuu todella kummalliselta ja pelottavaltakin mikäli Suomessa joutuu pakkohoitoon mielipiteiden takia. Pakkohoito tavallaan suojelee psykoottisessa tilassa olevaa ihmistä, sillä hän voi olla vaarallinen sekä itselleen että toisille.

Lääkkeillä on yhteisvaikutuksia, mutta luulisi lääkäreiden tiedostavan tämän. Ainakin PVK (pieni verenkuva), maksa- ja ehkäpä myös munuais-arvoja on kontrolloitava yllämainittujen lääkkeiden johdosta.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #10

Paikalle en itse pääse, mutta olemme organisoineet henkilön katsomaan tilannetta paikanpäälle.

Katsotaan huomenna lisää mitä tuleman pitää

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Mainoisti käännät sanoja ja tarkoituksia. Puheenvuorossa on edelleenkin psykoja ja niiden kanssa yhdessä töitä tekeviä....joten vielä tarvitaan lisää paikkoja Auroraan!

Juha Hämäläinen

On surkeaa väkivaltaa se, jollei hoitoon raahattu voi vapaasti pitää yhteyttä sairaalasta, ei saa itseään koskevia dokumentteja eikä voi tallentaa hoitoonsa liittyviä keskusteluita vapaasti.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Olisin kirjoittajana nyt erittäin varovainen (oletetun) psykiatrisen potilaan tietojen levittelyssä julkisuuteen. Mikäli kuvailemasi tilanne vähääkään pitää paikkaansa, akuutin vaiheen psykoosissa tehdyt teot voivat tilanteen selkiydyttyä vaikuttaa asianomaisesta vähintään kiusallisilta.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Minua ei ainakaan kiinnostaisi hittojakaan, koska olen törmännyt kymmeniin, ellei satoihin tapauksiin, joissa viran tai muun aseman suojaa nauttivat ovat luottaneet juuri siihen, että uhrin häpeä on liian suuri. Mm. 90-luvun laman uhreissa heitä on arviolta tuhansittain, vaikka vain muutamiin kymmeniin henkilökohtaisesti tutustunut.

Totalitarismi on salakavala kumppani ja nämä ovat historiallisesti liiankin tuttuja ilmiöitä. Sen paljastamiseen tarvitaan poikkeuksellista rohkeutta ja Markulla sitä on. Toivottavasti muillakin.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Markku nimen omaan soitti saadakseen tilanteensa julkisuuteen, joten en voit pitää pelkosi itselläsi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Voimia Markulle! Toivon, että tilanne ratkeaa, kaikesta traagisuudesta huolimatta, vielä parhain päin.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tapauksesta on nyt perustiedot Brysselissä. Tarvitsemme nyt kaikki faktat ja mahdollisen lisätiedon, minkä pohjalta voidaan ryhtyä toimenpiteisiin. Siellä tapausta pidettiin äärimmäisen vakavana, mitä se tietysti onkin.

Omasta puolestani teen kaiken voitavani ja facebookissa voi laittaa yksityisviestiä, jos on tosiasioihin pohjautuvaa kerrottavaa. Huhujen pohjalta ei tietenkään ole edellytyksiä toimia, mutta Markun itsensä kertoman mukaan nyt on todella aihetta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Omassa tuttavapiirissäni on useita bipolaarisia taiteilijoita. Ei sitä maanista vaihetta aina itse huomaa, ja useimmiten pieneen pakkohoitojaksoon ollaan jälkikäteen ihan tyytyväisiä.

Laitisen tapausta en tietenkään tunne sen kummemmin, mutta Hämiksen otsikon monikko on melko kohtuuton, enkä nyt oikein ymmärrä, miten tämä "koskee kaikkia nyky-yhteiskunnan arvostelijoita, tarkkailijoita ja muutosta vaativia ihmisiä Suomessa".

Muutoksen vaatijoita ja arvostelijoita ovat omassa tuttavapiirissäni melkein kaikki ja aikovat varmasti jatkaa linjallaan turhista pelotteluista huolimatta.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Käy tekemässä ilmoitus, että olet nähnyt perässäsi "suuren sinisen miehen" ja joudut pakkohoitoon......kun toisaalta mitä enemmän näet "pieniä vihreitä miehiä" sitä korkeammella kiipeät hallinnossa tai pääset oikein telkkariin selittämään vainojasi......

Suomi100 vai Suoli100?

Käyttäjän SariLaine kuva
Sari Laine

Aktivistit saaneet FaceBook-banneja, vankeusrangaistuksia, Janitskin suljettu kotiinsa jalkapannassa, Laitinen toimitettu nyt pakkohoitoon ja -lääkitykseen. Kyllä nämä epätoivoiset toimet kertovat ennenkaikkea paniikista ja melkoisesta hädäntunteesta päättäjäpiireissä.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Missä on ne pahat natsit, jotka pelastaa meidät tältä.....Vai onko Suomi jo nyt natsien vallassa?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Näyttäisi nyt kyllä se hädäntunne olevan jossakin muualla. Enpä usko, että Janitskinille, hänestä esitutkintaa tekeville poliiseille, Laitiselle ja häntä hoitaville psykiatreille on kenellekään tullut mieleen, että tapauksilla olisi jokin yhteys.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Uskoa voit vaikka makaroonihirviöön, mutta pidä se omana tietonasi. Kiitos.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Voimassa olevan lainsäädännön määräykset tahdosta riippumattomasta hoidosta löytyvät mielenterveyslain 2. luvusta:

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1990/199011...

Lain 12 a § kuvaa menettelyn ulkopuolisen arvion saamiseksi siitä, ovatko tahdosta riippumattomaan hoitoon määräämisen edellytykset olemassa.

Yksittäisen henkilön terveystiedot kuuluvat salassapitovelvollisuuden piiriin, joten hoitava osapuoli ei voi julkistaa faktoja asiasta. Arvailuiden perusteella kenenkään yksityisasioiden vatvomisesta julkisuudessa ei pääsääntöisesti ole hyötyä, vaan yleensä päinvastoin.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Herra Laitinen soitti minulle ja erityisesti pyysi tekemään tämän kirjoituksen ja koko keskustelu on nauhalla, joten en katso tehneeni mitään pahaa tai haitallista Markun painoksi asiaa käsitellyä koskien.

Vai onko niin, että Herra Monosen filosofia kieltää kaverin auttamisen?

Onko "kaveria ei jätetä" vihapuhetta?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Koska blogi koskee tahdosta riippumatonta psykiatrista hoitoa, viittasin selvyyden vuoksi sitä koskevaan lainsäädäntöön, koska monilla on asiasta vääriä käsityksiä.

Jokainen vastaa tottakai itse omista tekemisistään, enkä ole käskemässä tai kieltämässä keneltäkään mitään. Mutta mistä tiedät julkisuuden "auttavan" tällaisessa tilanteessa? Kari Kero kirjoittaa asiasta viisaasti viestissään # 11.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #26

En tiedä sen auttamisesta, mutta toteutin silti ystäväni toiveen, koska hän koki sen tarpeelliseksi.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #26

"mistä tiedät julkisuuden "auttavan" tällaisessa tilanteessa? "

Julkisuus auttaa kirjailijaa ja pakkohoito on meriitti, onhan Aleksis Kivikin ollut pakkohoidossa. Onko kellään tietoa, mistä sen Laitisen kirjan voisi hankkia ?

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #29

Kirja oli sivutuote, joka tuli esiin vasta myöhemmin ja pakkohoitoon hommautuminen on aika rankka keino mainostaa!

Nämä blogit eivät kuitenkaan ole luettavissa esim. Mannerheimintiellä julkisesti, enkä minä usko tämän kattavan samaa laumaa ihmisiä, kuin iltapulun mainos tai edes kirjamessujen kesksutelupaneeli.

Mielenkiinnolla oodotan että pääsen lukemaan tätä kirjaa, josta on käsitykseni mukaan vain muutamam paperikopio...Tiedä miten hienoa dokumentointia siinä on, vaikka Suomi onkin kassakaappisopimusten luvattu maa ja tuskin tuosta opuksesta uutta "mäntyniemen pesänjakajat" kirjaa tulee, se kun on taviksen kirjoittama....

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #31

#31
En missään tapauksessa edes epäile, että kyse on yrityksestä mainostaa, mutta kirjailijan oma mielipide tulee ottaa huomioon. Laitinen toi itse esiin kirjan ja pakkohoidon välisen mahdollisen yhteyden

"mutta kenties syynä voi olla käsikirjoitukseni, joka käsittelee virkamiesrikollisuutta mukaan lukien poliisirikollisuus."

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suomessa mielenterveyteen liittyvä suurin ongelma ei suinkaan ole pakkohoitoon joutuminen, vaan mielenterveydestä kärsivän henkilön hoitoon saaminen/pääseminen.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Toiset pääsee kuitenkin suoraan kotiovelta haettuna, vaikka eivät ole aiheuttaneet mitään ongelmia ympäristölleen

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Samaa minäkin tuossa iltasesella ihmettelin, henkilö joka tuntee tarvitsevansa apua mielenterveysongelmiin ei sitä saa, toiset viedään pakolla.

Käyttäjän marjukkakaakkola kuva
Marjukka Kaakkola

"...syynä voi olla käsikirjoitukseni, joka käsittelee virkamiesrikollisuutta mukaan lukien poliisirikollisuus. Olen toimittanut kirjani käsikirjoituksen luettavaksi kaikille kansaedustajille ja useille viranomaistoimintaa valvoville tahoille.”

Puheena olevaa tapausta ja käsikirjoitusta tuntematta, voisin hyvinkin pitää mahdollisena, että juuri käsikirjoitus ja sen lähettäminen useille viranomaistahoille olisi syynä pakkohoitoon.

Suomessa eletään tilanteessa, jossa poliisivoimat on valjastettu etsimään väärin ajattelevia ja väärin kirjoittajia ja ilmiantoja tehdään kuin Stalinin aikoina konsanaan.

Toivoisin kuitenkin sentään, että lääkärikunnan etiikka kestäisi poliisin ja oikeuslaitoksen politikoitumisen ja he pystyisivät selvittämään onko henkilö todellakin hoidon tarpeessa, vai ajatteleeko hän vain eri tavalla kuin virallisesti on sallittua.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

#33
En ensimmäisenä epäile lääkäreitä, mutta jos poliisi antaa lääkäreille virheellistä tietoa mikä on ristiriidassa potilaan kertomuksen kanssa, niin lääkärit saattavat päätyä väärään diagnoosiin.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Lain mukaan vain hoitava lääkäri voi tehdä tarkkailulähetteen, mikäli arvioi tahdon vastaisen hoidon tarpeelliseksi ja sen toimeenpanemiseksi voidaan pyytää poliisilta virka-apua. Ei päinvastoin, kuten tämän kertomuksen perusteella voisi päätellä.

Nyt on siis selvitettävä tapahtumien kulku ja hankittava Markulle oikeusavustaja. Hänellä on myös oikeus riippumattoman, ulkopuolisen lääkärin arvioon siitä, onko perusteita hoidolle olemassa. Ketään ei kuitenkaan voida määrätä tällaiseen "tarkkailuun", ellei pystytä osoittamaan henkilön vaarantavan omaa tai muiden henkeä tai terveyttä. Tai tietysti voidaan, mutta silloin on menetelty virheellisesti, noin lievästi sanoen.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #36

Ei pidä paikkaansa että vain hoitava lääkäri voisi tehdä tarkkailulähetteen. Mielenterveyslaissa lukee näin:

9 a § (6.6.2014/438) Tarkkailuun lähettäminen ja terveyskeskuslääkärin toimintavelvollisuus

Terveyskeskuksessa työskentelevän virkasuhteisen lääkärin on laadittava potilaasta tarkkailulähete ja lähetettävä potilas tutkittavaksi sairaalaan, jos hän suorittamansa tutkimuksen perusteella toteaa, että tahdosta riippumattomaan hoitoon määräämisen edellytykset ovat todennäköisesti olemassa. Tutkimuksen yhteydessä on selvitettävä, onko potilaan kotikunnan käytettävissä muita potilaan hoidon tarve huomioon ottaen sopivia ja riittäviä palveluja, ellei ole ilmeistä, että muut palvelut eivät sovellu käytettäviksi tai ovat riittämättömiä.

Kun sairaanhoitopiiri hoitaa terveyskeskuksen päivystyspalvelut, sairaanhoitopiirin palveluksessa olevaan päivystyksessä toimivaan virkasuhteiseen lääkäriin sovelletaan, mitä 1 momentissa säädetään terveyskeskuksessa työskentelevästä virkasuhteisesta lääkäristä.

Edellä 1 ja 2 momentissa tarkoitettu lääkäri voi pyytää poliisin virka-apua siten kuin 31 §:n 1 momentissa säädetään potilaan toimittamiseksi terveyskeskukseen, sairaalaan tai muuhun sairaanhoidon toimintayksikköön.

Muu kuin 1 tai 2 momentissa tarkoitettu julkisessa tai yksityisessä terveydenhuollossa toimiva laillistettu lääkäri voi laatia tarkkailulähetteen, jos hän suorittamansa tutkimuksen perusteella toteaa, että tahdosta riippumattomaan hoitoon määräämisen edellytykset ovat todennäköisesti olemassa. Tutkimuksen yhteydessä on selvitettävä muiden palvelujen sopivuus ja riittävyys 1 momentin mukaisesti.

* * *

Tarkkailulähetteen kirjoittaminen ei siis edellytä aikaisempaa hoitosuhdetta.

Henkilö voi vaarantaa oman terveytensä myös mm. sillä, ettei hän hae hoitoa akuuttiin psykoosiinsa, joka hyvin suurella todennäköisyydellä väistyy hoidolla olennaisesti nopeammin kuin hoitamatta jätettynä. Olisi heitteille jättöä olla toimittamatta vähintäänkin tarkkailuun akuutista psykoosista kärsivää.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Hoitoon määräämisen edellytykset

Henkilö voidaan määrätä tahdostaan riippumatta psykiatriseen sairaalahoitoon vain:

1) jos hänen todetaan olevan mielisairas;

2) jos hän mielisairautensa vuoksi on hoidon tarpeessa siten, että hoitoon toimittamatta jättäminen olennaisesti pahentaisi hänen mielisairauttaan tai vakavasti vaarantaisi hänen terveyttään tai turvallisuuttaan taikka muiden henkilöiden terveyttä tai turvallisuutta; ja

3) jos mitkään muut mielenterveyspalvelut eivät sovellu käytettäviksi tai ovat riittämättömiä.

Siinäpä se lain tulkinta. Itse en missään tapauksessa laittaisi tällaista blogia liikkeelle vaikka mahdollisesti kuvauksen mukainen sairas sitä pyytäisi.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #37

Minä en tekisi sitä ja minä et teksi tätä......Voi teitä velliperseitä, joiden kavereille voi valtio tehdä mitä haluaa ja kaverille sanottee varmaan, että "olet hullu, koska ei ne sua muuten olisi vienyt?" istahdatte sohvalle katselemaan salkkareita....

Ei ole ihme että Suomesta on tullut Suoli!

Johnny Scofield

" Laitinen ei ole menneisyydessä hakenut, saanut tai tuntenut mitään tarvetta mielenterveyspalveluihin, eikä tunne itseään sairaaksi..."

Tuohon on pakko todeta että todennäköisesti suurin osa pakkohoitoon otetuista ei tunne itseään sairaaksi, sillä muuten he todennäköisesti olisivat itse hakeutuneet hoitoon.

Tuntematta tapausta ja taustoja tarkemmin voi pelkästään luetun tekstin perusteella todeta että Laitista on kohdeltu väärin. Poliisin ja hoitohenkilökunnan toiminta ei täytä lain kirjainta. Mielipidevainot ovat ilmeistä arkipäivää 100-vuotista taivaltaan juhlivassa Suomessa vielä 26 vuotta Neuvostoliiton hajoamisen jälkeenkin. Elämme Orwellilaisessa Eurostoliiton arjessa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

"Tuntematta tapausta" ei edes kuvaton nimimerkkirobotti voi päätellä mitään siitä, kuka on toiminut lahjakkaan kirjailijan mielikuvituksen mukaisesti.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Vuorela leikkii jeesusta, vaikka itse oli "uskomassa" aikaisemmin varsin vastaavaa, vaikkakin yhteiskunnan puolella......

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #42

Höpöt. Minä en ole väittänyt Laitisen tapauksesta mitään. Johnny Scofieldiä väitän alustan sääntöjen vastaiseksi tunnistamattomaksi nimimerkiksi.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Tässä olisi muutama vastaava tapaus näille "jeesus, että yhteiskuntamme kyllä osaa hullut hoitaa":

"Nettikirjoittelu syynä, kun Minut pyrittiin vaientamaan v 2008, oven takana poliisi, sossu ja sairasautomiehistö, Ensin terkkariin, istuin noin 1,5 tuntia sängyn laidalla kun valehteleva lääkäri laura lehtinen sai puhelimitse ohjeita, kauan kesti ennenkuin löysi sopivan dg:n lähetteeseen, jonka vielä lehtinen väärensi. Sitten lempäälästä nokian suuntaan, hullujenhuoneelle, jossa pitkän odottelun jälkeen lääkärin puheille, joka totesi etten hullu olekaan, sen tiesin toki jo itsekin, olihan taskussa hieman aiemmin saatu ns terveen paperit. Sen jouduin hullujenhuoneen lääkärille lupaamaan etten tapa ketään. klo 1 yöllä omin kustannuksin kotiin, Lempäälä ei enää paluukyytiä tarjonnut. Isänmaallisten vaino menossa."

Näitä kommentteja on tullut useampikin ja linkkejäkin sataa vastaaviin tapahtumiin ja kertomuksiin, joten herrat jeesustelijat voi siirtyä tuonnekin kommentoimaan noita päättömiä kommenttejaan:

http://www.villehanhisuo.fi/hyvan-tavan-mukainen-1/

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

"Tulee aika, jolloin ihmiset tulevat hulluiksi. Mutta kun he näkevät jonkun, joka ei olekaan hullu, he hyökkäävät hänen kimppuunsa ja sanovat: 'Sinä olet hullu, sinä et ole meidän kaltaisemme'." - Pyhä Antonios Suuri

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Tunnen tai tiedän hyvin kyseisen kaverin, mutta en ota kantaa siihen onko hän pakkohoidon tarpeessa yhtään sen enempää mitä minä tai kuka tahansa muu...

Voimia Markulle

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

En ole koskaan kuullut tapauksesta jossa poliisi olisi toiminut omin päin ja hakenut ihmisen ovelta pakkohoitoon ja olen sentään "paininut" läheseni mielenterveyden ongelmien kanssa teini-ikäisestä asti, 50v. Harvoin skitsofreniaa sairastava ihminen tuntee olevansa sairas ja yleensä hänet hoitoon pyrkii ohjaamaan läheinen ,joka huomaa, ettei kaikki asiat ole kohdallaan, näin minäkin olen menetellyt. Usein myös kuvitellaan mielenterveydestä kärsivän ihmisen olevan "tyhmä" vaikka asia on usein juuri päinvastainen. Näkemys, että Suomessa ihmisiä mielipiteidensä vuoksi otetaan pakkohoitoon on mielikuvituksen tuotetta.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Markku on päässyt vapaalle ja käski välittää kiitoksensa kaikille mukana eläjille.
Tulee itse avaamaan tilannetta todennäköisesti hyvinkin pian tällä alustalla.

Lässyttäjille ja kieltäjille sanon henkilökohtaisesti, että katsokaa velliperseet vaan sitä salkkaria makkaran kyrsä kädessänne. Tilanne on ohi, eikä kiitos kuulu teille, joiden ystävä olisi edelleenkin lääketokkurassa sairaalassa!

Olette säälittäviä ressukoita!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset