*

Kreikan Hämis "Tiedän vain sen, etten tiedä mitään."

Katalonia oli vasta alku!

 

"Pohjois-Italian Lombardia ja Venetsia suunnittelevat pitävänsä kansanäänestyksen 22. lokakuuta. Tässä äänestyksessä kansalta on tarkoitus kysyä, olisiko alueiden lisättävä itsemääräämisoikeuttaan suhteessa Italian keskushallintoon. Äänestys on neuvoa antava, mutta asiantuntijat odottavat siitä suunnannäyttäjää, joka päästää pullonhengen vapaaksi."

 

 

Kiitos

Hämis

 

Loput löytyy täältä: https://vastavalkea.fi/2017/10/02/vallankeskityksen-kylvaja-korjaa-hajaa...

 

EDIT: Turhat pois.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Laitetaan vielä yksi lainaus:

" Jos Ludwig von Mises voisi esittää mielipiteensä Katalonian itsenäisyyskysymykseen, olisi se selvä:

”Itsemääräämisoikeus suhteessa valtioon kuulumiseen tarkoittaa: Jos jonkun alueen asukkaat – oli kyseessä yksittäinen kylä, maa-alue tai joukko yhtenäisiä maa-alueita – valitsee vapain, häiritsemättömin vaalein erota valtiosta, johon kuuluvat ja haluavat perustaa itsenäisen maan, on tämä toive otettava todesta.

Koska vain näin voidaan estää sisällissota, vallankumous tai sota valtioiden välillä.”

(Liberalismus, sivu 96)"

Täältä: https://vastavalkea.fi/2017/10/02/vallankeskitykse...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Niinmpä, löytyykö Suomesta liberaaleja vai pelkkiä mukaliberaaleja. Ainakin totalitarismin ja diktatuurin kannattajia näyttäisi löytyvän.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Liberaaleja kyllä, mutta valikoivasti.

Juha Hämäläinen

Juu antaa palaa vaan. Muutos on osa elämää eikä sitä tarvitse vastustaa vain periaatteesta. Terve anarkia pitää asiat liikkeessä sopivasti.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Vallankeskittäminen on aina pahasta ja siitä maksaa maakunnat, kun herrat isot herrat istuu läskibaarissa tuhansien kilometrien päässä päättämässä asioista joista eivät tide tuon taivaallista....

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Espanjalaisen sairaalalähteen mukaan äänestyksen valvominen voi lisätä merkittävästi tenniskyynärpään riskiä. Toivottavasti Italian viranomaiset ottavat asian huomioon ja ohjeistavat työasentoihin, verryttelyyn yms liittyvissä asioissa.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Maiden tapaa käsitellä asiaa jäämme jännityksellä odottamaan, kuten myös EU-komission mielipidettä maakunnista, jotka haluavat päättää omista asioistaan lisääntyvissä määrin ilman keskusjohtoa Roomasta.

Tämä pyrkimys eroon Rooman käskyvallasta siirtää käsitykseni mukaan myös Brysselin kauemmas, joten lienee pieni piikki suuntaan komissio....

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Viva la Maakuntauudistus! Siitä se lähtee, pohjalaisten kapina...

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Tästä se lähtee, valtaa ei kuitenkaan pidä antaa vatuloijille.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren
Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #22

Muistaakseni Krimin äänestyksen yhteydessä Viron venäläiset heräsivät ilmoittamaan, että missään tapauksessa eivät halua takaisin Venäjälle.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Minä en ole saanut tolkkua tuohon hässäkkään maakuntauudistus.

Löytyykö tästä maasta joku joka tietää mitä tulee menemään pieleen ?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Löytyy mutta eivät kerro, näin maalaijärjellä ajateltuna asia menee näin.

Pieleen mennään siinä, suurinta osaa maakunnista tulee hallitsemaan keskusta, samallatavalla kuin nykyisiä kuntia. Tutki moneessako kunnassa on keskusta enemmistö, ja miten nämä kunnat jakautuvat näihin maakuntiin. Siinä sinulle vastaus.

Keskusta ja kokoomus ovat tehneet omat sopimuksensa, miten maakuntia hallitaan ja mistä maakunnat ostavat palveluksensa, hunajaa tulee molemmille.

Loput puolueista ovat lähinnä aisankannattajia, jotka mahdollistavat keskusta, kokoomus ylivallan.

Toivomukseni on, ettei yksikään näistä kuudesta puolueesta lähde tukemaan seuraavaa hallitusta jos se muodostuu kokoomuksesta, keskustastasta ja ?.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Eu:sta ei ehkä kehitykää federaatiota eli uutta Rooman imperiumia. Mutta jos Euroopan valtiot hajoavat, niin voisiko EU:sta ja eurosta silti muodostua yhdistävä tekijä ? Vähän niin kuin paavin valta ja kultaraha keskiaikana. Voiko EU palata keskiaikaan ?

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Epäilen, että EUforisten nalle puhien vastustus hillopurkilta nousee kovaksi, jos heitä ei enää tarvita ja vallan suunta kääntyy alhaalta ylös....Johan siinä menisi itsetunto useammaltakin kiipijältä, jos kansa pääsisi sanomaan suorat sanat!

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Nyt taitaa olla oikeasti muoti ja tuuli muuttuneet ?

Seuraavaksi toivottavasti valoisasti mietiskellään koko EU n alueella, että mihin ihmeeseen me tarvitaan näitä tuottamattomia ja kalliita nollia, sekä isoja ja kalliita ylimääräisiä hallintoelimiä ? Eikö ilman etänä ohjaavaa liittovaltiohallintoakin tultaisi oikein hyvin toimeen ? EU n tuottama lisäarvo kun näyttää nykyään olevan täysin olematon.

Btw. Koskahan Sipilä on julkisesti shokissa Katalonian pahoinpitelyjen johdosta ? Ei ole vieläkään twiittejä näkynyt.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Näyttää siltä, että kansakunnat haluavat päättää asioistaan paikallistasolla ja EUforisten poikain leikit on mennyt liian pitkälle. Kaikkialla muualla paitsi Suomessa "me suomalaiset opimme kerralla".

Hallintoelimet on kautta aikain lähteneet jalosta ajatuksesta, mutta muuttuneet ajanmyötä itse itseään ruokkiviksi hirviöiksi, joita pitäisi ravistella kunnolla, kuten mattoja, ajoittain.

EU on paperijätetehdas. Ei muuta. Direktiivit tekevät itse itsensä, jos markkinatalous toimii. Ei siihen tarvita virkamiesarmeijaa, kuten Neuvostoliitossa, joka kaatui juuri samasta syystä, kuin EU tulee kaatumaan.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Mikä on yhteiskunta. Puhumme suomalaisesta yhteiskunnasta, mutta onko yhteiskunta sama, kuin valtio? Puhumme siitä, että yhteiskunta maksaa tai yhteiskuntasopimuksesta, mutta onko se sama kuin valtio. Vai muodostaako EU yhteiskunnan? Muuttuuko Katalonia yhteiskunnaksi, jos se itsenäistyy espanjalaisesta yhteiskunnasta? Vai voiko yhteiskuntaa oikeasti määritellä?

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Kysytään herra googlelta, joka vastaa wikin kautta seuraavasti: Yhteiskunta koostuu ihmisistä ja heidän yhteisöistään, jotka asuvat ja ovat vuorovaikutuksessa tietyllä maantieteellisellä alueella.

Maantieteellinen alue on melko laaja käsite, joka saattaa koostua eri valtioista, kuten Pyreneiden niemimaa, jota myös Iberian niemimaaksi kutsutaan.

EU taitaa olla melko keinotekoisesti tehty yhteiskunta ja jo siksi tuomittu epäonnistumaan.

Iberian niemimaan yhteiskunta saisi uuden valtion Katalonian itsenäisyyden myötä, mutta pysyykö niemimaa yhtenäisenä yhteiskuntana on vaikea kysymys varsinkin kun Espanjan keskushallitus teki mitä teki....

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

" Muuttuuko Katalonia yhteiskunnaksi, jos se itsenäistyy espanjalaisesta yhteiskunnasta? "

Katalonia on jo yhteiskunta, saman mielisten ihmisten muodostama kokonaisuus, nimi ja rajat on, itsenäisyys vain puuttuu, sekin tulee ajallaan.

Eurooppa näyttää olevan hajaannus tilassa, montako kuningaskuntaa tulee nykyisen saksan alueelle.

Eurooppa on lähtenyt pirstaloitumaan.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Saksassa puhutaan jo avoimesti Hohenzollernin ja Hasburgien uudesta tulosta. Politiikan takana vaikuttava todellinen eliitti tukee sitä joka tuottaa parhaan tuloksen ja demokraattinen politiikka on sotkeutunut omiin jalkoihinsa, eikä enää toimi, joten tuki voi kadota hyvinkin pian.

Aika näyttää mitä tuleman pitää, mutta viisaat kreikkalaiset jo aikoinaan puhuivat yhteiskuntarakenteellisesta kierrosta, jossa korruptoitunutta demokratiaa seurasi diktatuuri ja päin vastoin.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #19

Hitler, Franco, Kekkonen... Näiden diktaattorien jälkeen on demokratiaa korruptoitu. Hohenzoller tai Hasburg, saataisiinko siitä myös kuningas Suomeen. Kuningasprojektia voisi jatkaa nyt sadan vuoden tauon jälkeen.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #20

Ilmeisesti et ole tutustut Suomen sodanjälkeiseen historiaan.
Vuodesta 1992 lähtien hallitus toisensa jälkee on myynyt kansallisomaisuutta, joka Kekkosen aikana luotiin.

Toinen asia, näin ystävyydellä. Kekkosta älä laita tuohon kaksikkoon.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #23

"Ilmeisesti et ole tutustut Suomen sodanjälkeiseen historiaan."
Olen tutustunut. Kekkonen oli diktaattori, mutta hyvä loppuun asti kansan suosiota nauttiva diktaattori.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #19

JH. Ei hyvltä näytä, jos on vain kaksi vaihtoehtoa, korruptoitunut demokratia sen jälkeen diktaturia. Meille kaikille olisi hyväksi löytää kolmas tie.

Tiedän, ajattelet että tuo on utopiaa, sitä se on. Jonakin päivänä se on totta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Utopia_(kirja).

Tutkitaan ja mietitään missä menään.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #21

Lopulta kaikki on kiinni lampaista, koska lampaat valitsee lammaspaimenen!

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen Vastaus kommenttiin #24

Yritän miettiä, millä tavalla tähän vertaukseen lampaista tarttuisi. Lammaspaimenella on helppo tehdä karsintaa siitä, ketkä kuuluvat laumaan, ketkä eivät. Mutta, jos yhtäläistät ihmiset lampaisiin, emmeköhän me (välillä typeryyksissämme) valitse omat paimenemme. Ja kuka sen paimenen duunin tekee, koira, siis lammaskoira. Se suojelee ja ohjaa kulkuamme turvalliselle tielle. Ja tästäpä pompataan sitten uutiseen, jossa kerrottiin kuinka jossakin Lapissa, jossakin saaressa lampaat pitävät huolta siitä saaren ympäristöstä, koska ne osaavat huolehtia siitä omalla tavallaan (syömällä).
Kuvitellaanpa sitten, edelleen, että me ihmiset olemme lampaita, eikö meidän tällöin olisi hyvä pysyä vain siinä omassa ympäristössä, josta osaamme pitää huolta (on syntynyt kokemusta). Eikä siellä saaressa tarvita edes paimenta, kuin lauman viemisessä sieltä pois. Ja nyt sitten ollaankin menossa siihen, että jokainen lammaslauma haluaa ikioman saarensa, jota he parhaiten hoitavat, jopa ilman paimenta. Aivan järkeenkäypää. Voi olla, että oli kaukaa haettu, enkä ole välttämättä hyvä vertausten tulkitsija.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #30

Tuota voisi johdatella pidemmälle, kun toit paimenkoiran mukaan kuvioon. Ihmiset ovat niitä lampaita ja poliitikot koiria, mutta missä on koiran isäntä (Hämiö) istuuko isäntä Brysselissä ? Vai onko vallanvahtikoira media, joka on myös koira ?

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen Vastaus kommenttiin #34

Hmm. Tämä johtaakin varsin mukavaan ajatusleikkiin. Yleensä koiran isäntä on se, jolta se saa parhaat puruluut. Tällöin se voisi hyvin olla se isäntä sieltä Brysselistä, joka myös huomattavasti niitä paimenkirjeitään jakelee ja samalla niitä puruluitaan uskollisille paimenilleen jaettavaksi.
Ja olen samaa mieltä kanssasi, media on (ehkä täytyykin olla) se vallanvahtikoira, jolle ei puruluita jaella. Se hommaa ne itse.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Maassa maan tavalla, Venäjällä eivät monet pakolla tuohon isoon valtioon aikojen saatssa sisällytetyt kansakunnat haahuile itsenäisyysäänestyksestä.
Putin katsellee sitä tyytyväisempänä menoa mitä pienempiin yksikköihin Europpa ja EU jakautuvat.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

No Putinia ei voi syyttää meidän herrojen idiotismista.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Käytät vahvaa kieltä Hämäläinen, mahtaako edesauttaa sanomasi perille saannissa. Kansanedustusvaltaan itse äänestämämme henkilöt eivät pääsääntöisesti ole mielestäni idiootteja. Selvää sekin että Putinin kanssa asioidessa ei ole varaa olla idiootti.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #29

Pahasti se siltä näyttää että meidän herrat kumartaa kaikkia jotka lupaa kultaa ja mirhamia, joten ovat idiootteja, koska myyvät oman äitinsä noista mitättömistä hyödykkeistä vain koska oma hyöty.

Katainen, Urpilainen ovat ykkösketjun nyökkääjiä ja loppua tälle pelletiimille ei näy!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mitä merkitsee tähän savottaan se epäuskottava TS-tieto, että EU on poistanut Kreikan budjettivajeiden mustalta listalta?

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243494-...

Talouselämä: Euroryhmän puheenjohtaja avoimena Kreikan veloista: "Improvisoimme. Ja teimme sen veronmaksajille hyvin kalliilla tavalla":(OTA Google: Talouselämä...)selaa...

https://www.talouselama.fi/uutiset/euroryhman-puhe...

Katalonian kriisi voi pilata koko EU/EMUn integroinnin: Tauti/kriisi voi levitä muuallekin brexitin tavoin. Mitä tarkoittaa tartuntavaara? EMU/EKP uhan alla.

https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Professori haukkuu EU:n Katalonia-linjan: "Teeskentelyä - Nyt täytyy päättää, onko EU kansalaisia vai valtiota varten? Onko EU talouskartelli vai sosiaalinen rakennelma?"

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/231836-professor...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Professori haukkuu EU:n Katalonia-linjan: "Teeskentelyä - Nyt täytyy päättää, onko EU kansalaisia vai valtiota varten? Onko EU talouskartelli vai sosiaalinen rakennelma?"

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/231836-professor...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset