*

Kreikan Hämis "Tiedän vain sen, etten tiedä mitään."

"Lauma oikeistoradikaaleja perseenreikiä!"

Saksan demareiden uusi eduskuntaryhmän johtaja, entinen työministeri, iski tuluskivistään kipinää tulevalle eduskuntakaudelle.

 

Ensimmäinen kipinä löytyy jo otsikosta. "Lauma oikeistoradikaaleja perseenreikiä!"

 

Toinen ymmärrystä ja poliittista korrektiuutta sisälsi uhkauksen "huomisesta alkaen he saavat lättyyn".

 

Tämä kaikki suorana TV-kameroiden edessä!

 

Tämä on demokratiaa parhaimmillaan, kun Kreikan tauti leviää Saksankin eduskuntaan ?

 

Koska sama teatteri alkaa Suomessa ja eduskunta työskentely alkaa kiinnostaa kansaa enemmän, kuin Gladiaattorit ?

 

Kiitos

Hämis

 

Linkki haastatteluun: http://www.focus.de/politik/videos/spd-frau-ueber-noch-koalitionspartner...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

EX-ministeri puhui siis AfD-joukosta, joka unohtui tarkoituksella aloituksesta......

Lisää miettimistä asian tiimoilta voi löytää täältä:

https://blogit.kansalainen.fi/kurkistus-saksan-vaa...

Josta lainaan pienen pätkän lopusta: "Jos tasavallan poliittinen eliitti, kuten tässä tapauksessa Joachim Herrmann uhkaa suorassa lähetyksessä riippumattomiksi tarkoitettuja journalisteja ja ohjeistaa heitä työssään, on selvääkin selvempää, että näissä vaaleissa aikaan saadut halkeamat, eivät korjaannu seuraavan neljän vuoden aikana.

On myös ilmiselvää, että valtapoliitikot eivät näe varpaille pudonneita tiiliä omaksi syykseen, vaikka ovat kaivaneet teoillaan demokratian perustuksien alta maata koko valtakautensa ajan. Tämän itse aiheutetusta sortumisesta vastuun siirtäminen muille tulee takaamaan sen, että seuraavalla kerralla saattaa koko katto sortua teatterin johtajan päähän ja uuden teatterin rakentaa kokonaan uudet voimat."

Kysymys kuka rakensi tien näille "oikeistoradikaaleille kusipäille" ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kysymys kuka rakensi tien näille "oikeistoradikaaleille kusipäille" ?"

Suora vastaus suoraan kysymykseen. Vaihdan vain "kusipää" sanan sanaan "hölmöläinen", jotta mikään palstarobotti ei alkaisi syynäämään tekstiäni.

Demokratia on tie vaikuttaa kaikille, niin hölmöläisille, höyrypäille, valopäille, kuin nuiville ja suvakeillekin.

Siinäpä se vastaus. Tuo viivan alla on sitten vain muuta ajatusvirtaa.

--------------

Eri aikoina eri asiat vaikuttavat äänestämiskäyttäytymiseen ja siihen miten poliittisen teatterin lavasteet kulloinkin asettuvat. Tällä kertaa näyttää siltä että monet hölmöläiset eivät näe politiikassa juuri muuta kuin sen pakolaisongelman joka juuri tällä hetkellä vaivaa koko Eurooppaa.

Pakolaisongelma on nyt se asia joka eniten vaikuttaa hölmöläisten puheisiin ja äänestämiseen.

Jos pakolaisongelmaa ei olisi, samat hölmöläiet luultavasti olisivat enemmän huolestuneita kansallisesta itsenäisyydestä ja äänestäisivät kansallismielisten tai isänmaallisten tunteidensa perusteella.

Jos eurokriisi olisi yhä päällä ja ajankohtainen, ainut asia joka mahtuisi hölmöläisten aivoihin olisi Kreikan ja muiden horjuvien talouksien tukemisen ja pelastamisen estäminen.

Itseasiassa päättäjillä on koko ajan muitakin tärkeitä asioita mietittävänään, mutta hölmöläiset näkevät aina vain sen yhden asian, mistä he puhuvat ja minkä perusteella he sitten äänestävät.

Pakolaiskriisi hoidetaan EU:n toimin vähitellen pois päiviltä, tavalla tai toisella. Ei hätää, hölmöläiset löytävät kyllä taas uusia murheen aiheita.

--------------------------

Päättäjät ovat eri asemassa kuin äänestäjät, eli hölmöläiset, päättäjien pitää huolehtia monista erilaisista asioista, kuten sote- uudistuksesta, kilpailukyvystä, kansallisen puolustuksen strategiasta, tuloeroista, budjetin tasapainosta, erilaisista verotukseen liittyvistä asioista jne. jne.

Hölmöläiset keskittyvät aina vain yhteen asiaan kerrallaan ja puhuvat vain siitä asiasta, sekä antavat äänensä vain sen yhden asian perusteella.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Höpö höpö. Se että nämä voimat ovat nousseet on suoraa seurausta niiten "hölmöläisten" toimista, jotka näitä voimia nyt osoittaa sormella!

S.O.S. Demonkratia on itse tilannut kilpailijansa ja syy SOSin tuskaan löytyy peilistä!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"S.O.S. Demonkratia on itse tilannut kilpailijansa ja syy SOSin tuskaan löytyy peilistä!"

Syytät siis demokratiaa.
Niin, hölmöläiset valitsee itse johtajansa, yleensä hölmösti, mutta joskus vahingossa viisaasti.

Siihen meidän on kuitenkin tyytyminen miten itse valitsemamme johtajat asioista päättävät.

Sekin on hankalaa kun hölmöläiset eivät ole koskaan mistään yksimielisiä.
Joka asiasta mitä hölmölän demokraattisesti valitut päättäjät päättää, jotkut ovat eri mieltä.

Jos suurin osa hölmöläisistä on eri mieltä päättäjien kanssa, he vaihtavat päättäjiä.

Silti, vaikka päättäjät vaihtuu, hölmöläiset eivät ole yksimielisesti uusien päättäjien takana, vaan osa vastustaa ja on vanhojen päättäjien, tai ihan muiden päättäjien kannalla.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #11

En syytä demokratiaa, vaan sitä kusettavaa edustuksellista demokratiaa, joka lupaa yhtä saadakseen äänet ja tekee toista miellyttäkseen todellisia sponsoreitaan...

Tästä malliesimerkkeinä mainittakoon Suomen sosdem ála Urpilainen, Kok Katainen ja Stubb, sekä tietysti Sininen (os. Persu) Soini, noin muutaman mainitakseni.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #13

"En syytä demokratiaa, vaan sitä kusettavaa edustuksellista demokratiaa, joka lupaa yhtä saadakseen äänet ja tekee toista miellyttäkseen todellisia sponsoreitaan..."

Keitä ne todeliset sponsorit ovat?

Soiniin uskottiin jokin aika sitten vielä lujasti, samoin tietenkin kaikkiin muihinkin jotka ovat saaneet kannatusta.

Ketkä nyt lupaavat meille yhtä ja toista?
Nyt pitäisi siis epäillä heidän motiivejaan
ja pitää miettiä ketkä ovat heidän todellisia soponsoreitaan.

------------

Tuo yllä oleva oli seurausta siitä että yritin napata kiinni siitä miten sinä asioista ajattelet ja jatkaa sitä ajatusta.

Oletko sinä ajatellut mitä Huhtasaari ja Halla-aho lupaavat ja ketkä ovat heidän todellisia Sponsoreitaan?

Minä en kuitenkaan ajattele kuten sinä. Minun maailmankuvani on monimutkaisempi. Siihen maailmankuvaan toki sisältyy se mitä sanoit tuossa yllä, mutta minun mielestäni on olemassa myös sellaisia politikkoja jotka kyllä valehtelevat ja manipuloivat vaalikentillä päästäkseen tekemään päätöksiä, mutta pyrkivät sitten päättäjinä toimimaan oikein. Kukaan ei kuitenkaan voi tietää mikä on lopullisesti oikein, mutta pyrkivät silti tekemään parhaansa.

On myös niitä politikkoja jotka valehtelevat ja manipuloivat äänestäjiä vain päästäkseen hillotolpalle. Niitä on joka puolueessa.

Niillä politikoilla jotka eivät valehtele eivätkä manipuloi äänestäjiä ei ole suuria mahdollisuuksia tulla valituiksi, ei ainakaan suurilla äänimäärillä.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #21

Poliitikot ovat aina lahjottavissa, jos ei suoralla rahalla, niin palkkioviroilla, joten edustuksellinen demokratia ei tule koskaan, milloinkaan, eikä sittenkään edustamaan kansalaista.

Ainut vaihtoehto on suora demokratia tai ikuiset vallankumoukset (jopa demokratian kautta), jotka muuttuvat (varsinkin demokratian kautta) aina vaan toisiaan väkevimmiksi ääriliikkeiksi, kunnes siitä tulee diktatuuri, jonka purkaa kansannousu jne.....

Tämä on maailman juoksu, kunnes se katkaistaan!

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Was Zum Teuffel ?

Kansahan on toki aina väärässä.

Kauhistuttava äärioikeisto, pahat ja tuhmat populistit, vanhat natsit, separatistit, Putininistit ja AFD n ilkeät proffat ovat kaiken ilkeyden ja pahuuden takana. Selvä se.

Btw. Samoja latuja kulkien tullaan menemään jatkossa kaikissa EU maissa ?
.. samaan paikkaan.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Globalismisosialismin tie on kuljettu ja koittaa uusi aika, jossa tapahtuu alkuun jotain parempaa, mutta lopulta päädytään samaan korruptoituneeseen ylimielisien "hölmöläisien" puuroutuvaan höttöön, jota kansa ei saa nieltyä. Ja sama toistaa itseään loputtomiin.....Näin on kirjoittettu jo aikojen alussa kreikkalaisten toimesta, jotka ymmärtävät ihmisyydestä enemmän, kuin nämä "solidaariset hölmöläiset" koskaan tulavat ymmärtämään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ihmisyys on suvaitsevaisuutta ja ihmisyys on nuivuutta.
Jotkut ovat solidaarisia ja toiset eivät sitä ole.

Ihmiskunnan kehitys kuitenkin perustuu kulttuurien kohtaamiselle, vanhojen kulttuurien häviämiselle ja uusien kulttuurien syntymiselle. Parhaat kulttuurit ovat selvinneet voittajina.

Se että parhaat, tai olosuhteisiin parhaiten sopeutuneet kulttuurit ovat selvinneet voittajina ei tarkoita sitä ettei kehittymisen varaa olisi.

Kulttuurin kehittymiselle on olemassa rajattomat mahdollisuudet hölmöläisten maailmassa, mutta niin on myös toisinpäin. Taantumisen vaara on aina olemassa, eikä silläkään tiellä ole päätä näkyvissä. Ihmoiskunta voi taantua helposti kivikauteen, siihen hetkeen kuin oli olemassa vain pieni ihmispopulaatio josta kaikki nykyihmiset ovat peräisin.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #14

Puhut yhtä ympäripyöreitä, kuin päättäjät, joita tuet, vaikka tosiasia on ettei mikään kulttuuri ole kestänyt historian hammasta ja pysyvää on vain jatkuva muutos.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #17

Enpä edes muista mitä sanoin, mutta tarkoitin varmaan juuri sitä mitä sanoitkin, sitä että pysyvää on vain jatkuva muutos. Yhteiskunta kehittyy, joko parempaan suuntaan tai sitten huonompaan. Kulttuurit kohtaavat, muuttuvat ja kuolevat. Uusia kulttuureita syntyy, parempia ja huonompia kulttuureita syntyy.

Muistaakseni sanoin että yksikään kulttuuri ei ole vielä läheskään täydellinen, siksi, jos halutaan kehittyä, tarvitaan edelleen kulttuurien kohtaamisia, vanhojen kulttuureiden kuolemia ja uusien kulttuureiden syntymisiä.

Kehitys ei saa pysähtyä, se ei voi pysähtyä.

Kalevalaista kulttuuria ei ollut olemassakaan, yhtenäinen suomalainen kulttuuri on siis luotu myytti, eikä todellisuutta, mutta erilaisten sattumien ja kulttuuren kohtaamisten takia suomalainen kulttuuri on nyt mitä on ja se on lähes samanlainen kännykkä- muovi- pizza- hampurilaiskulttuuri kuin koko läntisessä maailmassa ja koko maailmassa. Se eroaa paljon muinaissuomalaisista kulttuureista, jotka erotetaan toisistaan ja nykykulttuurista keramiikan ja muiden käyttöesineiden, mm. tuohisten, puisten ja kivisten käyttöesineiden avulla.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #23

Et muista mitä sanoit, joten voin kai tunnustaa etten lukenut kuin osan mitä sanoit (Hämiö)

Keskustelua ei ole syytä käydä jos ei tunnusteta sitä tosiasiaa, että Wanhat ovat tämän tilanneet ihan itse ja syy ei ole seuraus, jota syytetään!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #27

"Et muista mitä sanoit, joten voin kai tunnustaa etten lukenut kuin osan mitä sanoit (Hämiö)"

:) Ongelmani on se että kirjoitan liikaa.

"Keskustelua ei ole syytä käydä jos ei tunnusteta sitä tosiasiaa, että Wanhat ovat tämän tilanneet ihan itse ja syy ei ole seuraus, jota syytetään!"

Eikö juuri silloin ole syytä käydä keskusteluja jos joku on täysin väärässä, kuten tässä tapauksessa minä olen sinun mielestäsi täysin väärässä?

En haluaisi lisää näitä banneja. Ainakin puoli tusinaa persua on jo minut täällä bannannut, niin että voi olla että pitää kohta muuttaa jonnekin muualle kirjoittelemaan, jos haluan vielä kirjoitella. :)

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #29

En minä sinulle banaania anna, vaikka kirjoitatkin liikaa (Hämiö) Syön sen banaanin itse lukiessani jaaarituksiasi....

Keskustelua ei vaan synny siellä missä sen pitäisi syntyä, koska Natsi on syyllinen siihen, että me kustiin koko paletti sekaisin, koska hillotolppa!

Viittaan ylempään kommenttiini, jossa perustelen miksi edustuksellinen demokratia on tullut tiensä päähän jos ei haluta näitä ääriä äären päälle kunnes se muuttuu äärettömäksi

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #31

"edustuksellinen demokratia on tullut tiensä päähän jos ei haluta näitä ääriä äären päälle kunnes se muuttuu äärettömäksi"

Edustuksellisen demokratian ongelma on siinä että kansan pitäisi päättää, mutta kansa ei osaa päättää, koska kansa ei osaa sopia asioista keskenään.

Onneksi kansan valitsemat päättäjät, sekä ne jotka tulivat päättäjiksi hillotolpan takia, että ne jotka idealistisesti kuvittelevat osaavansa tehdä hyviä päätöksiä, ovat sittenkin sopivampia päätöksentekijöiksi kuin mitä varsinainen kansa on ja heillä on tukenaan oikeita asiantuntijoita, niitä virkamiehiä ja lobbareita, jotka omista puutteistaan huolimatta silti tietää jotain asioista, toisin kuin kansa, joka vain kuvittelee jotain, tai elää jossain politikkojen vaalipuheissaan luomassa harhamaailmassa.

Vaikka päättäjät valittaisiin miten, he ovat jokatapauksessa vain ihmisiä, joita ajaa ihmisen halut ja vietit ja jotka on muutenkin erehtyväisiä. Virheitä siis tulee aina myös jatkossa.

Pitäisin kuitenkin hyvänä jos joku asiantuntijaraati, sellainen kuin pörssiyritysten johtokunta, saisi määrätä omat edustajansa hallitsemaan kansaa näiden kansan itsensä valitsemien politikkojen rinnalle, katsomaan vähän perään ja päättämään yhdessä heidän kanssaan asioista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"AFD n ilkeät proffat ovat kaiken ilkeyden ja pahuuden takana. Selvä se."

Eikös ne ilkeät proffat lähteneet AfD:stä jo ajat sitten?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Merkittävintä on vallitseva trendikehitys. Tässä tapauksessa trendin fokuksessa on hallitsemattoman maahanmuuton kumuloitumisen seuraukset lähivuosina. Näihin ei Merkel osannut / halunnut varautua, eikä tehdä plan B :tä. Motiveistaan en tiedä, mutta kirveensä osui kiveen pahemman kerran.

Eli syitä ja seurauksia. Haluttiin tai ei.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Ala-Saksissa on jo käynnissä maapäivävaalitaistelu.Saas nähdä miten hajoamispisteessä olevien takamusten kuvatusten käy.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #8

Nämä vaalit tulee todella näyttämään missä Saksa seisoo ja tulee todennäköisesti nostamaan äänien, jotka vaativat Merkelin (CDU) ja Seehoferin (CSU) ero vaatimuksia, sekä vaikuttaa tulevan hallituksen muodostamiseen, jopa ajaa maan uusiin vaaleihin....

On huomattavaa, että nämä vaalit ovat ennenaikaiset, koska johto menetti määräenemmistön ja muuttui toimintakyvyttömäksi opposition painaessa päälle!

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Proffat sinne proffat tänne. Ne ovat lillukanvarsia joihin on kiva tarttua hukkuessaan.....

Pääasia jää huomaamatta!

Se vaan on niin, että kansan päälle kusevat ja sitä sateeksi kutsuvan johtajan korokkeen jalat katkaistaan jonakin päivänä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Se vaan on niin, että kansan päälle kusevat ja sitä sateeksi kutsuvan johtajan korokkeen jalat katkaistaan jonakin päivänä."

Sehän on vain meistä äänestävistä hölmöläisistä kiinni.
Sinä toivot sitä ja yrität saada kaikki muut puolellesi.

Katsotaan miten siinä käy ja miten niiden meidän päälle kuseskeleville johtajille mahtaa käydä.

Mitä mieltä olet Trumpin veronalennuksista?
Miten mahtaa niille käydä, kun Obamacare ei kaatunut?
Miten rikkaiden veronalennukset rahoitetaan?
Tapetaanko köyhät jotenkin muuten kuin sairalan portaille, kun Obamacare ei kaatunut, jotta rikkaat saisivat siellä veronalennuksensa.

Väitetään että Trump sai Amerikassa köyhän kansan äänestämään itseään.
Miten ihmeessä hän sen sai aikaan?

Puhumalla pahaa latinoista, muslimeista, mustista ja naisistä,
niin hän sen sai aikaan.

Voiko parempaa hämäystä olla, millä hölmöläiset saadaan höynäytettyä?

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #16

Ja, kun äänestäjät alkavat purkamaan tuota koroketta, johon ovat nostaneet kusipääksi muuttuneen kauniidenpuhujan.....

Alkaa hirveä parku ja korokkeelta alas lasketut eivät suostu samalle hiekkalaatikolle uusien kanssa.......

Eikö kyseessä ole hieman sama asia, kuin vieraita maassaan vierastavat kantikset, jotka ovat monien mielestä omineet maan ilman pätevä syytä ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #18

"Alkaa hirveä parku ja korokkeelta alas lasketut eivät suostu samalle hiekkalaatikolle uusien kanssa......."

Sehän nyt on vain politiikkaa. Politiikassakin kuten hiekkalaatikoila, politikot valitsevat itse omat leikkikaverinsa. Onhan se tietenkin ikävää ja jonkinlaista syrjintää jos joku jää sitten ihan ilman kavereita, kun kukaan ei halua puhua eikä leikkiä sen kanssa.

"Eikö kyseessä ole hieman sama asia, kuin vieraita maassaan vierastavat kantikset, jotka ovat monien mielestä omineet maan ilman pätevä syytä ?"

Jokaisella on tietenkin oikeus omaan nielipiteeseensä, mutta pitäisi hyväksyä myös ae että muilla on erilaisia mielipiteitä, vaikka ne omasta mielestä olisikin vääriä mielipiteitä.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #24

Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä, mutta vai joitain jahdataan ja rangaistaan siitä, että ovat eri mieltä.... Jep jep!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #26

Jahdataan vain sellaisissa tapauksissa missä laki vaatii jahdattavaksi.

Lakia voi toki muuttaa, sitä voidaan joko kiristää, tai se voidaan lakkauttaa, mutta niin kauan kun laki on voimassa kansalaisten tulee noudattaa lakia.

Lain noudattamatta jättäminen toki voidaan ymmärtää kansalaistottelemattomuutena ja mielen osoittamisena lakia kohtaan ja sitä voidaan sellaiseksi tulkittuna toki pitää jopa hyvänä tekona.

Mutta laki on kumminkin laki ja sitä tulee kansalaisen ja virkakoneiston noudattaa ja suorittaa lain nääräämät tutkinnat, pidätykset ja tulee myös langettaa lain säätämät rangaistukset.

Presoidentti voi sitten harkintansa mukaan armahtaa.

Marko Parkkola

Kai nyt sosiaalidemokraatti uhkailee äärioikeistolaista. Äärioikeistolainen vastustaa kaikkia tulonsiirtoja, kun sosiaalidemokraatti elää niistä. Äärioikeistolainen ajaa äärimmäisiä yksilönvapauksia, kun sosiaalidemokraatti on enemmän autoritäärinen.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

SosDemonkraatit uhkailee myös "riippumatonta mediaa", kuten huomaat, jos luet ensimmäisessä kommentissa olevan linkin läpi.

Eikö tämä ole Ylimielistä Rasismia ja ehdottoman vallanhimon tuomaa diktatuuria, jota pettynyt hillotolppasosialisti ei siedä muilta ?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Perinteisessä läntisessä Euroopassa on ollut tapana,että rankimman tappion kärsinyt puheenjohtaja irtisanoutuu 24h sisällä.Saksassa ei näin tapahtunut.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Merkel on messias, joka ei voi jättää valitsemaansa kansaa, vaikka kansasta 70% ilmoittaa tulevansa ilman Merkeliä hyvin toimeen......

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

CSU/Seehofer -10.4% on aivan omalla kymmenluvulla.Mies,joka sahasi oksaa,millä sattui istumaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Siinä vain on se ongelma että kukaan ei kuitenkaan saanut enempää ääniä kuin Merkel.

Jos niin olisi käynyt se joku olisi tietenkin syrjäyttänyt Merkelin.

Merkel voitaisiin syrjäyttää myös toisella tavalla, siten että ne 70% löisivät hynttyyt yhteen ja valitsisivat yhdessä jonkin toisen kuin Merkelin. Se vain ei taida onnistua. Ovat sen verran erimielisiä keskenään ne 70&

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #25

Ovat erimielisiä VIELÄ, mutta suunta on ääreen ja se pitää vallassa olevien ottaa huomioon tai.....

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #32

Välillä mennään toiseen ääreen ..... ja sitten taas toiseen.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Mistä nämä perseenreijät AfD.hen on löytyneet, ettei vain ennen demareita äänestäneitä?

Ja tuollaisella äänenpainoilla, lisää on menossa.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

400.000 entistä demarien äänestäjää
yli 500.000 entistä kristillisdemokraattien äänestäjää
ja tuhansia liberaalien, jopa vasemmiston entisiä äänestäjiä!

Eikö kellot ala soida ?

Soihan ne ja syytetään niitä jotka näyttää eilisen politiikan virheet!

Pahat, pahat ääret tuli meidän hiekkikselle sekoittamaan kivat jäsentenväliset neppiskisat, joissa kaikki voittaa hunajaa!

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

AfD n politiikkaa kannattaa vajaa 10 miljoonaa saksalaista. Ei ihan huono tulos 2013 perustetulta puolueelta.

Mistä ihmeestä sitten moinen kannatus kumpuaa ? Miksi kansa on tyytymätön osaaviin johtajiinsa ?

Mietiskelläänkö hiukan porukalla syitä kannatuksen nousulle, vai ovatko nuo saksalaiset AfD n kannatajat tyhmiä, ikäviä, nuivia ja yksiniittisiä. Tuskinpa.

- Merkelin avoimet ja hullut päivät ?
- saksalaisten kokema turvattomuuden lisääntyminen ?
- miljoonan kulkijan elättämiseen käytettävä lisäbudjetti ?
- jatkuvat vaikeudet integroitumisen osalta ?
- kulkijoiden velvollisuuksien puuttuminen ?

Turha muuten piipittää, että yhden aatteen asialla ei pääse kovin pitkälle. Kyllä vaan pääsee, kunhan se asia on tarpeeksi kattava.

Miten lie mahtaa muuten käydä laupeuden markinoilla, Ruotsissa seuraavissa vaaleissa ? Nyt SD on Ruotsin suurin puolue. Osa Svenskeistä on jo kurkkuaan myöten täynnä mm ssa muslimien järjettömiä vaateita, gangstatouhua ja keppostelua aseleikkeineen.

Btw. Jopa snadissa Gävlessä on alueita, joille ei pelastuslaitos mielellän mene yksin. Koska ihana kulttuurillinen rikkaus ja kivittäminen.

https://nyheteridag.se/sentio-sd-mer-an-dubbelt-sa...

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #40

Tuolla alempana vastattiin tähän kommenttiin ja uskottiin, että yksinvaltias puolue joutuu vaalien kautta pois aikansa heiluttuaan.

Tämä voi jopa pitää paikkansa, mutta silti sitä ei tule syrjäyttämään mikään sen syrjäyttämä puolue, koska kehitys kehittyy ja wanhat unohtuu......

Toisaalta saattaa olla myös mahdollista, että uudet tuulet pysyvät raikkaina pitkään, jos kuuntelevat tuulimyllyn pyörittäjää, eikä vaan tuulimyllyn omistajaa!

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #40

Kopsaan Vihavaisen kommentin numero 41 tähän, koska se lienee vastaus Repon kommenttiin:

"

"Miten lie mahtaa muuten käydä laupeuden markinoilla, Ruotsissa seuraavissa vaaleissa ? Nyt SD on Ruotsin suurin puolue. Osa Svenskeistä on jo kurkkuaan myöten täynnä mm ssa muslimien järjettömiä vaateita, gangstatouhua ja keppostelua aseleikkeineen."

Jos SD ei lakkaa kasvamasta, siitä tulee ennenpitkää puolue jolla on ruotsin kansan enemmistö takanaan. En tiedä onko tämä mahdollista, mutta kuvitellaan että niin kävisi.

Koska yksikään muu puolue ei tekisi yhteistyötä SD:n kanssa puolue tekisi yksin kaikki päätökset. Miten käy sellaiselle puolueelle? Se kyllä tiedetään. Jos puolue ei kaappaa valtaa, kuten Hitler teki Saksassa, puolue häviää ennenpitkää vaalit ja sitten taas kaikki muuttuu.

Todennäköisempää on että jos SD kasvaa, muut puolueet joutuvat tekemään yhteistyötä ja joutuvat ottamaan sen hallitukseen. Siinä tapauksessa hallitusohjelma on kpompromissi ja SD:n kannattajat pettyvät jälleen. Siitä seuraa taas kannatuksen romahdus.

Näin se menee. Ei mitään suurta ja loistavaa tulevaisuutta SD:lle, näin siis ellei SD kaappaa valtaa itselleen ja ellei Ruotsi hylkää demokratiaa."

Joku järjestys saapi olla (Hämiö)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #44

Vastaus tuon Vihavaisen kommenttiin.

Niin. Tekeekö yhteistyötä vai ei. Jää nähtäväksi tämäkin.

Varmaa on ainakin se, että Ruotsissakin vaaleissa eniten ääniä saanut puolue tulee olemaan m. Statsmister puolue. Toki riippuu myös puolueen koosta vs. muut puolueet miten hallitus muodostetaan. En kuitenkaan jaksa uskoa, että muut puolueet jäävät oppositioon huulet tötteröllä ja kädet puuskassa pillittämään, vaan nokkelimmat puoluejohtajat ja puhetorvet kääntävät nopsasti takin toisinpäin ja tulevat kasalle. Tähän liittyy myös sellainen hassunhauska sisäpoliittinen juttu, että kuntien rahat ovat monessa pikkukunnassa loppu ja kansalaiset ao. kunnissa ovat aivan kypsiä. Oman maan asukit ovat asuntoja vailla ja todella kypsiä. Mihin ne verorahat ovat yht'äkkiä menneet ??

Mikäänhän ei ole sen notkeampi kuin poliitikon selkäranka.

Mutta joo, miksi ihmeessä se vastarinta olemassaolevaan jatkaa kasvamistaan Saksassa ja samalla myös koko EU n alueella, siihen ei Vihavaisen kattava ja pyöreä spekulointi antanut minkäänlaista vastausta. Eikä se muutoshakuisuus poistu, vaikka kuinka paljon sormi pystyssä hoettaisiin populismista jne. Veikkaan vahvasti, että vastauksen avain löytyy noiden kuljeskelijoiden vastaanoton ja toteutetun ylläpidon ja maahan kutsumisen järjettömyydestä.

Eli, sitä niittää, mitä toiselle kuoppaat kaivaa tjsp.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #48

Kevennys!

Kuka toiselle kuoppaa kaivaa on aliurakoitsija!

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #50

Ellei kaiva toiselle kuoppaa on työtön

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #40

#40. Ilmeisesti sinulla oli parempaa tekemistä, kun muut opettelivat luku- ja laskutaitoa. Äskeisissä vaaleissa AfD:tä kannatti 5 877 094. Se on melkoisen "vajaa" 10 miljoonaa.

"Snadissa" Gävlessä oli viime vuonna 99 576 asukasta ja kaupungeissa on kaupunkien ongelmat.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #52

Kaupunkien ongelmat! Uskallatko sanoa tuon raiskatun, hakatun tai muuten vaan pelotellun silmin katsoen ?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #53

Miksen minä uskaltaisi sanoa, mitä tarkoitan? Kommenttisi sopisi paremmin vastauksesi väitteeseen, että kaupungeissa ei ole ongelmia.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #52

Gävle on pikkukaupunki, joka on kyllä oikeasti tosiaan sivuseikka. Sinne(kään ) ei sovi maahanmuuttajien jälkeläisten pääosin harrastama pelastustoimintaan kohdentuva pikkuterrori, kuten ei muuallekaan, vai mitä ? Luulis tuollaisen ihan tavan järjellä tyhmemmänkin ymmärtävän.

Ja mitä tuohon kannatuksen laskentaan tulee, niin aivan totta. Oikaisin noiden lukujen kanssa ja laskin kannatuksen suoraan Saksan väkiluvun mukaan. Puhutaan miljoonista ja hienosta kannatuksen noususta. Se kertoo jostain.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #55

Ilmaus "hienosta kannatuksen noususta" tosiaan kertoo jostain.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #56

No, tottakai se on hieno ja myös oiva osoitus demokratian toimivuudesta. Lienee Saksassa siis tarvetta muutokselle, kun tuota äänivyöryä miettii.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Pahat, pahat ääret tuli meidän hiekkikselle sekoittamaan kivat jäsentenväliset neppiskisat, joissa kaikki voittaa hunajaa!"

Sinusta tämä tuntuu ihanalta.

Minusta se tuntuu kurjalta.

Meillä on molemmilla eri toiveet siitä miten jatkossa käy, mutta kohtalo ei kuuntele meidän toiveitamme.

Tapahtuu mitä tahansa, toinen meistä tulee pettymään kohtalon päätökseen, tai sitten molemmat petymme.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Todennäköisesti petymme molemmat, koska diktatuuri on harvoille hyvä, kuten tämäkään systeemi missä nyt vielä toistaiseksi kohellamme.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Petymme senkin takia että todennäköisesti vallan haltijat joutuu vastakin tekemään kompromisseja.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #45

Jos kompromissi sotii luvattua tulosta vastaan, eikä sitä hyvitetä millään toisaalla on pettymys varmuudella suunnaton. Esimerkkinä voisi heittää "Koulutuksesta ei leikata*!" perseilyn.

Siinä edustuksellista edustusta kerrakseen, vaikka varmuudella vaihtoehtoja olisi olemassa. Vaihtoehdot vaan vaietaan hiljaisiksi, koska oma agenda, jonka muovaa sponsorit ajaa edustusta eteen päin.....

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #46

"Jos kompromissi sotii luvattua tulosta vastaan, eikä sitä hyvitetä millään toisaalla on pettymys varmuudella suunnaton. Esimerkkinä voisi heittää "Koulutuksesta ei leikata*!" perseilyn."

Olen vakavasti sitä mieltä että koulutushommat voitaisiin järjestää paremmin ja sieltä voitaisiin leikata jopa enemmän. Nettiä ja tietokoneita voitaisiin käyttää enemmän ja vähemmän kalliita opettajia.

Toki opettajiakin aina tarvitaan, mutta jos opetus on sellaista kuin minun kouluaikanani, niin se on 90%:sesti tehotonta. Minä ainakaan en jaksanut seurata opettajia, vaan piirtelin jotain omia kuvia ja katselin ikkunasta ulos.

Jos silloin olisi ollut netti, kun kävin koulua, ja asiat olisi kunnolla järjestetty, niinkuin pitää, niin minä ainakin olisin oppinut asiat sata kertaa tehokkaammin netistä tai tietokoneelta, kuin koulun poenkillä.

Niin että minun mielwatäni määrärahojen leikkaamine opetuksesta voi päinvastoin sysätä opetusta oikeaan suuntaan ja se voi olla edistyksellinen toimi.

Tämä on nyt minulta pelkkää ajatusvirtaa, koska en ole sen paremmin tutustunut asiaan. Sitä mieltä kuitenkin olen että opetussysteemi kaipaisi vieläkin enemmän ravistelua kuin pelkkä määrärahaleikkaus.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #47

Tuossa on ripaus totta, mutta se ei silti muuta puheiden ja tekojen eroa.

Minäkin olen sitä mieltä, että ammattikoulutus pitää siirtää yrityksille ála Saksa, jossa työntekijä saa paikan ja sitoutuu yritykseen myös koulutuksen jälkeen jos kemiat työpaikalla toimii. Tämä lisäksi vähentäisi nyt syntyviä koulutuksen pullonkauloja, koska valtio on aina perässä työmarkkinoiden tarpeesta, eikä osaa kouluttaa viimeisien teknologiavimpainten ja muutosten mukaan saati eri yritysten työtapaihin mukautuen.

Ps. Itse olin oppisopimuksella kun olin pieni ja opiskelin Saksassa työn ohessa lisää.....mutta se ei kelpaa, koska "Suomi AMK" on maailman paras kompostintuottaja!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Merkelin kannatus laski paljon, mutta tämä oli tottakai odotettavissa, aina politiikassa tapahtuu liikkeitä, ja demarienkin kannatus on vuosikausia tullut alaspäin.

Merkelin viimeinen kausi, ja tämän päivän uutisten mukaan Saksan talous on valtavassa nousussa edelleen, jotain siellä varmaan on oikeinkin tehty, kun talous kasvaa koko ajan.

Veikaanpa, että ei mitään suurta muutosta tapahdu, kannatus voi taas seuraavaksi kasvaa demareilla, tai sitten Merkelin puolue ottaa taas nousua.

AFD on kannatuksensa yläreunalla, puolue ei tuosta varmasti enää kasva, nyt kun vielä todennäköisesti perustetaan entisen puheenjohtajan toimesta uusi puolue, jossa sitten hiukan maltillisemmat ovat varmaan kotonaan, niin afd:n kannatus jää suurinpiiretin siihen, missä se nyt on.

Hieman sama tilanne kuin Suomessa, ei persutkaan enää tuosta mihinkään ihmeeseen nouse, koska kansa tietää puolueen rajoittuneisuuden ja sen, että sillä ei ole mahdollisuutta hallitukseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Miten lie mahtaa muuten käydä laupeuden markinoilla, Ruotsissa seuraavissa vaaleissa ? Nyt SD on Ruotsin suurin puolue. Osa Svenskeistä on jo kurkkuaan myöten täynnä mm ssa muslimien järjettömiä vaateita, gangstatouhua ja keppostelua aseleikkeineen."

Jos SD ei lakkaa kasvamasta, siitä tulee ennenpitkää puolue jolla on ruotsin kansan enemmistö takanaan. En tiedä onko tämä mahdollista, mutta kuvitellaan että niin kävisi.

Koska yksikään muu puolue ei tekisi yhteistyötä SD:n kanssa puolue tekisi yksin kaikki päätökset. Miten käy sellaiselle puolueelle? Se kyllä tiedetään. Jos puolue ei kaappaa valtaa, kuten Hitler teki Saksassa, puolue häviää ennenpitkää vaalit ja sitten taas kaikki muuttuu.

Todennäköisempää on että jos SD kasvaa, muut puolueet joutuvat tekemään yhteistyötä ja joutuvat ottamaan sen hallitukseen. Siinä tapauksessa hallitusohjelma on kpompromissi ja SD:n kannattajat pettyvät jälleen. Siitä seuraa taas kannatuksen romahdus.

Näin se menee. Ei mitään suurta ja loistavaa tulevaisuutta SD:lle, näin siis ellei SD kaappaa valtaa itselleen ja ellei Ruotsi hylkää demokratiaa.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Muille lukijoille huomioksi, että tämä kommentti on mitä ilmeisimmin vastaus kommenttiin numero 40!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset