*

Kreikan Hämis "Tiedän vain sen, etten tiedä mitään."

Migrin tilastojen omituisuudet

Some pursuaa Migrin tilastoiden pohjalta tehtyjä johtopäätöksiä, joissa kirotaan yli sadatuhannen oleskelulupahakijan määrää.

 

Puuttumatta tilaston etnisiin ryhmiin ja muuhun jakautumiseen sen enempää haluaisin esittää Migrille yhden kysymyksen.

 

Mitä teitte sille yhdelle onnettomalle suomalaiselle, joka sai kielteisen päätöksen, 145 suomalaisen joukosta ?

 

Onko kyseessä sama henkilö, jota ”Ei käännytetä” ?

 

Ja jos ei, mihin kyseinen henkilö palautettiin ?

 

Kiitos

Hämis

 

Linkki tilastoon: http://tilastot.migri.fi/#decisions?start=540

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Yksi kysymys jakautui kolmee poittiin, kuten maassa on tapana. Sori siitä!

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mutta hei, tämähän olikin tärkeä tieto, että myös Suomen kansalainen voi saada turvapaikan Suomesta. Paljon olen nähnyt päinvastaista tietoa ja ollut itsekin siinä käsityksessä, ettei onnistuisi.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Nyt Risto jää hattu ja istu rauha!

Migri kertoo meille, että: "Täältä löydät Maahanmuuttoviraston tekemät päätökset, jotka koskevat oleskelulupaa, kansainvälistä suojelua, kansalaisuutta ja maasta poistamista."

Näillä tiedoilla meille jää liian paljon valinnanvaraa ja jossittelua, jotta voisimme tehdä tuota johtopäätöstä, jonka teit!

Vedetään yhdet kaffeet tuumatessa ja eritellään syitä, kuten Sirpa alla teki.....

Mutta huvittava yksityiskohta tuo oli, kun löysin, että suomalainen on saanut kielteisen päätöksen.......

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Olin liian hätäinen ja toiveikas? Mutta kadulla notkumaan pääsee jo oleskeluluvallakin ja niitä näytetään myönnetyn suomalaisillekin. Vai käsitinkö vieläkin väärin?

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #9

En osaa vastata omiinikaan kysymyksiin ja sinä kysyt minulta (Hämiö)

Tuosta suoamlaisten oleskelustakin on tehty luvatonta, jos vaatetus ei sopi lähiympäristön agendaan......

Marko Parkkola

Mahtavaa! Saan hammaslääkärilaskuni kaupungin maksettavaksi. Kuinka haetaan turvapaikkaa Tampereella?

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Ei kotimaassa voi hakea turvapaikkaa. Kokeile ulkomailla!

Mene Turkuun ja kerro, että sinua on hakattu Tampereella ja olet liian tunnettu henkilö, jotta voit kävellä ilman rasistisia heittoja ja loanviskomista kotikonnuillasi.

Muista hävittää henkilöllisyystodistuksesi, lukuunottamatta ruttuista syntymätodistusta, Turun rajalla!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Juha, nyt täytyy todeta etten ymmärrä asettamaasi kysymystä migrin suuntaan. Tuo yksi kielteinen päätös suomalaisen kohdallahan koskee kansalaisuuden hylkäämistä. Kansalaisuuden saamiselle on laissa määritelty tietyt vaatimukset. Syytä miksi henkilö on tilastoinnissa luokiteltu suomalaiset-ryhmään, on luonnollisesti kysymyksiä herättävä
(on jostain syystä menettänyt suomen kansalaisuuden?).

Tässä migrin sivulta perusteet kansalaisuuden saamiseksi;

http://www.migri.fi/suomen_kansalaisuus/kansalaisu...

Muutamia syitä, jotka voisivat tulla kyseeseen;

Et kuitenkaan voi saada Suomen kansalaisuutta takaisin ilmoituksella, jos olet menettänyt sen siksi, että olet antanut vääriä tietoja aikaisemmassa kansalaisuushakemuksessasi ja siten saanut kansalaisuutesi väärin perustein. Et voi saada Suomen kansalaisuutta takaisin ilmoituksella myöskään silloin, jos olet menettänyt sen isyyden kumoamisen perusteella.

Et myöskään voi saada Suomen kansalaisuutta ilmoituksesta vain sillä perusteella, että olet entisen Suomen kansalaisen jälkeläinen. Jos haluat selvittää, oletko itse nykyinen tai entinen Suomen kansalainen, voit pyytää Maahanmuuttovirastolta kansalaisuusasemasi määrittämistä.

http://www.migri.fi/suomen_kansalaisuus/entinen_su...

Sori,että sekaannuin esittämääsi kysmykseen, joka on esitetty migrille.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Kiitos Sirpa, että otit kopin Migrin puolesta, kun tavsia ihmettelee miten suomalainen on saanut kielteisen päätöksen suomalaisuudestaan, oleskeluluvasta tai jostain muusta.

Tätä asiaa on vaikea hahmottaa, koska tilastot ei erittele noita kaikkia muotoja erikseen, kuten EU-kansalaisille atum. myönnettävä asumisperusteinen sosiaaliturva ja sitä kautta oleskelulupa jne...

Mutta mutta, jos kyseessä on esittämäsi maahanmuuttaja, joka on saanut Suomen kansalaisuuden niin miten se on voitu taas viedä henkilöltä, kun meille toitotetaan, ettei sellainen ole mahdollista, edes kaksoiskansalaisuuksien tapauksessa ?

Elä sie Sirpa sorittele..... Sorafirmat on sitä varten (Hämiö)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

En ole puhunut maahanmuuttajasta tässä yhteydessä yhtään mitään. Migrin sivulla on selitetty (ilmeisesti kansalaisuuslakiin perustuen kansalaisuuden menettämisestä). https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030359

Kyseessä ei mielestäni ole mistään muusta kuin kansalaisuusanomuksen hylkäämisestä.

Migri kertoo sivuillaan mm. ;

"Suomen kansalaisuuden menettää automaattisesti 22-vuotiaana henkilö, jolla on myös toisen valtion kansalaisuus ja jolla ei ole ollut riittävää yhteyttä Suomeen. Maahanmuuttovirasto ilmoittaa kansalaisuuden menettämisen uhasta.

Suomen kansalaisuuden voi menettää henkilö, joka on saanut sen hakemuksesta tai ilmoituksesta antamalla vääriä tai harhaanjohtavia tietoja. Lisäksi kansalaisuuden voi menettää, jos henkilö on saanut Suomen kansalaisuuden isän kansalaisuuden perusteella ja isyys kumotaan."

http://www.migri.fi/suomen_kansalaisuus/kansalaisu...

Kansalaisuuden saaminen ei ole suinkaan aina riippuvainen maahanmuuttajahenkilö statuksesta.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #8

Mielenkiintoista tuo tieto, että kansalaisuuden menettää atomaattisesti. Tuota kirjettä en vielä ehtinyt saada maailmalle, vaikka kela-gold minulta otettiin pikapikaa pois. Tosin en vielä hakenut toisen maa kansalaisuuttakaan, mutta tuo tieto antaa toivoa, kun taas lähden reissuun (Hämiö).

Miten on jos kansalaisuus positetaan poistuuko samalla kaikki minusta kerätty tieto valtion viranomaisilta ja listoilta ála "Jäniksen vuosi" ?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #11

Vastaan omasta puolestani vain tuohon Kela-kortti mainintaasi. Olet todennäköisesti tehnyt täältä muuttoilmoituksen pysyvästä muutosta toiseen maahan (ei ole vakituista asuinkuntaa Suomessa), jolloin Kela-kortin voimassaolo myös Suomen sairausvakuutus päättyy. Maa jonne muutit on vastuullinen samoin periaattein kuin maan kansalaisten sairausvakuutuksesta.

Sairausvakuutuksesta ja korvauskäytännöstä Suomessa lisää tästä linkistä;

http://www.kela.fi/ulkomailta-suomeen-sairaanhoito...

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #12

En ole huolissani siitä että kelakorttini vietiin, enkä olisi huolissani siitä että joutuisin palauttamaan passini, jos minulla on toisen maan kansalaisuus ja elän siellä. En suinkaan, se voisi olla jopa helpotus (Hämiö)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Olen kuullut huhuja että ulkomaalainen joka on käynyt täällä töissä saa perheineen täältä sosiaali"turvaa". Toi on mielenkiintoinen tieto että jos on tänne maksanut veroja koko ikänsä menettää sosiaali"turvansa" jos menee ulkomaille. Melko mielenvikaista.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Näin se KELA,n mukaan on. Jokainen Suomeen tulija on automaattisesti maamme sosiaaliturvan piirissä, mutta maasta muuttaessasi menetät sen!

Eli Suomeksi, kaikki maailman kansalaiset kuuluvat ikuisesti maamme sosiaaliturvan piiriin, paitsi suomalaiset itse, muutettuaan ulkomaille.

Käsitys tasa-arvosta ala Vihervasemmisto, Kok, Kepu, RKP!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset