*

Kreikan Hämis "Tiedän vain sen, etten tiedä mitään."

Saksassa vaalipetoksesta bisnes!

Berliiniläinen start-up yritys julistaa vaalipetoksen bisnekseksi. Internet-portaali VoteBuddy.de on keksinyt markkinaraon vaalipetoksesta. Sivusto tarjoaa palvelua, jossa saksalainen äänioikeutettu voi siirtää äänioikeutensa henkilölle, jolla ei Saksassa ole äänioikeutta.

VoteBuddy.de sivuston etusivulla istuu kaksi miestä, joista äänioiketettu ei halua äänestää ja mies jolla ei ole äänioikeutta. Sivusto tarjoaa lainvastaista äänioikeuden luovutusta henkilöltä toiselle. Äänioikeuden luovutuksen kerrotaan tapahtuvan esivaalikuorella, jonka äänioikeutettu luovuttaja antaa äänioikeuden saajan täytettäväksi.

Sivusto mainostaa tarjoamaansa palvelu ”Win-Win” – tilanteena kaikille osallistujille. Sivustoa kohtaan on tehty ainakin yksi rikosilmoitus vaalipetoksesta. Sivusto ilmoittaa saavansa tulonsa minoksista ja mainostuotteiden myynnistä online-kaupassaan.

Sivuston usein kysyttyä osiossa selvitetään toiminnan oikeudellista puolta avoimesti:

”Koska äänioikeudenluovutus on Saksan lakien mukaan kiellettyä on toimintamme keskus ja serveri New Yorkissa”.

Sivusto rekisteröitiin lauantaina.

Saksassa äänioikeus on kansalaisuussidonnainen ja juuri siksi sivusto on aiheuttanut suuren huolen täyttämän keskustelun. Tarjouksen kritiikki tulee joka suunnasta, vaikka sivusto on avattiin yleisölle vasta maanantaina. Sivuston reksiteröinti on tehty Timo Meissner:in nimiin. Herra Meissner asuu tietojen mukaan New Yorkissa osoitteessa, jossa US-yritys tarjoaa virtuaalitoimistoja.

Ammattilaisten sivusto LinkedIn mukaan on Meissner – niminen henkilö asuu New Yorkissa ja on töissä tai yhteyksissä ainakin Deutschen Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ) nimisen Saksan valtion ylläpitämän ja tukeman yrityksen kanssa. Ennen VoteBuddy – yrityksen tomitusjohtajan pestiä oli Meissner GIZ – organisaatiossa Junior-konsultti ammatillisen koulutuksen alalla. Lisäksi Meissner ilmoittaa olevansa tekemisissä Friedrich-Ebert-Stiftung nimisen Saksan SPD – puoluetta lähellä olevaan säätiön kanssa, jossa Meissner työskenteli lokakuusta 2011 aina huhtikuuhun 2013 projektiassitenttina tiedotusosastolla.

Sivuston motiivi

Sivusto ilmoittaa motiivikseen: ”Yksi kolmasosa äänioikeutetuista Saksassa eivät äänestä – koska heillä ei ole aikaa tai eivät yksikertaisesti tiedä koska heidän tulisi äänestää. Toisaalta Saksassa elää melkein kahdeksan miljoonaa aikuista, joilla ei ole äänioikeutta. Tämä jouko tekee melkein kymmenen prosenttia koko väkiluvusta. Nämä ihmiset ovat suljettu demokrattisen vaikutusmahdollisuuden ulkopuolelle, vaikka heillä on halua osallistua päätöksiin. VoteBuddy tuo nämä ihmiset yhteen Win-Win-tilanteeseen, jossa kaikki osallistuja voittavat”.

 

Loput selivityksestäni voitte lukea täällä: https://blogit.kansalainen.fi/saksassa-vaalipetoksesta-bisnes/

 

Onko tämä kaikki vain huono vitsi vai tulkittavissa terroriteoksi Saksan vaalien alla ?

Vai kenties kohdistettu yritys vaikuttaa Euroopan useissa maissa keskusteluun nostettuun maahanmuuttaja – äänioikeuteen ?

 

Kiitos

Hämis

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Selkeä laajennus demokratiaan aidon kapitalismin hengessä.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Mutta kuka voittaa selviää vasta ääntenlaskussa!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset