*

Kreikan Hämis "Tiedän vain sen, etten tiedä mitään."

Kansannousun iloinen mahdottomuus EUforiassa

Eilisessä blogissani nousi esiin EU-lainsäädäntö, joka kieltää tappamisen rangaistuksena.

 

Kuolemantuomion käyttäminen on EU-ihmisoikeussopimuksen ensimmäisen pykälän vastainen, kuitenkin toinen pykälä nimeää muutaman poikkeuksen, jolla tappaminen tehdään lailliseksi.

 

Tämä tappamisen laillisuus koskee vain valtioväkivaltaa, joka on myös luokiteltava väkivallaksi.

 

EU-ihmisoikeussopimus antaa valtioille mahdollisuuden tappaa rangaistuksetta kapinaan ja kansannousuun osallistuvia kansalaisiaan.

 

Tämä pykälä on mielenkiintoinen varsinkin kun sitä peilataan esimerkiksi värivallankumouksiin ja arabikeväisiin, joita kapinat ja kansannousut kuolemanrangaistuksen uhalla kieltävä EUforia oli vahvasti tukemassa, jopa aikaansaamassa ja vähintään auttamassa loppuunsa.

 

 

Kumman oikeuden katsoisit tärkeämmäksi ?

 

Kansan oikeuden vaihtaa valtaa pitävät väkijoukoin

vai valtaa pitävien pitää kiinni vallastaan väkivalloin ?

 

 

 

Kiitos

Hämis

 

Ps. Värillisiin ja ArabiKeväisiin vallankumouksiin johtaneiksi syiksi Wikipedia kertoo mm.:

 

  • Talousongelmat ja erilaiset hallinnon väärinkäytökset mm. vaalivilppi.

  • Arabikevään moottorina toimi korkeasti koulutettu tyytymätön nuoriso.

  • Arabiyhteiskuntien rakennemuutos ja nuorisotyöttömyys synnytti vanhaan valtaan kielteisesti suhtautuvan nuorison.

  • On perusteltua ajatella, että arabikevään liikehdinnän perimmäinen syy on köyhyydessä.

  • jne.....

 

Edellä mainitut syyt ovat ilmiöitä, joita löytyy kaiken muun ylimielisen politikoinnin ja itsevaltaisen johtajuuden lisäksi myös meidän EUforiasta!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Demokraattisessa maassa nk. kansannousu on rikos demokraattista yhteiskuntaa vastaan, siis kapina. Kuka tarvitsee väkijoukon väkivaltaa Suomessa?

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Kyse ei liene siitä tarvitaanko sitä, vaan siitä onko se mahdollista, jos tilanne sitä vaatii.

Demokratiasta on EUforian kohdalla aika turhaa puhua, vai äänestittekö te tämän puulaakin johtajaa tai edes hänen hännystelijää Jykää virkaheitoksi komissaariksi ?

Parlamentti, joka ei saa tehdä lakiehdotuksia on mielestäni viraton parlamentti, jota johtaa joukko itse itsensä korottamia kelmejä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ranskassa yhden vallankumouksen jälkeen hallitus valittiin siten, jotta ministerilista oli salin pöydällä ja ne, jotka onnistuivat ajoissa tunkemaan itsensä pöydän ääreen, kirjoittautuivat hallitukseen.

Demokratiahan voi tarkoittaa mitä tahansa. USA:ssa hallituksen ei tarvitse nauttia lainkaan parlamentin luottamusta. Sitäkin sanotaan demokratiaksi.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Länsimainen oikeus perustuu edelleen aika pitkälle Hammurapin lakiin eli rikokset on kostettava rikosta vastaavalla tavalla. On aivan ymmärrettävää, että murhasta voidaan antaa kuolemantuomio. Sen sijaan on kyllä aika vaikea käsittää, että kansannoususta annetaan kuolemantuomioita. Onko yhteiskunnalla jotenkin ihmiselämään verrattava arvo, jos sillä ei ole enää minkäänlaista merkitystä jäsenilleen.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Olipa googlattava tuo Hammurapin laki. Mielenkiintoinen tapaus ja taas huomasin, etten noussut turhaan tänäänkään, kun opin jotain uutta.

Mielestäni kansanousua ei saisi kriminalisoida, koska se on kansa viimeinen keino "äänestää", jos hallinto muuttuu itsevaltaiseksi. Tämä itsevaltius alkaa olla jo aika lähellä tämän EUforisen unelmaliiton kanssa.....

Kansanäänestyksiä ei ole Suomessa pidetty kuin kaksi koko itsenäisyyden aikana. Viinasta ja EUsta!

Kansalaisaloitteet on menneet roskikseen tai eduskunnan vessaan, kuka tietää, lukuunottomatta muutamaa hassua. EU on tehnyt saman usealle kansalaisaloitteelle, joissa on ollut miljoonia nimiä!

Demokratiaa ?

Marko Parkkola

Suomalainen oikeus keskittyy siihen, että teko saataisiin ikään kuin tekemättömäksi. Kun joku tekee rikoksen ja joku toinen kärsii, korvataan kärsimys, mutta ei yhtään enempää. Rikollinen saa nimellisen tuomion. Pääperiaate on kuitenkin palauttaa tilanne siihen, mitä se oli ennen rikosta.

Tavallaan ihan hyvä, mutta ei tuo kovin kummoisena pelotteena toimi.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Ikiaikaisen perinteen mukaan kapinalliset saa tappaa, mutta toisaalta, kapinan onnistuessa syrjäytetyt hallitsijat tapetaan.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Kuitenkin EUforia tuki useita kansannousuja, kun ne tukivat EUforia-epidemian leviämistä, tai toisin sanoen EUforian geo- ja energiapoliittisia tavoitteita. Tästä esimerkki no1 on Ukraina ja esimerkki no2 Syyria, unohtamatta koko arabikevättä ja Libyaan lähetettyjä lentokoneita.

Tämä Libyan pommittaminen onkin mielenkinntoinen esimerkki EUforian demokraattisesta perustasta. Silloinen Ranskan pääministeri Sarko kutsui EU-johtajat "hätäkokoukseen", jossa piti päättämän tuosta pommituksesta.....
Berlusconin muistelmateos kertoo, että Sarko ilmoitti kokouksen alkuun, että koneet ovat ilmassa. Kuka haluaa kahvia ? Ja Berlusconi hermostui asiasta, ja tuosta päivästä he eivät tulleet enää toimeen keskenään.....

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Sarkolla kieltämättä asennetta... EU tuki Libyan kapinassa perinteisiin kuuluvaa diktaattorin tappamista. Mutta Syrian Assadin kohdalla tehtävä jäi ainakin toistaiseksi kesken.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Mielenkiintoinen juttu kyllä.

Kansannousu barrikadeille on lähtenyt tosiaan liikkeelle pienistä paikallisista jutuista, tai sitten kansa vaan on kyllästynyt poliittisen eliitin keekoiluun ja älyttömyyksiin.

Kuinka lienee Suomessa kansan keskuudessa arvioidaan, tai mittaroidaan hölmöysasteikolla esimerkiksi Sipilän aiheuttamaa monen miljardin kulua. Siis tätä legendaarista kutsupöllöilyä Intenjetin niin kovin oudossa ja vaikeassa maailmassa. ( luulis kyllä insinöörin osaavan tiedottamisen perusteet, mutta ei. Johtunee ehkä pyhyydestä ? )

Veikkaan, että arvosana Sipilästä menee jyrkästi pakkasen puolelle. Riittääkö sitten sekään kansan hermostumiseen, vai riittääkö poliitikkojen yhteishyvänyökyttely rauhoitusaineena ? ( koska kiva busines ) Saksassahan muuten Merkeliä vastaan älyttömästä kutsuhuudosta on nostettu jo tuhat kannetta, syynä maanpetos. Mutta saksalaisethan ei olekaan laamamaisia nyökytteliviä ja nöyristeleviä nuijia, jotka tyytyisivät pullanmuruihin, tai katselisivat sivusta, kun taskut tyhjennetään rosvoille. Miten lie Suomessa ?

Kansanäänestykset ovat muuten ilmeisen kova pala edustuksellista demokratiaa kannattaville puoluejyrille. Joku perskules saattaa pian huomata puolueiden olevan tarpeeton ja myös kallis möhömahaväliporras koko päätöstentekoprosessissa. Ilmankin tullaan toimeen ja päätöstenteko nopeutuu merkittävästi, veikkaan.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Olisi kieltämättä ihan mielenkiintoista nähdä, miten valtion budjetin teko onnistuisi kansanäänestyksellä. Sitä voisi kuvailla monenlaisilla adjektiiveilla, mutta "nopea" tuskin olisi niiden joukossa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Edes kukaan kommentoija ei sitten ole maininnut sitä, että Euroopan ihmisoikeussopimukseen (katso alustuksen toisen kappaleen linkki) kuuluvat kaikki Euroopan neuvoston 47 jäsenmaata. Asialla ei ole EU:n kanssa minkäänlaista tekemistä. Toki EU-maatkin siihen sopimukseen kuuluvat. Euroopan maista Valko-Venäjä on ainoa, joka ei kuulu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset