*

Kreikan Hämis "Tiedän vain sen, etten tiedä mitään."

Kuolemantuomio mainittu ministeritasolla

Italian Riminillä tapahtunut julma joukkoraiskaus on saanut tunteen kuumenemaan, jopa koleassa Puolassa, josta väkivallanteon uhreiksi joutunut pariskunta on kotoisin.

 

Puolan oikeusministeri Patryk Jaki (32) kirjoitti Twitteriin: ”Tuollaiset eläimet ansaitsevat kuolemantuomion. Ja tässä tapauksessa haluaisin laillistaa myös kidutuksen”.

 

https://twitter.com/PatrykJaki/status/901820706002018305

 

Myöhemmin ministeri lievensi sanomaansa kertoen, että on valmis jättämään kidutuksen väliin.

 

https://twitter.com/PatrykJaki/status/902092377099304960

 

Miten tähän pitäisi suhtautua kansalaisen, valtion tai hallituksen tasolla ?

 

Kiitos

Hämis

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

"Raiskaus on normaalia seksiä ?

Sosiaalisessa mediassa on noussut kohu ”kulttuurisen tutkijan” pakistanilaisen Abid J:n (24) kommentti Facebookissa.

Abid kirjoitti kommentin, joka tiivistää kulttuurien eron muutamaan sanaan: ”Raiskaus on paha vain aluksi, mutta jos nainen rauhoittuu se muuttuu normaaliksi seksiksi”.

Kulttuuri tutkija vapautettiin tehtävistään pakolaiskeskuksessa Bolognassa, jossa hän vastasi pakolaisten vastaanotosta ja majoituksesta. Selitykseksi tökerölle viestilleen mies kertoi olevan väärin, että näissä teoissa syyllistetään heti Afrikan pakolaisia."

Asian kehittymistä seuraa Kansalainen.fi - sivusto
https://blogit.kansalainen.fi/riminin-raiskauksen-...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Miten tähän pitäisi suhtautua kansalaisen, valtion tai hallituksen tasolla ?"

Pitäisi todeta, että liian kuumakalleja nuorukaisia nimitellään oikeusministereiksi. Tuollaiset letkautukset kuuluvat kahvipöytäkeskusteluun kotona tai kavereiden kanssa. Ei ministerin lausunnoiksi.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Huomiotavaa lienee, ettei tästä seuraa oikeustoimia vihapuheesta, kuten Suomessa olisi tapahtunut.

EU-tuomioistuin toimeen ja sakkoja Puolalle ?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Osaavat ne juristitkin, mutta kannattaisi kuitenkin oikeusministereinä pitää lainoppineita.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Pitää oikeusoppineita on hassu sanamuoto. Minä pidän koiraa ja kissaa.....

Tarkenna sanamuotoa, jotta pykälänikkaritkin ymmärtää, eikä väärin ymmärrykselle jää tilaa, kuten niin monesti lakien kohdalla valitettavasti on käynyt.

Terv. Hämis

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Puola on käsitykseni mukaan allekirjoittanut ja ratifioinut Euroopan ihmisoikeussopimuksen. Kyseisen sopimuksen 6. lisäpöytäkirja käsittelee kuolemantuomiota:

http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1999...

Tämän lisäpöytäkirjan ensimmäinen artikla sanoo seuraavaa:

"1 artikla Kuolemanrangaistuksen poistaminen

Kuolemanrangaistus on poistettava. Ketään ei saa tuomita tällaiseen rangaistukseen, eikä tällaista rangaistusta saa panna täytäntöön."

Toisin sanoen jos Puola haluaa palauttaa kuolemantuomion, niin sen pitää ainakin osittain irtisanoa Euroopan ihmisoikeussopimus. Puola varmaan voisi teoriassa toimia tuohon tapaan, mutta se ei ole heille hyvää mainosta.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Toisaalta EU:n omissa sopimuksissa kuten Lissabonin sopimuksessa lukee, että tappaa saa!

Kohdassa 2 "oikeus elämään" lukee, että murhaaminen on sallittua, jos: "joku joka on vangittu yrittää karata", "jonkun puolustaminen laitonta väkivaltaa kohtaan" tai lopuksi tulee aina paras "Kansannousun tai vallankomouksen lopettamiseksi"........

Suomeksi en jaksa tuota hakea. Hakekaa itse, jos kiinnostaa millä luvalla EUssa saa ampua kansaa.
https://dejure.org/gesetze/MRK/2.html

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Samassa linkissä, josta poimit rusinat lukee myös sama, jonka luin saksalaisesta linkistä!

JA selvällä suomen kielellä!

2 artikla
Oikeus elämään

1. Jokaisen oikeus elämään on suojattava laissa. Keneltäkään ei saa riistää hänen elämäänsä tahallisesti, paitsi tuomioistuimen päätöksen täytäntöönpanemiseksi silloin, kun hänet on tuomittu rikoksesta, josta laissa määrätään tällainen rangaistus.

2. Elämän riistämistä ei voida katsoa tämän artiklan vastaiseksi teoksi silloin, kun se seuraa voimankäytöstä, joka on ehdottoman välttämätöntä:

a) kenen hyvänsä puolustamiseksi laittomalta väkivallalta;

b) laillisen pidätyksen suorittamiseksi tai laillisen vapaudenriiston kohteeksi joutuneen henkilön paon estämiseksi;

c) mellakan tai kapinan kukistamiseksi laillisin toimin.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Puola luopui kuolemantuomiosta rangaistuksena lopullisesti vuonna 1998:

https://en.wikipedia.org/wiki/Capital_punishment_i...

"Capital punishment remained in Polish law until April 1, 1998, but from 1989 there was a moratorium on executions, with the last execution taking place one year earlier. The death penalty is now prohibited in Poland for all offences."

Sota- tai kriisiaikana kuolemantuomio voidaan palauttaa, mutta kuudennen lisäpöytäkirjan toisen artiklan mukaan kyseisen "valtion tulee ilmoittaa Euroopan neuvoston pääsihteerille asianmukaiset lainkohdat", joista se tulee antamaan tuolloin kuolemantuomion. Tällöin kyseiset rikokset tunnetaan yleisesti. Puola ei kuitenkaan ole sodassa taikka kriisissä, joten tällä kohdalla ei ole merkitystä ainakaan tällä hetkellä. Tämä tarkoittaa sitä, että lainauksesi 2. artiklan ensimmäistä momenttia ei voida käyttää.

Tarkastellaan 2. artiklan toista momenttia. Oletetaan, että Puolassa tapahtuisi hypoteettinen kapina. Keskeistä olisi se, että päättäisikö vallassa oleva hallitus ilmoittaa Euroopan neuvoston pääsihteerille, että he palauttavat kriisin ajaksi kuolemantuomion tietyistä rikoksista. Jos he palauttaisivat, niin heidän täytyisi listata nämä rikokset.

Vallassa oleva hallitus saa käyttää tappavaa väkivaltaa aseelliste kapinallisten kukistamiseksi niin kauan kuin he ovat aseissa. Jos he antautuvat, niin silloin heitä tulee rankaista voimassa olevien lakien mukaan.

On myös hyvä huomata toisessa momentissa olevat sanat "ehdottoman välttämätöntä", sillä se viittaa hyvin vahvasti tilannekohtaiseen harkintaan. Suomessa tämä tarkoittaisi sitä, että poliisi oli voinut sopimukset puitteissa voinut ampua Turun puukottajan hengiltä, koska hän oli jo varmuudella haavoittanut useita ihmisiä vakavasti ja oli uhka ympäristölleen. Sen sijaan poliisi ei voi ampua nakkikioskin jonossa rähisevää juoppoa ellei hän selvästi uhkaa muiden ihmisten henkeä tai terveyttä aseistautuneena. Yleensä tällaiset rähisijät rauhoittuvat joko puhumalla ja jos se ei toimi, niin Nokian nuoriso-ohjaimella.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kaikilta kuolemantuomion kannattajilta tapaan kysyä, jotta oletko itse valmis pyöveliksi?

https://www.youtube.com/watch?v=MvQ7Ff4i38w

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

En voi valitettavasti välittää kysymystänne Puolan oikeusministerille, vaikka suhdeverkkoni melko hyvä maassa onkin, mutta voitte koittaa tavoittaa kyseisen ministerin hänen Twitter-tilin kautta.

Käyttäjän SuneKristerSahlstedt kuva
Sune Sahlstedt

Englannin paras pyöveli, Albert Pierrepoint kävi toisen maailmansodan jälkeen usein Saksassa ja Itävallassa hirttämässä julmia natsirikollisia, keskitysleirien joukkomurhaajia jne. Yhtenä päivänä hän hirtti 27 julmaa natsia, keskitysleirien komentajia ja vartijoita. Hän tunsi itse, että hän on Jumalan työkalu ja tekee työtä paremman maailman puolesta. Hän sai paljon kirjeitä ja kortteja niiltä, jotka olivat selvinneet hengissä Auschwitzin, Majdanekin ja Bergen-Belsenin leireiltä. Sanoma oli selvä: Me entiset vangit olisimme itse halunneet olla pyöveleitä, mutta me tiedämme, että te, herra Pierrepoint olette maailman paras pyöveli ja teidän ansiosta maailma on nyt parempi paikka! Suuri kiitos!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Pierrepoint osti natsien hirttämisestä saamillaan rahoilla pubin. Hän lopetti pyörvelin hommat, kun joutui hirttämään tutun asiakkaan. Myöhemmin hän kirjoitti muistelmansa, ja oli ehdottomasti kuolemanrangaistusta vastaan, koska siitä on ihmiskunnalle vain haittaa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Monet niistä jotka elävät ansaitsevat kuoleman. Ja jotkut jotka kuolevat ansaitsisivat elämän. Pystytkö sinä antamaan sen heille? Älä sitten ole niin innokas jakamaan kuolemantuomioita . Eivät edes kaikkein viisaimmat näe loppuun asti.

( Gandalf, J.R.R Tolkien: Taru sormusten herrasta)

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Kehoittaisin teitä postaamaan tuon lainauksen jollain maailman kielellä herran Puolna oikeusministerin Twitteriin, koska ovat viisaita sanoja.

Samalla voisitte laittaa tuon EU-komissiolle tiedoksi, josko Lissabonin sopimuksesta saataisiin ainakin tuo "kansannousun tukahduttaminen" tappamalla pois...... Meitin Euro-Jykä varmaa hoitaa homman, koska on suuri vastuunkantaja, eikä pelkää kansannousua ????

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Onkohan Puolassa otettu oppia ja lainattu Sharialakia ? Sen lain piirissä kuolemantuomio on normikauraa.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/%C5%A0aria

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Tuota voisin kysäistä entisiltä duunareiltani (Hämiö) mutta uskon, ettei Puolassa shariasta juuri pidetä, mutta sitäkin parempaa huolta omanmaan kansalaisista.

Oli tempaus/törähdys kuinka törkeä tai idioottimainen on huomattava, että Puola lähetti omia poliisivoimia selvittämään tapausta Italian poliisin avuksi ja näin osoittaa huomattivasti suurempaa kunnioitusta kansalaistensa koskemattomuuteen, kuin koti...öh synnyinmaani Suomi.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Puolassa on n. 38 miljoonaa. Puolalaista.

Tokikaan eivät ole menettäneet lanttujensa hallintaa, eivätkä varmasti halua minkäänlaista kivikautista porukkaa vaatimuksineen maahansa patsastelemaan ja riehumaan.

Btw. Aika hyvin laittavat myös hanttiin EU n merkillisyyksille ja hupsutuksille. No, Puolan ei tarvitse nöyristellä Brysselin syöttiläitä. Lähes 8 % osuus EU sta ja 51 edustajaa antaa hiukan kaikupohjaa toimen samalla hyvänä jarrupolkimena.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Eihän tästä ole kauan, kun Suomessa oli oikeusministeri, joka ilmoitti voivansa harkita kuolemanrangaistusta joissain tapauksissa. Kysyttäessä missä tapauksessa, hän vastasi, että mikäli rikos kohdistuisi hänen läheiseensä. Että näin Suomessa!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Arto, ei tuo mikään outo ja kokonaan pois suljettu äkkinäinen reaktio olisi, kun kysymys olisi omasta läheisestä nuoresta ihmisestä? Varmaankin jopa melkoisen yleinenkin reaktio, vaikkei siitä ääneen uskaltaisi monikaan puhua.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Ei sovi lainsäätäjälle tuollainen primitiivireaktio ja perustelu on kaiken harkinnan ulkopuolella.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #20

Tässä asetetaan kaksi primitiivireaktiota vastakkain mielestäni melko primitiivisesti..... kuitenkaan huomaamatta, kumpi primitiivireaktio muuttui teoksi ja minkälaiset mahdollisuudet toisella primitiiviteolla on toteutua.......

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #22

Aivan, ikävä vain, ettei Lindström tullut kertoneeksi mikä oli hänen mielensä järkyttänyt ennen vaalikoneen ja tv-haastattelun kysymyksiin vastaamista. Enpä haluaisi nähdä häntä todella kiihtyneenä!

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #24

Herra Heinonen ei nyt oikein ymmärtänyt mitä tarkoitin. No ei se mitään, koska Herra Heinonen näyttää rinnastavan nelikikkelisesti tehdyn raiskauksen Twitterissä tehtyyn paskanjauhamiseen ja pullisteluun......

Onnetonta kerrassaan onnetonta Herra Heinonen, jos käsityskykynne ja empatiakykynne on tuolla tasolla.

Toivotan hauskaa jatkoa ja toivon, ettei kohdallenne osu neljän herran tekemiä tekoja, joista seurauksena on muutakin kuin tuulessa heiluvia huulia ja itsekorostusta ála Puolan ministeri.

PS. jätetään Lindstörmin pihvit omaan arvoonsa punaisine poskineen....

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Minä muistan tapauksen jossa pedofiilin uhriksi joutuneen lapsen äiti teloitti syytetyn oikeudessa, eikä kovinkaan moni tuominnut äidin tekoa!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Äidin tekoo oli murha, ei teloitus.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #32

Kiinnipidetys miehen tappaminen oikeussalissa on teloitus, ja näin neito sitä muistaakseni itse myös kuvaili, mutta saivartelu on sallittua myös psykoille (Hämiö)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #34

Murha on murha motiivista huolimatta. Teloitus on laillisen kuolemantuomion täytäntöön pano. Ensin mainittu on rangaistava rikos.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #35

Ihan miten vaan. Olette oikeassa ja poistun takaoikealle........PAh

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minusta tuo törähdys on vain kovan ja pikaisen suuttumuksen aiheuttama reaktio, joita me tavallisetkin kansalaiset välillä saamme. Voisin hyvin itsestänikin tuon uskoa, jos joku minulle läheinen ihminen joutuisi noin törkeän tapauksen kohteeksi. Ja vielä lisänä tuo kulttuuritutkijan järkyttävä huomautus, ettei "naisen pitäisi tilannetta vastustaa, niin kaikki menee helpommin".

Siitä muistuikin hyvin mieleeni tuo sama lause tv-ohjelmasta, jossa intialainen raiskaajajoukko tappoi nuoren lääkäriopiskelijan vetämällä koukulla koko kohdun pois, kun hän vastusteli. Opiskelija kuoli kovaan verenvuotoon. "Naisen pitää totella miestä, niin ei tapahdu mitään pahaa" kertoi vankilasta tämä raiskaaja-idiootti.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Tämä multikultitietäjä sai kenkää heti heittonsa jälkeen ja on tod.näk. hyvin hiljaa tällä hetkellä.

Ministerin heitto on harkitsematon ja todennäköisesti myös mahdoton toteuttaa, mutta antaa kansalle tunteen, että politiikka tuntee kansan mukana toisin kuin Suomen puhuvat päät, jotka valittavat jopa kansan reaktioista......ja lisäävät meidän valvontaa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Viranomaiset satsaavat Suomessa kakenlaiseen.

Koskahan muuten saadaan tähän elokuvaan osa II ?

https://m.youtube.com/watch?v=b54FmJ4nezM

Ollaan ihan jännän äärellä.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #21

Tuota voi kommentoida vain videon omilla sanoilla: "Älä laita someen mitään tyhmää, pliis!"

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Kyllä elinkautinen ilman vapautumismahdollisuutta tulisi saada rikoslakiimme, USAssa tällainen on ja sen rinnalla myös kevyempi elinkautinen tyyliin: elinkautinen, josta on istuttava vahintään 25-35 vuotta. Kuolemantuomiokin olisi tapauskohtaisesti (hirvittävimmissä henkirikoksissa) aivan OK, toivottavasti Puola näyttäisi nyt vähän esimerkkiä tässä asiassa.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Ei taida Puolan halua riittää, koska rikos tapahtui Italiassa ja siellä on omat lakinsa, eikä muiden pöytien huutelua varmuudella kuunnella.

Toisaalta italialaisillakin alkaa olla mitta täysi niin pakolaisia, kuin EU:ta.....

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Olet siis valmis toimimaan itse pyövelinä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset