*

Kreikan Hämis "Tiedän vain sen, etten tiedä mitään."

Sekaantuuko Suomi EVM:n kautta Italian vaaleihin ?

Saksa ja Ranska katselevat huolestuneina Italian poliittista kehitystä. Italia on menossa kohti vaaleja ja ääneen on noussut jälleen kerran Berlusconi ja Forza Italia – puolue. Samalla Schäublen ja Merkelin hallitus ojentaa kätensä Marconille ja lupaa keskinäisellä sopimuksella 80 miljardia EVM-rahaa etelän Euro-maille.

 

Schäublen suunnitelma on kierrättää Euroopan veronmaksajien rahoja 80 miljardia EVM:n kautta kriisimaille. EVM – taakanjaossa tämä tarkoittaa Saksan veronmaksajien 22 miljardin osuutta ja Suomelle veronmaksajien kontolle lankeaa reilu miljardi Euroa.

 

Lega Nord, pohjois-Italian separatistit, ovat Berlusconin Forza Italian kanssa samalla 13 prosentin tasolla gallubeissa. Lega Nord esitti jo aikaisemmin valtionsisäisten IOU – paperien liikkeelle laskemista talouden helpottamiseksi. Nyt entinen pääministeri ehdottaa suoraan oman koko Italian kattavan paikallisrahan painamista.

 

Onko tulkitava, että Suomi on osallisena vaikuttamassa Italia sisäisiin vaaleihin vai on tässä kyse vain EVM:n (Euroopan Vakausmekanismin) nimensä mukaisesti velvoittamasta ”vakauden luomisesta” ?

 

Bonus kysymys: Onko meille kerrottu tai meiltä kysytty ?

 

 

Kiitos

Hämis

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Orpo haluaa ytimiin ja se tietää että taas saadaan olla maksumiehinä. Muut pohjoismaat tekevät järkevästi kun pysyvät mahdollisimman kaukana ytimestä ja se näkyy hyvänä taloudenhoitona.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Ei taida Suomen vaikutusvalta suuria vaikuttaa, kun tälläiset apupaketit ovat ilmoitusluontoisia asioita ytimen johtajien, niiden todellisien EUforian johtajien toimesta!

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ei meiltä kysytä. Suomi maksaa automaattisesti vaikka olisimme kaikki eri mieltä, EVM hyväksyttiin 2011 tajuamatta, että meiltä otetaan rahaa ilman päätöksiämme.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

On tuosta yritetty ainakin tuolla ytimessa jotain kertoa kansallekin:

https://www.youtube.com/watch?v=VrtPbF9HnuE

Tekstit löytyy asetuksista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset