*

Kreikan Hämis "Tiedän vain sen, etten tiedä mitään."

"Terrorismin ja Islamin välillä on suora yhteys”

"

Kyai Haji Yahya Cholil Staquf on maailman suurimman Islam-järjestön Nahdlatul Ulaman pääsihteeri. Järjestöllä on yli 50 miljoonaa jäsentä pääosin Indonesiassa. Radikaali-islamilaisesta terrorista hän puhuu suoraan. ”Lännen tulisi lopettaa Islam-kritiikin leimaaminen islamfobiaksi”, hän sanoo.

”On olemassa suora yhteys fundamentalismin, terrorin ja ortodoksisen islamin välillä”, kertoo Kyai Haji Yahya Cholil Staquf saksalaiselle Frankfurter Allgemeinen Zeitung – lehdelle (koko haastattelu). Tämä koskee erityisesti muslimien suhteita ei-muslimeihin ja valtion asettamiin lakeihin. Seurauksena on erimielisyyksiä ja väkivaltaa."

 

Kiitos

Hämis

 

 

Lisää herran mietteitä:

https://www.kansalainen.fi/terrorismin-ja-islamin-valilla-on-suora-yhteys/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Kyllä se varmasti totta on ja pitäisi lopettaa tämä leimaaminen, koska se lamauttaa terrorismia vastaan taistelun. Suurin osa muslimeista on tietenkin tapamuslimeja, mutta kyllä islamin pyhistä teksteistä löytyy tukea ääriajattelulle, jossa länsi on paha ja sitä vastaan pitää taistella.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Länttä vihaavien pyhien tekstien innoituksena lienee ollut lännen ristiretkien haavat, kuten tämän päivän terrorinkin takana useasti on uusristiretken haavoja.

Leimaksi en menisi luokittelemaan tätä islamin sisältä tullutta kenties hyvinkin rehellistä analyysiä, jonka tekee islamin uskoinen itse.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Höpöt.

"Toisin kuin päivän sanomalehti väittää, ISIS ei liene uskonnollinen liike. Se vaikuttaa hyvin tyypilliseltä rosvojoukolta, joka käyttää hyväkseen uskonnollista kieltä. Vaikuttamalla islamiin ei vaikuteta sen sissiliikkeisiin. Sissisodissa pyritään tappamaan ennen kaikkea oman puolen idealistit, ja siinä onkin tapana menestyä. Vastapuolen realistit on suurempi ongelma. Idealismi kuulostaa pyrkimykseltä hyvään ja kauniiseen. Sitä se ei ole, vaan antautumista tunteiden kuljetettaviksi. Tässä mielessä lännen maahanmuuttokriittiset ovat Isisin kaltaiselle järjestölle vastustajina ihanteellisia." Kemppinen

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Lauri kuittaa hänelle tyypillisellä höpöttävällä tavalla 50 miljoonan sunni muslimin johtajan lausunnon, koska on pisafinni ?

Asiantuntijan mielipide on höpötin, koska olette erimieltä! Tuosta on hyvä alkaa keskustelu teidän mielipiteen pohjalta..... (Hämiö)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Onpa saanut hyvän koulutuksen sosiologiseen ja historialliseen analyysin:

Shaykh Yahya was educated and trained in the formal and esoteric (spiritual) sciences of

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #11

Vain hyvin ylimielinen pisafinni piiloutuu muodollisen koulutuksen taakse toisen elämänkokemuksen ja uskontonsa tuntemuksen halvennus tarkoituksessa.

Tulkaa jo pois sieltä voittamattomuutenne koulutuskuplasta! Kyllä muutkin osaa ajatella ja teitin systeemillä Jeesukset ja Platonit saisi tänä päivänä pitää turpansa tiukasti kiinni, koska ylimieliseksi koulutettu pisafinni!

Marko Parkkola

No jos joku ei tätä perimisjärjestystä näe, niin en tiedä missä perunakuopassa on kasvanut: islam -> wahhabismi -> salafismi

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Tämä islamoppinut vetää selvän rajan todelisen islamin ja wahhabismin sekä erityisesti salafismin välille.

Lienee Saudi peräistä tämä wahhabismi, josta on pienellä avulla lännestä kehittynyt meitä nyt piinaava salafismi....

Jakoa voidaan yrittää selittää myös sunnien ja siiojen välille, mutta tuo ei liene riittävän tarkka.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Ottamatta kantaa mikä islamin lahko on alttiimpi terrorismiin, mutta sellainen islam joka pukee pitää naiset kotona ja pukee kaapuihin on ainakin vahingollista yhteiskunnalle. Arvot ovat niin eri maailmasta. Näitä näkyy täällä Suomessakin. Joku on suuressa viisaudessaan rajat heille avannut ja vielä hullummat suomalaiset ovat sitä mieltä, että lisää pitäisi vielä Suomeen ottaa. Moskeijakin rakentaa pitäisi, jotta voisivat olla omissa tiloissaan ilman vääräuskoisten häirintää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitäs sitten pitäisi tehdä? Onko se taas se sama vaatimus, että rajat kiinni?

Tuntuu jo tylsältä se hokema, olisko jotain uutta :)

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Jos herra Ritala ei löydä mitään sanottavaa asiaan voitte yhtä hyvin olla hiljaa.

Kukaan ei ole vaatinut mitään, joten olettamuksenne kumpuaa mielikuvituksestanne, jota ei välttämättä kukaan halua miettiä.

On tässä tärkeämpiäkin asioita pohdittavaksi, kuin teidän hallusinaatiot!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ritala, täytyyhän raja olla auki ulospäin, kuin oli ovi auki vain ulospäin Soinin perussuomalaisissakin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ritala&kump on kehitellyt päissään jonkun ihme perversion tosta rajat kiinni hokemastaan. Yritän arvata millainen se perversio on. Kuvittelevat että rajat kiinni on yhtä kuin muuri jonka läpi kukaan eikä mikään ikinä tule pääsemään.
Joku järjissään oleva voisi luulla että se tarkoittaa sitä että tulijoilta kysysytään matkustus"asiakirjat" samalla tavalla kuin lentoasemillakin. Jos niitä asianmukaisia papereita ei löydy niin ohjataan ystävällisesti takaisin tulosuuntaan.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Viime kesänä autoilessamme Euroopan läpi aina Kreikkaan asti kysyttiin passia mennessä Italiassa ja Kreikassa.

Tullessa takaisin Kreikassa, Italiassa, Tanskassa ja Ruotsissa.

Muilta onnistuu rajavalvonta, mutta meillä vain itään päin!

Elo Kemppainen

17. tammikuuta 1991 alkoi tämä nykyterrori mattopommituksina Bagdadin yllä...

...joku hirtetty sanoi sen olevan "sotien äiti" - eikä ollut väärässä...

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Tuossa on varmuudella totuuden siementä. Terrori luo terroria, mutta kuinka pitkälle se on ennalta suunniteltua on toinen keskustelu.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Hämäläinen, islamia on voitava arvostella. Olemme samaa mieltä.

Sellaiset islamin rakenteet, joissa on länsimaihin soveltumattomia osia, on kyseenalaistettava. Naisten oikeuksien puuttuminen, uskonnolliset sukuelinten silpomiset ja uskonsodat ovat ensimmäisten arvosteltavien asioiden piirissä. Eivätkä kaikki rituaalit ole edes uskontoon liittyviä, vaan niillä on kulttuurinen perinne, joka on nyttemmin liitetty uskontoon. Sukupuolien silpominen on tämän kaltainen opinkappale. Se on tuossa kontekstissa kuin joulu kristillisessä perinteessä.

Toki myös uskonnon perusrakenteita pitää voida kyseenalaistaa.

Mutta kyllähän terrori on kasvanut kauas uskonnosta. Se voidaan kyseenalaistaa myös kyseenalaistamatta uskontoa. Myös muslimit kyseenalaistavat terrorin. Tuo nähtiin myös Turun Kauppatorilla puukottajan jouduttua pakenemaan teosta suuttunutta väkijoukkoa. Suuttuneiden joukossa oli mukana myös muslimeja.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Minulle on opetettu (ei peruskoulussa) että kaikki, oli sitten kyse tiedosta tai uskomuksesta, on kyseenalaistettava ja asetettava testiin/vertailuun ja olen huomannut, että "Miksi" on maailman tärkein ja ainut perustavaalaatua eteenpäin vievä kysymys.

Enkä ole vielä katunut tuon sanan käyttöä.

Valitettavaa on että joillekin ihmisille ja yhteiskunnille tuon kysymyksen esittäjä on terroristi...

Käyttäjän mikasatta kuva
Mika Sarivaara-Satta

Tottahan toki muslimi tuomitsee terrorismin, mutta ei aseellista jihadia, ja viattomien tappamisen, etenkin kun vain muslimi voi olla viaton.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tunnetko tuon muslimin kovin hyvin? Siis hänet, joka ei tuomitse aseellista jihadia tai viattomien tappamista etenkin...?

Millaiseksi näet eron aseellisen jihadin ja terrorismin välillä? Minulle isis edustaa sekä aseellista jihadia että terrorismia, samoin kuin al-Quaida myös. En ole tavannut muslimia, joka hyväksyisi kummankaan ryhmän toiminnan. Enkä usko, että yksikään näiden toimintaa paenneista löytyisi niiden toimintaa lähtökohtaisesti sympatioivia henkilöitä.

Myönnän silti, että aseellisten ryhmien rekrytoijat ovat saaneet värvättyä myös sellaisia, joiden mielestä niiden teot aikaisemman käsityksen mukaan ovat olleet tuomittavia.

Pidän kuitenkin tärkeänä, ettet puhu muslimeista ihmisjoukkona, joka hyväksyisi aseellisen jihadin ja viattomien tappamisen. Etkä pitäisi itsestään selvänä, että muslimien mielestä vain muslimit voisivat olla arvokkaita ihmisinä.

Turun Kauppatorilla nähtiin, ettei terroristi nauttinut muslimien kannatusta.

Käyttäjän mikasatta kuva
Mika Sarivaara-Satta Vastaus kommenttiin #31
Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Mutta kyllähän terrori on kasvanut kauas uskonnosta. Se voidaan kyseenalaistaa myös kyseenalaistamatta uskontoa. Myös muslimit kyseenalaistavat terrorin. Tuo nähtiin myös Turun Kauppatorilla puukottajan jouduttua pakenemaan teosta suuttunutta väkijoukkoa. Suuttuneiden joukossa oli mukana myös muslimeja."

Veitsihullu huusi allahia yrittäessään katkoa naisten kauloja, mutta siinäkö ei ollut uskontoa mukana? Ja mistä tiedät minkä uskonnon "edustajia" juoksi hullun perässä?
Mikähän oli motiivi yrittää tappaa naisia, sekö että kävelevät kadulla ilman täyskaapua?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Terroristi oli aivopesty hullu. Uskontoa oli käytetty hyväksi hänelle suoritetussa aivopesussa. En siis väitä, etteikö siinä ollut käytetty uskontoa. Tekoa itseään en pidä uskontunnustuksena.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/227912-turun-puuk...

Jutussa mainitut henkilöt saattavat kaikki olla - tai ehkä vain osa - muslimeja: Hassan Zubier on sankari, samoin Hasan Alazawii, Arya Rashidin oli tuo henkilö, joka löi pesäpallomailalla jalkaan poliisin jo pysäyttämää terroristia.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/turun-puu...

Iskut kohdistuvat ensisijaisesti nimenomaan naisiin, nuoriin ja lapsiin. Sellaisella saa aikaan mahdollisimman suurta levottomuutta, kärsimystä, vihaa ja katkeruutta. Olen samaa mieltä kanssasi: terroristit ja etenkin terroristien rekrytoijat ja kouluttajat ovat kamalaa porukkaa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #32

K.N;" Arya Rashidin oli tuo henkilö, joka löi pesäpallomailalla jalkaan poliisin jo pysäyttämää terroristia."

Suomen Kuvalehdessä olleen artikkelin mukaan;"Hän löi miestä pesäpallomailalla niin kovaa kun pystyi. Päähän."

Tuossa kohtaa poliisi oli jo siis ampunut terroristia ja makasi hänen päällään. Ei siis mitään kovin suurta urheutta ainakaan tämä "sankari" esittänyt.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #37

Hän oli tuossa vaiheessa juossut muut puukottajaa tavoittaneiden ohi tarkoituksenaan pysäyttää tuo puukkomies. Poliisi ampui miestä ennen kuin Rashidin sai miehen kiinni. HS:n mukaan mies löi puukkomiestä jalkaan. Hän kertoi tekonsa johtuneen suuresta adrenaliinimäärästä.

Minusta se, että nuo ihmiset yrittivät ottaa puukkomiehen kiinni, oli osoitus sankaruudesta. Noita jokaista yhdessä ja erikseen on kiittäminen siitä, että puukkomies joutui jättämään Kauppatorin ja pakenemaan.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #38

K.N:"HS:n mukaan mies löi puukkomiestä jalkaan. "

Taitaa olla Hesarikin jo toista mieltä ko myyjän "sankaruudesta", koska artikkelia ei löydä vaikka koitan etsiä.
Toisenlaisia artikkeleita kyllä löytää eri viestimistä, eli sellaisia missä mahdollisia syytteitä pohditaan pesäpallomailaa heiluttaneelle.
Itse siis luotan enempi tuohon omaan kertomukseensa, missä sanoo että täräytti täysiä päähän ja siinä kohtaa kun terroristi jo makasi haavoittuneena maassa ja poliisien pitelemänä.

Tuotakoon nyt tässä varmuudeksi esiin se seikka, etten mitenkään sääli tätä marokkolaista, vaan puolestani olisi voitu mätkiä enempikin, mutta ei ihan aiheetonta sankarileimaa kaikille, vaikka se mamudiggareiden agendaan sattuisikin.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

”Meidän on päästävä tilanteeseen, jossa islamin perinteisien normien ja lainsäädännön kirjaimellinen noudattaminen on tuomittavaa. Uskonnolliset ja sosiaalinen todellisuus on sovitettava yhteen. On myös tehtävä kaikille kristallin kirkkaaksi, että valtion lainsäädäntö tulee aina ensin”.

Kerrotaan tämän viisaan muslimin kertoneen ja vasta tämän muutoksen jälkeen pääsee kotoutuminen vauhtiin.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Se mikä on ihmellisisntä.. Ei yksikään Islamilais moskeija, ryhmä tai yhdistys.. Tai mikään muslimeihin/Islamiin liittyvät ryhymä julkaise pahoittelua, ei ota irtiottoa teosta ei MITÄÄN!! Jos olisin muslimi vaikka moskeijassa imaami tai mikä se onkaan se "papin" roolissa oleva, niin pahoittelisin tekoa.. Yrittäisin kaikinvoimin tehdä siitä eron omaan uskoon, ja tehdä "yhteistyötä" Suomalaisten kanssa..

MUTTA KUN EI MITÄÄN!!!

Melkein voisi sanoa että moskeijat jne. hyväksyvät teon ja toivovat lisää näitä!

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Melkein voisi sanoa, mutta on joukossa valopilkahduksiakin, kuten kaima omassa blogissaan esittää.

findianajones.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241543-miksi-alan-salehzadehia-sensuroidaan

Ongelma lienee siinä, että on valittu yksi tie, jota kulkea, eikä polulta poikkeamisia sallita, koska poliittinen uskottavuus ja suunnitelma.....tulevaisuudestamme.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Muslimit olivat järjestämässä Turkuun tukimielenilmaisun. Poliisin pyynnöstä tuki-ilmaisu peruttiin. Olisi ollut vaara, että olisi syntynyt konflikteja.

Mutta olen samaa mieltä kanssasi, että imaamien tulisi sanoa niin omille kuin meille suomalaisillekin, että uskonnollinen yhteisö ei hyväksy noita tekoja.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708202200338176...

Olin muuten väärässä! Hyvä että sanovat! Muuttavat edes hiukan mielipiteitä niin muslimeiden kuin myös kantaväestön!

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Pirskanen saa ison suosionosoituksen julkisesta erehtyväisyytensä myöntämisestä!

Nämä kommentit ovat harvinaisia!

Bravo Petri! Ise megalos!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset