*

Kreikan Hämis "Tiedän vain sen, etten tiedä mitään."

Target2 - vienti vetää ja Eurooppa pelastuu!

Euroopan keskuspankin (EKP) Target2 – systeemi on maksuväline, jolla euromaiden keskuspankit laskevat ja vertailevat taseitaan. Tässä systeemissä on riittävästi pippuria saada Euroopan kansat aivastamaan yhtä aikaa ja aiheuttamaan koko korttitalon kaatumisen. Tämän systeemin sisälmyksistä voi lukea tulevaisuutta ja se näyttää veriseltä, kunhan joukot ymmärtävät mistä Target2 – hässäkässä on kysymys.

Yleiskäsitys Target2 ohjelmasta on ylenmäärin sekava. Kukaan ei tunnu tietävän miten se toimii tai ei saa selityksiään ymmärrettävään muotoon. Kaikki alkaa jo nimestä Target, joka on lyhenne sanoista: Trans-European Automated Real-time Gross Settlement Express Transfer System. (en jaksa nähdä vaivaa tuon savoksi vääntämisessä).

Tähän asti kaikki on selvää ?

Katsotaan tätä EUforista vapaakauppaa tarkemmin ja yritetään ymmärtää asiaa josta johtajamme puhuvat ”niin totta, kuin kykenevät”.

Italialainen yrittäjä ostaa saksalaiselta yritykseltä koneen. Laitetaan hinnaksi pyöreä lottomiljoona. Jatkot EUforian luistinradalla Target2 – systeemissä toimii seuraavasti:

 1. Saksalainen yritys toimittaa koneen Italiaan tilaajalle.
 2. Italian yritys maksaa toimituksen.
 3. Italialainen pankki siirtää rahat Italian keskuspankille.
 4. Italian keskuspankki EI siirrä rahoja eteen päin EKP:lle vaan ilmoittaa heille, että ”olemme teille miljoonan velkaa!”.
 5. EKP kertoo Saksan keskuspankille, että heillä on saatavia Italian keskuspankista miljoonan edestä.
 6. Saksan keskuspankki maksaa omistaan miljoonan saksalaisen yrityksen käyttämälle pankille.
 7. Koneen myyneen yrityksen pankki siirtää miljoonan yrityksen tilille. (Yrittäjä sai omansa tosin Saksan keskuspankista.)

Tällä systeemillä jotkut Euromaat siirtävät laskujaan muiden maksettavaksi ja ylärajaa ei ole, koska talouskasvukäppyrät, työpaikat ja puhuvat päät. Piikki on auki! Tämä on suunnilleen sama, jos kantakapakissa sinulle sanottaisiin, että: ”Juo mitä haluat ja niin paljon kuin sielu sietää ja jalat kantaa. Me kirjataan se ylös vihkoon ja kun ensimmäinen vihko on täysi me aloitamme uuden”.

Tämä olisi monelle unelman täyttymys, mutta vielä useampien mielestä mahdotonta, koska markkinatalous, alkoholiongelma ja keväiset koiranpaskat. EU tekee kuitenkin unelmista mahdollista. Target2 – himmeli on johtanut siihen että esim. Saksan keskuspankilla on Target2 – saamisia muilta Euro-alueen keskuspankeilta 860 miljardia 763 miljoonaa 854 tuhatta 658,11 Euroa. (1.kesäkuuta 2017)

Saksan suurimmat velalliset ovat Italia (364 miljardia), Espanja (333 miljardia), Kreikka (72 miljardia), Portugali (72 miljardia) ja Ranska (36,5 miljardia).

Tästä kaikesta voi tehdä muutaman huomion:

 1. Mainittujen maiden Target2 – velka kasvaa edelleenkin.
 2. Tämä johtaa suoriin tulosiirtoihin Euro-alueen sisällä vahvoilta heikoille.
 3. Jotkut Target – maat ovat keränneet saldoonsa sellaisen summan, ettei sen takaisin maksaminen ole realistista.
 4. Velkoja Euromaan päättäessä erota Eurosta ja vaatiessa varojaan Euroopan keskuspankilta on erittäin todennäköistä, että eroajalle naurettaisiin päin naamaa.
 5. Vastaavasti, jos velallinen – EU- tai Euro-maa – eroaa EUsta tai eurosta. Eroavan velat määrätään välittömään maksuun.
 6. Näin Target2 – systeemin jättävä valtio voidaan imeä lopullisesti tyhjäksi kaikesta kansallisomaisuudesta. (Britit eivät olleet Target2 – systeemissä takaamassa toisia)
 7. Nyt tulee vasen suora. Samalla hetkellä, kun Target2 – systeemi romahtaa kirjataan kaikki mitä on viety Target2 – systeemin kautta toiseen maahan tappioksi. Target2 – systeemi maksattaa lopulta meidän viennin ylijäämän meillä itsellämme. Suomessa saldo on noin 63 miljardia työnä, jonka teki suomalainen veronmaksaja ja maksaa suomalainen veronmaksaja.

Nyt on aika esittää kysymyksiä:

Saako velkoja maan keskuspankit korkoja Target2-veloista ?

Vastaus: Kyllä. Näille veloille maksetaan korkoa.

Kuinka monta prosenttiyksikköä tämä korko on ?

Vastaus: Korko noudattaa virallista EKP-korkoa, joka on tällä hetkellä 0 %.

Tällä systeemillä meidän työmme ulosmitataan paikallisen keskuspankin taseiden paikkaamiseen ja kasataan velkakirjoina EKP-holveihin. Tällä taikatempulla kerättyjen miljardien takuumiehenä on niin saksalainen koneenrakentaja-veronmaksaja, kuin myös suomalainen työntekijä-veronmaksaja keskuspankkiensa kautta.

Näin eurokriisin iskemiä maita voidaan rahoittaa kätevästi ilman, että Euroopan veronmaksajat huomaavat petosta………

Kysytävää ?

Yksi kysymys. Miltä Suomen keskuspankin tase näyttää ?

Vastaus: Suomen keskuspankilla on Target2 – saatavia noin 63 miljardia Euroa! Taulukon kohta 9. ”Eurojärjestelmän sisäiset saamiset”.

 

Kysyttävää ?

 

Kiitos

Hämis

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Lue Ilkka Remeksen kirja Omertan liitto. Kirjan loppuosassa on liitteenä hyvin kattava kuvaus EU:n sisäisestä korruptiosta.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Tuo kirja ei ole vielä löytänyt kirjahyllyyni. Täytynee tilata moinen kirjastosta luettavaksi.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Tilaa, et voi menettää mitään.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

”Pojat ja tytöt, myö hävittii tää peli.”

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Meille on annettu kaksi taikasanaa, joilla voimme pelastaa maamme, jos halua riittää: Odious debt!

https://en.wikipedia.org/wiki/Odious_debt

Tämän käytännön käyttäminen lienee hyväksyttyä myös Lännessä, johon olemme kumartaneet, koska sitä on kättänyt USA useimmin koko maailmassa!

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Mielenkiintoista - kiitoksia tästä, täytyy perehtyä.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Mukava hässäkkä, jossa hunaja virtaa ja mehiläinen maksaa lopulta omat hunajansa hunajalla...tai silleen..

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

http://www.zerohedge.com/news/2017-02-26/european-...

"Alternatively, the Bundesbank and the ECB are going to print money to cover those losses!"

on todennäköinen skenaario.

Himmeli "hyöty" taitaa olla siinä, että se tekee euroalueesta eroamisen vielä vaikeammaksi (britit eivät olleet targetissa).

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #9

Kukikasta paperia, jonka arvo laskee tarjonnan lisääntyessä, vaihdossa työstä, joka kestää kenties vuosikymmeniä.

Ei kuulosta kovin fiksulta ja tuosta suosta on jo ainakin kerran noussut voimia, jotka tekivät Euroopassa paljon pahaa!

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #10

Kun leipä maksaa miljoona euroa ja työttömyys on viisikymmentä prosenttia työvoimasta lasten nälkäkuolleisuuden ollessa liki samoissa lukemissa, ihmiset äänestävät niitä pahoja voimia, jos ne lupaavat toivon paremmasta.

Mitään nimiähän ei saa mainita, mutta Saksa nousi 20-luvun valtaisasta taloudellisesta ja inhimillisestä katastrofista yhden ainoan vahvatahtoisen miehen määrätietoisen toiminnan seurauksena.

Anarkismi ja terrori ovat syömättä jääneiden kuuden lämpimän aterian päässä.

Se kannattaa jokaisen pitää mielessä.

Siksi nämä Target-pelleilyt ovat poliittisesti äärimmäisen vaarallisia.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Rahoitusala on ala, joka on koko olemassaolonsa ajan joutunut mukautumaan ja mukautunut kaikkeen siihen, mitä ihmiset tekevät. Voitaisiin kuitenkin jo tietokoneiden aikana katsoa rahoitusalaa jo väljemmin ja laajemmin: rahoitusalalla voi olla omia innovatiivisia ratkaisuja, joilla tuetaan ihmisten elämää ja yhteiskuntaa. Rahoitusalalla on paljon toimijoita erilaisissa instansseissa ja instituutioissa, mutta yhteinen näkemys rahoitusalalla junnaa siinä, mitä tässä blogikirjoituksessa kerrotaan: rahoituksessa ja kansantalouksissa näytetään olevan sen varassa, että vienti vetää.

Kansantalouksien osalta voitaisiin rauhoittua. Euroopassa on useita kansakuntia, maita ja valtioita, joilla kullakin on omaa osaamistaan kansoina ja ihmisinä. Nationalismia on taustalla, mutta leimallista asukkaille on se, että heidän kotinsa (tai lomakotinsa) pääsääntöisesti on sillä alueella, mikä maa on kyseessä. Kun maan elämä sujuu ja soljuu hyvin, rahoitusinnovaatioilla voidaan tasoittaa esimerkiksi niiden ihmisten elämää, jotka eivät ole toisia ihmisiä palkkaamassa, eivät ole palkollisia tai työntekijöitä, työläisiä, vaan heillä saattaa olla esimerkiksi työura jo tehtynä, voi olla luovaa, taiteellista tekemistä, toimivat somessa eri tehtävissä, kirjailijat, lapsiperheet, maatalouden piirissä toimijat ym. tarvitsevat myös rahoitusta. Tähän on jo Suomessa useita mahdollisuuksia, eläkelaitokset, työeläkelaitokset jne, mutta näyttää siltä, että usein tahtotila puuttuu, että rahoittaisimme ihmisiä myös ilman suoraa vastiketta. Ihmisten maailma, rahoitusalalla on vielä paljon tekemistä ja osaamisen kartuttamista, innovoimista.

Viennin lisäksi myös alueella tapahtuvat toiminta pitäisi jo hyväksyä rahoituksen piiriin, puntarissa ja mittarissa hyvä elämänlaatu ja toimiva yhteiskunta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Hyvä..mutta väärinpäin. Ihmiset joutuvat sopeutumaan rahoitusalalla tehdään.

Kalle Erkkilä

Hämis, eli olisiko suomalaisen duunarin/pienyrittäjän kannalta parempi muuttaa Välimerelle asumaan vakituisesti?

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Kelit on paremmat ja työvoimaakin saa halvalla, erittäin halvalla, kun tietää mistä etsiä. Teollisuuskiinteistöjä melkein ilmaiseksi ja naisetkin on kauniimpia, eikä niin pahasti feminosoitunutta, kuin Suomessa.

Suosittelen lämpimästi. Voin lähteä oppaaksi ruokapalkalla, kun Suomi-äiti on unohtanut lastensa ruokkimisen (Hämiö).

Kalle Erkkilä

Kiitän lämpimästi! Suomella ja suomalaisilla ei ole muuta roolia kuin maksajan osa. Tännekö sitten kannattaa elämää ja perhettä rakentaa? Ei hyvältä näytä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tuntemattomassa sotilaassa ”jousipyssymies”, sotamies Honkajoki kehitteli puupalikoista ikiliikkujaa siinä onnistumatta. EKP on keksinyt Target2-nimisen ikiliikkujan, jota voisi kutsua myös rahaliikkujaksi.

Blogi on erinomainen ”oppikirja” tavalliselle tallaajalle Target2:n ihmeellisestä maailmasta. Kiitos siitä.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Saa olla hyvä vaan. Minä näitä asioita olen tutkaillut ja tuskaillut, ettei selväsanaista selitystä saa edes asiantuntijoilta, joten oli itse alettava toimeen ja sekoitettava sanoja selkomuotoon.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kiitos hyvästä kirjoituksesta.

Ikävää, että EU laiva uppoaa ja me EU rotat valitettavasti sen mukana, mutta kapteeni jättää varmasti laivan.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Kiitos kiitoksista Jouko. Joskus onnistuu, joskus taas ei....

Kapteenien kumiveneet on lastattu ja valmiina matkaamaan Afrikkaan, kunhan saavat ensin Afrikan tyhjäksi Eurooppaan..... Ja kaikki alkaa alusta

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Jepulis asia ymmärretty. Lisätään vielä jos tuo millin tuotantolaite vastaa laadultaan neukkujen Pepponelle lahjoittamaa traktoria. Meinaan vain, että saksalainen laatu on osittain myytti. Olen tuon nähnyt hyvinkin läheltä.

Ei toimi ja kajahtaa päreiksi lyhyellä varoitusajalla. Takuuta ei tietenkään ole vaan myyjä ja ostaja syyttelevät toisiaan kunnes ostaja menee konkkaan kun ei pysty tuottamaan.

Tuo milli kummittelee edelleen italiailaisten veronmaksajien taseissa saatavana, vaikka itse kone ruostuu jonkun ränsistyneen hallin takapihalla.

Saas nähdä kenen piikkiin Olkiluoto III mahtaa mennä.......

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Tuo sakulaatu pitää paikkansa monissakin osin. Firmat paisuvat, kuten Suomessakin, ja oikea ei tiedä vasemmasta. Näin se menee ja huonosti motiovituneet (lue huonosti palkatut (Saksassa joka 4. on miniyössä)) tekee mitä tekee, kunhan maksetaan. Sama näkyy joka maassa isoilla. Perheyritykset yleensä pitää jotain tasoa yllä.

Mitä Olkivuotoon tulee, kun ensimmäiset koeajot tehdään on kenties syytä varata reissu etelään ?

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Euro pysyy kasassa vain rahamäärää jatkuvasti kasvattamalla. Tämä tapahtuu LTRO-ohjelmalla ja Target2 epätasapainoa paisuttamalla.

Tämä tulee päättymään huonosti ts. euron purkautuu (hyper)inflaation kautta.

Asianosaiset eivät tule tietenkään mitään myöntämään ennenkuin on liian myöhäistä.

__

Target2-tasapaino on levinnyt kuin spagetti:

http://sdw.ecb.europa.eu/browseChart.do?node=bbn4859

Jos euroalue toimisi kuten on toivottu, ko. kippurat heiluisivat nollaviivan ympärillä eivätkä epätasapainot kumuloituisi.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Kysymys lienee mitä tekee Saksa, kun vesipommi kastelee ?

Ottaako tyynesti vastaa, kuivattele itsensä ja jatkaa pakertamista vai vaatiiko velallisten ulosmittausta, kuten Kreikassa, Suomessa ja muuallakin Euroopassa on tapahtunut.

Tekeekö Saksa rahalla sen mitä Aatu ei saanut ainakaan aseilla. Kuka laittaa Saksan taas polvilleen, kun Euroopan ulosmittaaminen alkaa ?

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Luulenpa, että target2-epätasapainoa ei koskaan korjata, vaan ko. epätasapainon takia pankkijärjestelmään pumpattu n. 1300 mrd jää sinne pysyvästi.

--

Koska euron perusongelmiin ei olla puututtu (eikä myöskään aiota), lienee seuraava vaihe suoraan setelirahoitukseen siirtyminen kuten Japanissa. Tällöin EKP rahoittaa suoraan eurovaltioiden budjetteja.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Jari Rutanen työstä, jota olet tehnyt!

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Kiitos kiittämästä Jorma!

Seurailen jatkuvasti tätä kansainvälisten keskuspankkien rahaelvytyskokeilua ja kirjoitan taas juttuja kun jotain uutta ilmenee.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Juha!

Ketä me voimme syyllistää tilanteesta, jossa olemme?

Mauno Koivistoa ei enää saada vastaamaan teoistaan.

Koivisto ilmeisesti tiesi, mihin ollaan menossa. Suomen Pankin pääjohtaja Sirkka Hämäläinen kirjoitti vuonna 1993 oman osuutensa, luvun ”Mauno Koivisto ja Suomen Pankki”, kirjaan
”Pitkä linja
Mauno Koivisto
Valtiomies ja vaikuttaja,”
Kirjayhtymä 1993”.

Sitaatti sivulta 158:

"Koiviston talouspoliittisessa ajattelussa – ja erityisesti sen kansainvälisessä ja rakennepoliittisessa ulottuvuudessa – olivat jo 1970-luvulla sisällä kaikki ne piirteet, joille itse asiassa EY-integraatio ja Maastrichtin sopimus rahaunionin osalta pitkälti rakentuvat. Näin ei ole ollut mitenkään hämmästyttävää, että hän on nyttemmin suhtautunut positiivisesti EY-jäsenyyteen ja ymmärtänyt siihen liittyvät ehdot.”

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Kiitokset on liian varhaisia, jos ei jäljellä olevalla ajalla keksitä keino jolla noita vastuita voidaan mitätöidä.

Suomen tarvitsee pumpata aika läjä pohjavettä vieraalle, jotta Target2 - reikä saadaan täytettyä ?

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kommentoijat ovat vähissä.
Euron puolustajat pysyttelevät poissa keskustelusta, koska heillä ei ole antaa vasta-argumentteja.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Tätä ei niin vaan selitettä hyväksi, vaikka oli kuinka EUforinen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset