*

Kreikan Hämis "Tiedän vain sen, etten tiedä mitään."

Pelastaako Trump Suomen paleltumiselta ?

Energiayhtiöt varoittavat uusien Venäjä-sanktioiden vaarantavan Venäjän öljy- ja kaasukaupan ja koko Euroopan energiahuollon. ”Jos nämä pakotteet menevät läpi sellaisenaan, on sillä vaikutus koko Euroopan kaasu- ja öljytoimituksiin. Pakotteet koskisivat kaikki putkia, jotka toimittavat kaasua tai öljyä Venäjältä Eurooppaan. Vaikutukset tuntuisivat Kiinasta Länsi-Eurooppaan”, kommentoi Matthias Warnig, ”Nord Stream 2”-kaasuputkiosakeyhtiön johtaja Handelsplatt-lehdelle.

Kritiikin laukaisi Handelsplatt-lehden mukaan Yhdysvaltojen senaatin hyväksymä uusi pakoteohjelma Venäjän kaasu- ja öljykauppaa kohtaan. Uudet pakotteet koskevat lähes kaikkea putkistoihin liittyvää. Yritykset, joilla on yhteistyötä Venäjän energiateollisuuden kanssa tulisi, lain tullessa voimaan lopettaa työt välittömästi. Kiellettyä tulisi olemaan putkilinjojen rakentaminen, rakentamisen avustaminen sekä putkistojen huolto ja käyttö.

Yhdysvaltojen edustajienhuoneen on vielä hyväksyttävä laki ja presidentin tulee allekirjoittaa se.

 

Näistä tulevista pakoitteista tulisi kenties avata keskustelua EU-vasalli ja Nato-isäntämaa Suomessa ?

 

Onko aika ryhtyä rakentamaan häkäpönttöjä vai amerikansatamaa LNG laivoille Trumppilandiasta ?

 

Kiitos

Hämis

 

Ps. Joitain yksityiskohtia lisää löytyy ensijulkaisussa täällä: https://www.kansalainen.fi/uudet-venaja-pakotteet-vaarantavat-euroopan-e...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos Venäjän öljy- ja kaasukauppa tyystin loppuu länteen päin, niin maa ajautuu niin nopeasti taloudelliseen umpikujaan, että vasta tuon umpikujan aiheuttamia seurauksia voidaan analysoida. Jos siitä seuraa esimerkiksi Putinin diktatuurihallinnon luhistuminen, niin kauppaa voidaan sen jälkeen käydä entistäkin vilkkaammin.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Putin sitä Putin tätä, mutta tosiasia on että Putin sitä ja tätä lämmittää sinunkin korsua ja suurimmilta osin kuljettaa sinua tarpeen mukaan ympäri palloa.

Siis olisiko syytä joskus keskittyä tähän omaan kälyseen olemukseen, eli puhua SUOMESTA ja mitä sitten kun putket menee tukkoon.... ((HEH)siis ennen kuin kaverisi saavat asetettua mieleisensä diktaattorin Venäjälle))

Toisin sanoen Kuikan Suomi on valmis ottamaan mittaa talvesta ilman Venäjän energiaa ?

Onko meillä LNG-terminaali valmiina, johon voimme ostaa McCainin viimeisen koston aiheuttamaa lisäkysyntää TRUMPilta!

Onko meillä (tai EKPllä) riittävästi kultaa vaihtokauppaan vai painetaanko bittejä joilla USA-tuonti maksetaan ?

Vai oliko Norjalla suunnitelmia Suomen energiahuollon suhteen ?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Etkö muista Jaakko Ilkan sanoja: "Kauniimpi orjan elämää on kuolo hirsipuussa".

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #14

Oi, -miksi siis vielä täällä, jos hirsipuu voittaa orjuuden ?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Suomen energiaomavaraisuudelle Petsamo olisi erittäin tärkeä. Koska EU-pakotteet eivät ole rajoittamassa Saimaan kanavan vuokraustakaan, niin Petsamon vuokraaminen teksisi Suomesta öljyn ja maakaasun osalta omavaraisen. Venäjä saisi vähennettyä Nato-rajaansa, jotain tuottoa fossiilisista varannoistaan jne. Nato-maiden tai muiden EU-maiden yhtiöillä ei tietenkään olisi toimintaoikeuksia vuokra-alueella, jolloin kaikki pääomatuotot eivät ehkä virtaisikaan veroparasiiteille, eli jotain voisi jäädä Suomeenkin.
Samalla korjautuisi myös Suomen liika alapainotteisuus väestökartalla.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Valitettavasti tuokin on varmuudella kielletty tältä pohjoiselta EUNATO-vasallilta.

Ensin tämä isäntämaaliittovaltio vei viennin ja nyt pitäisi lopettaa energiankauppa....ja Olkivuoto 3 - ydinuhka ei ole vielä valmis.

Sijoittakaa helloihin, takkoihin ja leivinuuneihin! Se on lämmin sijoitus

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Petsamon vuokraaminen teksisi Suomesta öljyn ja maakaasun osalta omavaraisen"

Onko mielestäsi uuden tuontisataman perustaminen määritelmä omavaraisuudelle vai tarkoitatko, että Petsamosta löytyy öljyä ja kaasua?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ajattelin sitä merialuetta mukana.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #12

Taitaa tuon palan saamiseen tarvita TalviSoten ja JatkoSoten terävimmät keihäät koristeltuna isäntämaatoimilla, eikä sekään kenties riitä, koska Norja on oikea isäntä ja saa etuvedon saalista jaettaeassa.....

EDIT: Poistettu -maa pääte Norjan Isäntä-sanan yhteydestä!

Marko Parkkola

Hetkinen! Trumpin Yhdysvallat asettaa Venäjän vastaisia pakotteita, mutta samaan aikaan liberaali kommunistinen vasemmisto tietää Trumpin olevan Putinin sätkynukke (ilman ensimmäistäkään todistetta, mutta todisteet ovatkin sosiaalinen konstruktio).

Harmi kun tuon ilmastonmuutoksen vuoksi on jo alkuloma mennyt piloille. Toivottavasti ensi viikolla lämpenee.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Tämä taitaa olla demokraattien viimeinen kosto ja koko kupletin takana on McCain niminen Euroopan valloittaja!

Kuten on ilmastonmuutoskin (Hämiö)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Hetkinen.Pakotteista on päätetty kongressissa.Trump on varmaan eri mieltä,mutta tässä asiassa hän tuskin rohkenee käyttää veto-oikeuttaan molempien kamareiden liki yksimielistä päätöstä vastaan.

Marko Parkkola

Aivan! Tulihan se pelastava selitys sieltä. Hetken jo pelotti.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kaikki tietää mitä nurkkaan ajettu "villieläin" tekee mutta silti se on pakko tehdä. Ja samalla ajetaan myös tämän maan taloutta alas. Mahdanko olla nyt ryssän trolli :) .

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Lisälainaus ensijulkaisusta ja lisäkysymys tietäjille:

"Kesäkuussa Saksan liittotasavallan ulkoministeri Sigmar Gabriel ja Itävallan kansleri Christian Kern arvostelivat senaatin suunnitelmia Venäjä-pakotteiden suhteen: ”Ihailtavalla avoimuudella lakiehdotus kertoo mistä on kyse. Kyseessä on pelkästään yhdysvaltalaisen kaasun myynnin lisääminen eurooppalaisilla markkinoilla. Tarkoitus on lisätä työpaikkoja USA:n öljy- ja kaasuteollisuudessa”."

Koska Suomen ministerit ottaa kantaa asiaan ja kysytäänkö kansalta mielipidettä, vai onko tämäkin äänestetty 1994 valmiiksi ?

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Merkelin Saksa on niin riippuvainen Venäjän kaasusta, että Saksa ei tällaisten pakotteiden vaikutuksia tulisi nielemään. Kyllä Saksasta löytyy teknologiaa ylläpitää ja rakentaa kaasuputkia. Vahvasti arvelen, että siihen pystyy myös Venäjä yksinkin.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Koko Eurooppa on riippuvainen Venäjän energiasta, mutta suurin osa on myös Nato-jäseniä, joten taitaa tulla kylmä talviSOTE, jos kaikkien parjaama Trumppi ei käytä vetoaan.....

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Venäjän talous on täysin riippuvainen länteen tapahtuvista toimituksista.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #15

Venäjän talous on riippuvainen länteen tapahtuvista toimituksista ja länsi (-Eurooppa) on riippuvainen Venäjän toimituksista.

Kumpi on ensin: muna vai kana?

Kannattaako kana tappaa ja muna rikkoa?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #16

Mark Andersson

Niin. Paniikkia ei ole. Eurooppaan tulevasta öljystä vain 30 % tulee Venäjältä ! Toisekseen maailma on tällä hetkellä niin täynnä öljyä, että viimeisetkin uima-altaat on jo otettu käyttöön.

Öljyä voisi Venäjältä tulla enemmänkin, mutta putket vuotavat. Venäjän öljyputket valuttavat hukkaan - 11 709 vuotoa vuodessa. Kokonaisuutena maastoon joutuvan öljynmäärä on valtava.

Ympäristöministeri Sergei Donskoin mukaan vuodessa öljyä vuotaa ympäristöön 1,5 miljoonaa tonnia. Määrä on kaksinkertainen verrattuna vuonna 2011 sattuneeseen öljyonnettomuuteen Meksikonlahdella, jota pidetään yhtenä tuhoisimmista öljyonnettomuuksista. Meksikonlahden vuoto oli yksittäistapaus, mutta Venäjän putket vuotavat joka kuukausi ja joka vuosi. Jatkuvasti.

Meksikonlahden öjyturman kustannukset olivat BP:lle 20 miljardia dollaria. Venäjälle ölytuhot ovat ilmaisia !!!!

Pietarissa on ensi viikolle OPEC maiden ja non- OPEC maiden kokous. Ylituotannosta olisi päästävä eroon, koska öljyn hinta on reilusti alle $ 50 dollarin. Kaikki haluavat kuitenkin pumpata täydellä teholla pitääkseen maidensa budjetit tasapainossa. OPEC on kartellina kuollut ja vapaa kilpailu määrittää hinnan. Monellekkaan ei tule mieleen, että USA:n öljyntuotanto määrää markkinoiden hintatason.

Kaasustakaan ei ole pulaa. Venäjän kaasulla on tietysti etulyöntiasema euroopan markkinoille Neuvostoliiton aikaisten kaasuputkien johdosta. Nekin on hiljalleen uusittava. Nyt kaasua on tarjolla muitakin reittejä pitkin entisistä IVY valtioista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #16

Kana voidaan panna vuodeksi paitsioon ja kärvistellä se aika odottaen, että paitsion jälkeen kana munii kaksi kertaa enemmän munia.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #15

En sano enää mitään, kun edellinen tyhjensi pajatson.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Suomi niminen pikku maa pistää koko pallon öljynkulutukselle stopin v 2050 muuttumalla täysin päästöttömäksi ja hiilineutraaliksi maaksi!!
Ja sehän on helppo toteuttaa, kaikki elollinen neutraloidaan ja siirretään 10metriä maan alle ja varmuuden vuoksi saharasta haetaan 20metrin kerros hiekkaa koko maan päälle.
Ai niin hiilen käyttö kielletään jo 2030 ja ihmiset joutuu jo silloin käymään hiilenpoistokeskuksissa. Niissä noin 10kilon määrä tota hirvittävää saastetta poistetaan kehojamme myrkyttämästä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset