*

Kreikan Hämis "Tiedän vain sen, etten tiedä mitään."

Onko autottomuus rikos ?

”Että, koska, tota kulkeminen on se joka täytyy olla järjestyksessä, jos on työnhakijana. Ja sun päiväraha katkeaa tälle päivälle ja sä teet kirjallisen selvityksen.......”

 

Näin kertoi Pirkanmaan TE-toimiston työntekijä J. S. Puhelinkeskustelussa.

 

Samainen neito teki ”työvoimapoliittisen lausunnon”, jossa ”maksaja harkitsee etuuden maksamisen keskeyttämistä” ja lupaa ”Selvittää miksi kieltäytynyt tarjotusta työpaikasta”.

 

Sain asiakirjan, johon voin kertoa oman näkemykseni asiasta ja liittää käsitystäni tukevia liitteitä, kuten: ”kantaa ottava lääkärintodistus”.

 

Tällä päivämäärällä olen täyttänyt kyseiseen paperiin selvitykseni, joka kuuluu seuraavasti:

 

”Oma selvityksesi: Haluan tehdä heti alkuun selväksi, että työntekijänne rouva J.S:n tekemä päätelmä kieltäytymisestä on virheellinen ja perustuu Rouva S:n ties mihin ennakkokäsitykseen tai esipäätettyyn linjaan.

Väitetty kieltäytymiseni selviää ”asiakkuuteni parantamiseksi” nauhoitetun puhelinkeskustelun aikana suoranaiseksi virkamiehen valheeksi, jota ei koskaan tapahtunut.

Pitkittyneen työttömyyden aiheuttama krooninen rahattomuus ja autottomuus (julkinen liikenne 8 km, työpaikka 20 km) on todellinen ongelma kohdallani. Tähän ongelmaan olen etsinyt ratkaisua sosiaalitoimen kautta, mutta Ruovesi ei myönnä sosiaalilainaa, eikä ennaltaehkäisevää tukea saa autoa varten.

Ehdotin kunnalle lainaa, jonka lyhennykset olisi voitu vähentää suoraan palkastani, jonka olisi tässä tapauksessa maksanut kunta!”

 

 

Ihmetystä tämä ei aiheuta, koska olen elänyt senkin hetken tässä absurdiassa, jossa rangaistuksen saa jos EI ole ilmoittautunut TE-toimistoon työnhakijaksi (oli autoa tai ei)......

 

 

 

 

Kiitos

Hämis

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Suomi on menetetty, kun suomalainen kiusaa suomalaista, koska kolmas suomalainen näin käskee!

"Minä tein vain mitä käskettiin!" - syndrooma ?

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Onko TE-toimiston rouva antanut sinulle riittävästi aikaa poistamaan kulkuvaikeuksia työpaikalle :

5 § (29.12.2016/1451)
Pätevä syy työstä kieltäytymiseen

Henkilöllä on pätevä syy kieltäytyä hänelle tarjotusta työstä, jos:
2) hänelle ei varata kohtuullista aikaa lastenhoidon järjestämiseen sekä kulkuvaikeuksien ja muiden vastaavien rajoitusten poistamiseen;

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/2002129...

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Hyvä pointti. Tuon autottomuuden aiheuttaman kulkuesteenhän voi poistaa muuttamalla lähemmäs työpaikkaa. Muuttokuluihin köyhä saa toimeentulotukea. Toki on asia niinkin, että itse viimeksi tänään pyöräilin 20km.

Joku sitten sanoo, että Suomessa on vapaus valita asuinpaikkansa. Se on totta mutta sen ei kuitenkaan lähtökohtaisesti ole katsottu tarkoittavan sitä, että saa itse päättää missä asuu vaan pikemmin sitä, että on oikeus valita kunta missä asuu.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Syksyllä muutin tähän osoitteeseen, jossa on mahdollisuudet mihin vaan ja kädet toimii, vaikka joitain työkaluja onkin pois vahvuudesta rahapulan takia.

Minua jäi painamaan rouvan ehdottomuus ensi metreillä puhelua. Vaihtoehtoja ei ollut, kuin karenssi!

Päätin ryhtyä taiteilijaksi ja ensimmäinen työni on juhlavuoden teemalla "100 kävelykeppiä" - interaktiivinen kollaasi....

Ei ole 100 vuotiaalla Suomi - neidolla lapsilleen muuta antaa, kuin keppiä!!!!

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Ikonen: Kohtuullisuutta en ole löytänyt tehtyäni comebackin Suomeen ja vaadin että Kela hyväksyy korvattavien sairauksien listalle "byrokratia-allergian". Lisäksi ehdotan, että taudinkantajille määrätään avustajat (kuten kutsuvieraille) hoitamaan asioita valtion suuntaan.....

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Kommentoin vielä omaa kirjoitustani, että on se kamalaa kun lain ja pykälien mukaisesti joutuu kieltäytymään työstä saadakseen pitää työttömyysturvansa, kun itse asiassa ei ole liikkumisvälinettä käytettävissään päästäkseen kohtuu ajassa työpaikalle.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Hae perustoimeentulotukea. Se on erittäin todennäköisesti korkeampi kuin työmarkkinatuki.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Hieman yli satasen saan lisää, kun tähän mennessä olen jättänyt hakematta....

Mutta, kuitenkin, siis, olisiko silti ollut syytä miettiä syvemmälle ja kaivaa porkkana sillä kepillä ?

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

On se. Katsos verottajan tulee saada 8 milardisensa liikenteeltä ja siihen on kaikkien osallistuttava, puhumattakaan katsatusyhtiöistä (ulkoistettu ulkomaille), vakuutusyhtiöistä (Nalle).

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Ei ole ollut varaa osallistua noihin talkoisiin pitkään aikaan, mutta sakot maksan, jos ne saan.....vai pitäisikö mennä lusimaan sakot pois ???

Lienee parempi maksaa, koska linnassa tottuu säännölliseen ruokailuun ja sopeutuminen normioloihin voisi olla kivuliasta!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset