*

Kreikan Hämis "Tiedän vain sen, etten tiedä mitään."

Kevään verosuunnittelut ovat alkaneet!

  • Tupakkavero! BYE BYE!
    Tupakkavero! BYE BYE!

Maailmalla muodikkaksi muuttunut verosuunnittelu mielletään "isojen poikien" leikiksi. Verosuunnittelu ei kuitenkaan ole pelkästään "näkymättömän käden" ja sen siirtelemien harhaanjohtajien etuoikeus!

 

Minä tilasin kevään yli sata osaisen "pienen miehen" verosuunnittelupaketin Maatiaiselta (linkki), koska kevään verosuunnittelu on syytä aloittaa ajoissa.

 

Matkalippu veroparatiisiin on tilattu!

 

Tilaa sinäkin omasi!

 

Kiitos

Hämis

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Veroparatiisiin en ole matkalla, mutta kahden erilaisen tomaatin sisältä otin talteen siemenet ja pian tomaattitarha jo kukoistaa. Ei mitään maatiaisia, mutta ilmaisia siemeniä ja ovat kasvaneet hyvin. Testatuista hyvälle maitsuvista tomaateista peräisin. Kunhan vain saisi ne pian kasvihuoneeseen ettei olohuoneen sohvalla tarvitsisi ämpäreitä pitää. Paras valo aamulla ja päivällä, vahvistaa varsia ja kasveja muutenkin.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Mun eka satsi oli aikaisessa, mutta uusi yritys on menossa ja näyttää paremmalta.

Ensimmäinen kerta, kun kasvatan itse taimia. Kreikassa aikoinaan ehti muutenkin....

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Muistan nähneeni ne ensimmäiset heiveröiset. Onnea vain uusille taimiviljelmille. Kellarissa ovat perunat itäneet ja pienen pieniä pottuja siellä jo ilmassa. Ehkä niitä voi jossain vaiheessa hyödyntää. Pimeässä kasvaneet.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Koskakohan tulee omavaraisuusvero käyttöön?

Sen jälkeen tulee omavaraisuusverotarkastajat:
- Eulaalia-tädin kukkapenkin kauneusarvoa mitataan seuraavasti:
Kauneusarvokerroin 0,8 kerrotaan kukkapenkin metrimäärällä, joka kerrotaan kukkien kaupallisen arvon kertoimella 0,7 = Tästä tarttisi nyt Eulaalia-tädin maksaa omavaraisuusveroa 36,57 €.

Siirrytään perunamaalle, josta otetaan elonkorjuunäyte, joka elonkorjuun paikkakuntakohtaisen saantokerrointaulukon mukaan saadaan 2,15 kg per rivimetri..., jota varjostaa vieläpä se, että rikkaruohot on poistettu, jolloin kerrointa korotetaan 0,1 korjausyksiköllä...

Henry

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Älä Henkka anna Vartiaiselle ja muille kateellisille citypupuille ideoita! Ne saattaa tässä maassa levitä nopeasti....

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Tupakanviljely on toki hieno ja kannatettava harrastus, varsinaista kulttuuriperinnön vaalimista. Jos kelit suosii niin kasvatus onnistuu, itse hiostus eli fermetointi ja prässäys tuottaa sitten seuraavat haasteet. Onnea yritykseen!

Ennen sisämaassa viljeltiin itse, rannikkoseuduilla merimiehet takasi muualta tuodun riittävyyden ja laadun. Ja hintatason pitämisen kohtuullisena. Ja kun sisämaan miehet ja naiset veisteli turpamiilunsa itse, luotti rannikon asukit muualta tuotuihin liitu- ja merenvaha- eli syöskumipiippuihin, sittemmin briaareihin, kuten Alastalon salista olemme saaneet lukea. Niin sitä on monenlaista kulttuuria.

Itse viljelemällä on kuitenkin lähes mahdotonta tuottaa sellaista tasalaatua tai yleensäkään sellaisia piippukessuja joita maailmalla tuotetaan, niin kv suuryritysten kuin pientuottajienkin toimesta.

Valitettavasti noiden tuotteiden verotus on meillä ns kansallisesti päätettyä eli mielivaltaista eli 'itse päättämäämme' joten pienituloisen pelastus tässäkin on unioni.

Verotuksen ja kieltolakimentaliteetin takia onkin tapettu käsittämätön määrä perinteisiä kaupunkikulttuuriin kuuluneita tupakkakauppoja, nyt taitaa koko maassa jäljellä olla alle kymmenen.
Ja pian loppuu nekin kun näyteikkunat on maalattava umpeen niinkuin kaikkein radikaaleimmissa muslimimaissa viinakauppojen ikkunat. Nyt saadaan siis sitä mitä on tilattu, ja ihan omin voimin.

Se on muuten opettavaista verrata nikotiinituotteita koskevaa lainsäädäntöä ja verotusta meillä ja muissa unionimaissa. Siinä silmät avautuu.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Fermetointi ja muut jekut on opittu suoraan kreikkalaiselta tupakanviljelijältä, joten ei onkelma.

Verotus on tasapäistynyt kovasti EUforian myötä. Saksassa sai ennen euroa viidellä Demillä paketin, nyt se maksaa 5 ecua. Kreikassakin on veroja nostettu joka vuosi ja hinnat lähenee yleiseurooppalaista tasoa (tosin viljelijöiden valmiiksi käsiteltyä luomukessua sai aikoinaan 15 ecua kilo)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset