*

Kreikan Hämis "Tiedän vain sen, etten tiedä mitään."

Suomi laillistaa ihmiskaupan!

 • Ensin oli jätettä, tarve,
  Ensin oli jätettä, tarve,
 • höylä ja
  höylä ja
 • paja!
  paja!
 • Idea loi itse itsensä
  Idea loi itse itsensä
 • Juhlavuosi inspiroi ideaa
  Juhlavuosi inspiroi ideaa
 • Idea kypsyi työkykyiseksi
  Idea kypsyi työkykyiseksi
 • ja kiiltelee iloisen markkinaehtoisesti
  ja kiiltelee iloisen markkinaehtoisesti

Parkkeerasin pakuni torin laitaan. Tori oli täynnä ihmisiä, jotka joivat ja polttelivat kuka mitäkin. Joukko oli multikulti kertaa kaksi. Torin täytti kansainvälinen väritys ja useat kielet. Avasin ikkunan, jonka takana oli useita hymyileviä kasvoja. Torin meteli soljui sisään pidättämättä.

Torinpomo tuli paikalle ja kyseli mitä pitää tehdä, onko töitä, paljonko ja missä, sekä kuinka monelle. Selvitin torinpomolle, että tänään on tarvetta neljälle – viidelle työmiehelle. Tiilikaton latomista jokunen sata neliötä oli tehtäväksi. Mielellään ihmisiä, jotka ovat tehneet moista ennenkin. Urakkapalkka.

Torijohtaja valitsi joukoistaan sopivia duunareita. Tämä työvälitys tunsi joukkonsa ja toimi tehokkaasti. Auton kulmalle kertyi kuusi tarjokasta, joita toripomo kehui murtuneella kreikallaan käsin ja jaloin tahdittaen isolla hymyllä kuorrutettuna. Pidin miehestä jonka palvelu oli konstailemattoman sujuvaa. Hänen avoilmatoimistonsa oli tehokas ja mies hauskan sukkela vähäisestä sanavarastosta huolimatta. Toripomo piti myös minusta. Se johtui kenties osittain siitä, että maksoin keskivertoa korkeampia palkkoja (joista pomo sai osansa) tai siitä että olin myös xenos, kuten hänkin.

Valitsin viisi miestä, jotka kiipesivät auton takaosaan ja laskeutuivat istumaan parhaansa mukaan työkaluista täydelle lattialle. Sovin palkat pomon kanssa alustavasti, siis määritimme „peruspalkan“ ja matka työmaalle alkoi. Työt saatiin tehtyä ja sovitttu palkka maksettiin joukon johtajalle. Bonuksensa sai jokainen yksilö suoraan käteensä. Sosiaaleista, vakuutuksista saati työturvallisuuskorteista ei huolinut kukaan.

Tämän kaltaisia työnvälityksiä ja työkkärin setiä löytyy jo vuosia Kreikasta jokaisesta pienestä kaupungista ja isommista useampia paikallisia. Näitä yksityisten toimijoiden markkinaehtoisia ulkoilmatoimistoja käytin aikoinani usein.

 

Suomen hallituksen toimet niin pakolaispoliittisesti, kuin työvoimapoliittisesti (linkki) näyttävät johtavan Kreikan malliin sen jokaisella aspektilla.

 

Mille torille näitä markkinaehtoisia, tehokkaita ja ammattitaitoisia uustyövälityspisteitä perustetaan Suomen kaupungeissa?

 

Ehdotukset „lihatorin“ paikasta voi lähettää työministeri Jari Lindströmin (ps) sähköpostiosoitteeseen tai valtioneuvoston kansliaan, vaikka torit ilmestyy aikanaan ilman säädöstöjä ja turhaa paskanjauhamista muutenkin………

 

 

Lopuksi vielä pieni video aiheeseen liittyen (Tekstit saa asetuksista)

 

https://

 

Kiitos

Hämis

 

Ps. Kuvissa talvipuhteina tehty tarveharkintainen itseaktivointiprojekti.....

 

 

 

 

Julkaistu ensin täällä: https://blogit.kansalainen.fi/suomi-laillistaa-ihmiskaupan/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Juuso Hämäläinen

USAssa tämä systeemi on ollut aina. Työttömät, kodittomat, irtolaiset ja työluvattomat rahan tarpeessa odottavat aamuisin työnjakoa teollisuusalueiden nurkilla. Kukaan ei kysy mitään. Työ on päivä kerrallaan ja palkanmaksu myös.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Kreikassa tuo "päiväpalkka" - systeemi (μεροκάματο) on kuin esikuvallaan jenkeillä ja työmarkkinat joustaa ihanasti....

"Haluammeko saman Suomeen ?" tulisi kysyä, kun laittomat oleskelee maassa alkuasukkaiden tuella!

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Opiskeluaikoina jonotin maanantai- ja tiistaiaamuisin Katajanokalla pääsiskö brikkamiesten jälkeen laivoja purkamaan. Kovaa hommaa , mutta tienasi hyvin.
Jalostetumpi muoto Juhan kuvaamasta työllistämispolitiikan kestokokeilusta.
Varsinaista pätkätyötä, mutta en valittanut.Usein pääsin jopa ylitöihin. Teki mannaa köydän opiskelijapojan kukkarolle.Samalla säästyi kuntosalikustannukset.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Huutomiehenä olen ollut minäkin tosin länsisatamassa. Kaksi huutoa oli päivässä ja molemmissa piti käydä usein jos meinasi päästä töihin useamman kerran viikossa....

Kovaa hommaa, mutta siellä pääsi tunnustelemaan tulevaisuutta, kun purimme spriitä konteista ja tulli seisoi vieressä.....(ei auttanut (Hämiö))

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset