*

Kreikan Hämis "Tiedän vain sen, etten tiedä mitään."

Helsingin yritys ja sen mielettömyys

Helsinki ja itsemurhayritys on tapetilla, mutta oletko pysähtynyt miettimään, miksi ?

 

Miksi henkensä puolesta karkoitustaan pelkäävä haluaa hirttäytyä ?

 

Ei ainakaan saadakseen turvapaikan, koska hirttäytymällä saa vain hautapaikan.

 

Kiitos

Hämis

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Suomalaisten nuorten itsemurhakuolleisuus on eurooppalaisittain verrattuna korkeaa. Eurostatin tilastojen mukaan 2011 nuorten itsemurhakuolleisuus oli Suomea korkeampi vain Liettuassa ja Latviassa."

http://www.ksml.fi/kotimaa/Suomessa-tehd%C3%A4%C3%...

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Voiko tuosta vetää johtopäätöksen, että tuollakaan alalla ei ole Suomessa pulaa kanditaateista ?

Jaakko Häkkinen

Eli itsemurha todistaa kotoutumisen onnistuneisuudesta? Sekö oli Jounin pointti? :O

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Lavastettu yritys - huonoa teatteria.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Videon anti kertoo omaa sanomaansa yrityksen laadusta....

Muualla kirjoitin näin: "odellinen itsemurha tehdään hiljaa itsekseen tai näyttävästi ilman väliintulon mahdollisuutta. Näistä voi ottaa esimerkkejä maailmalta. Suomen esimerkkejä kukin tuntee omasta ympäristöstään, joten matkataan Kreikkaan.

Joku kenties muistaa erään eläkeläismiehen, joka käveli Kreikan eduskuntalon viereen puistoon, istuutui puun varjoon ja ampui aivonsa pihalle. Tämä mies jätti jälkeensä kirjeen, jossa kertoi tulleensa tähän ratkaisuun, koska ei pystynyt enää huolehtimaan itsestään. Ei suurta meteliä, ei draamaa, vaan väkevän hiljainen protesti nykymenoa vastaan.

Toisesta esimerkistä tuskin on kukaan Suomessa kuullut. Mies kiipesi talonsa katolle ja hyppäsi alas kadulle. Epätoivoinen mies teki sen koska luuli, että hänen konkurssiin ajetun yrityksen velat kuittautuu ja perheensä saa pitää kotinsa. Tämä toive ei toteutunut. Rauha sinun sielulle, Kostas, tai kuten kreikkalaiset sanovat „kalo taxidi“. (Hyvää matkaa)

Näillä esimerkkien ihmisillä ja tuhansilla suomalaisilla, sekä kenties miljoonilla muilla ympäri maailmaa on tosi kyseessä päivittäisen niukkuuden, epäoikeudenmukaisuuden tai pelkästään lemmenkooman takia."

https://blogit.kansalainen.fi/mietintoja-itsemurha...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

On tästä ehkä parikymmentä vuotta kun eräs mies hirttäytyi Länsiväylän yli kulkevalta sillalta, taisi olla Lauttasaaressa. Siinä oli töihin tulijoilla ruuhkassa ihmettelemistä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #7

#7

Muistan tapauksen. Eikö vielä ollut niin, että ruumis jäi erittäin pahaan paikkaan, joten viranomaiset joutuivat tekemään melkoisen työn saadakseen sen alas.

Käyttäjän MarkoMustonen kuva
Marko Mustonen

Kyllä se minustakin lavastetulta esitykseltä vaikutti. Suokaa anteeksi kyyninen ja epäluuloinen luonteenlaatuni mutta jos haluaisin hirttää itseni onnistuneesti, en tekisi sitä väkijoukon keskellä Rautatientorilla. Jos taas haluaisin medianäkyvyyttä ja sympatiaa ajamalleni asialle niin... Kaipa tuollainen joihinkuihin vetoaa paremmin kuin asiallinen argumentointi.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Jos kotimaassa odottaa kivittäminen, tahi elävältä polttaminen, niin hirttäytyminen alkaa tuntua varteenotettavalta vaihtoehdolta.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Minua kiinnostaisi mitä mies on kotonaan tehnyt, että moinen kohtalo on odottamassa. Tätä puolta ei ole suurelle yleisölle avattu kovin hyvin.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Meinaatko, että kaikkialla maailmassa pitää erityisesti tehdä jotain joutuakseen raa'an ja epäinhimillisen kohtelun uhriksi? Vai voisiko mahdollisesti olla maita, joissa kidutetaan ja tapetaan ihmisiä ilman mitään varsinaista syytä?

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #15

Totta maailmassa löytyy paljon paikkoja joissa joutuu väkivallan uhriksi syyttään, mutta, mutta.

Tuolla alueella on menossa murros vallanpitäjissä ja vallanvaihto tekee entisistä vallankantajista usein henkipattoja, koska pahat teot. Tuossa pohdin tätä mahdollisuutta en niinkään itse sotaa, jota pakoon jotkut ovat varmasti lähteneet.

Olen itse antanut ruokaa Kreikassa ihmisille (perheille), jotka matkasivat jalkapatikassa tenavineen "Ethiniki odosta" kohti Thessalonikia. Kyytiin näitä onnettomia ei uskaltanut ottaa, koska se olisi tulkittu salakuljetukseksi kreikkalaisen poliisin tarkastaessa autoa (tapahtui ainakin kerran joka retkellä Komotini - Ateena).

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #17

"Tuosta alueesta" puhuminen on relevanttia vain siinä tapauksessa, että tiedät, mille alueelle kyseinen henkilö mahdollisesti palautettaisiin. En oikein usko, että sinulla on tällaista tietoa hallussasi.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #21

"Tuohon alueeseen" lasken koko lähi-idän ja suurimman osan Afrikkaa, joten eiköhän osumatarkkuus riitä teidänkin pilkulle vaikka viilattu onkin.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Pekka:

Olen nähnyt sivullisen kuvaaman videon tapahtumasta. Ja mikään ei ole selvempää teatteria kuin ko. tapahtuma. Suvaitsevaisten lapset olivat runsaslukuisina paikalla. Ja heidän miehensä olivat ryhmittyneinä puun ympärille jo etukäteen. Veitsikin oli varattuna taskuun.

Tapahtuma oli mielestäni järjestettty ihmisten säälipisteiden keräilyyn. Vaan epäonnistui surkeasti. :(

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Teatterilta tuo kieltämättä näytti. Jos tarkoitus olisi ollut hirttäytyä ei ripustauduta alempaan oksaan kunnes auttajat saapuvat.

Performanssia medialle....

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Eikös veitsen kantamisesta julkisella paikalla saa ainakin sakot ja veitsi valtiolle?

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #12

Lieventävänä asianhaarana voidaan hyväksyä ennakoidun itsemurhayrityksen estämistarkoituksessa kannetun teräaseen halussapito.

Jorma Kinnunen

Olen myös tuon videon nähnyt. Selvää teatteriahan tuo oli puuhun kiipeämisineen ym., tarkoituksena vaikuttaa turvapaikkapäätöksiin ja kerätä sympatioita. Jatkumoa tuolla telttailuperformanssille.

Lehdille tosin taisi mennä läpi niinkuin Mustan Barbaarin tarinat äidin ja siskon pahoinpitelystä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Maahanmuuttajilla kun on se laajennettu totuuskäsitys ja tarinan kerronnan perinne.

https://en.wikipedia.org/wiki/Taqiya

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Tämä epäsopu uskonnon sisällä on samalla tasolla, kuin 1500-luvun Eruoopassa, jossa protestantit ja katoliset listivät toisiaan.

Paljon on vettä kuljettava Vantaan joessa, ennen kuin Islam maallistuu, kuten meidän Abrahamin uskomme....

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Ihminen voi yrittää itsemurhaa lukemattomien eri syiden vuoksi. Tämän ko. tapauksen syitä voi vain arvella. Kommentaattorit tosin ovat jo tehneet varmat johtopäätöksensä sekä teosta ja sen syistä. Enpä tältä kommenttiketjulta juuri muuta odottanutkaan.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

No mutta hyvä mies. Olisit nostanut rimaa niin taso olisi tasottunut, etkä vaan rääpinyt toisia.

Kerro omat johtopäätöksesi niin päästään todella keskustelemaan.

Jorma Kinnunen

Ei sillä tainnut mitään perusteltuja argumentteja olla, joten turvautui natsikorttiin, vaikka ei suoraan natsiksi sanonutkaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Miksi joku yrittäisi hirttäytyä väkijoukon keskellä, nehän pelastaisi välittömästi. Koskas kannetaan huolta suomalaisten itsemurhista vai onko kahdet pelisäännöt?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset