*

Kreikan Hämis "Tiedän vain sen, etten tiedä mitään."

Koska Suomi herää ?

Saksassa on meneillään seitsemän kaupungin yhteinen mielenosoitus TTIP, CETA ja TiSA -sopimuksia vastaan!

Mielenosoitus on jaettu Stuttgartin, Münchenin, Kölnin, Berliiniin, Hamburgin, Leipzigin ja Frankfurt am Mainin kesken.

Viime vuonna Berliinissä järjestettyyn mielenosoitukseen osallistui 250.000 demokratian tilasta ja sosiaalipoliitikasta huolissaan olevaa kansalaista.

 

EU-komissiolle luovutettiin kansalaisaloite, jonka allekirjoitti yli 3.000.000 eurooppalaista!

 

EU-komissio pyyhki tällä nimilistalla perseensä!

 

Siksi tänään Berliini kertoo mielipiteensä vielä kerran:

https://

 

Ottakaa finnit mallia tai valmistautukaa tulevaan!

 

Kiitos

Hämis

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Lyön vetoa, että yksikään noihin mielenosoituksiin osallistuva ei tiedä, mitä CETA-sopimukseen sisältyy. Ja se on sentään olemassa, päinvastoin kuin TTIP.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Melko ylimielinen kommentti pisa-finniltä.....

Kerro hyvä veli meille mitä sinä tiedät tai lopeta tuntemattomien ihmisten arvostelu......

Ehkä osa henkilöistä ovat tuolla juuri oppimassa asioita ?
Ja puhujat ainakin tuntuvat tietävän mistä höpisevät.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kohtuuttoman yleistyksen heitin, kun yritin eläytyä mielenosoituksen tunnelmaan. Tarkoitan siis: hyvin harvat mielenosoittajat lienevät ottaneet selvää itse asiasta.

Hyvä tietenkin, jos tilaisuuksissa levitetään oikeaa tietoa.

Tässä CETA-sopimus kokonaisuudessaan:

http://trade.ec.europa.eu/doclib/docs/2014/septemb...

Tässä TTIP:n nykytilanne EU:n näkökulmasta:

http://trade.ec.europa.eu/doclib/press/index.cfm?i...

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #4

Edelleenkin ylimielinen "Hyvin harvat" ja "jos"

Mikä vadelma teitä pisa-finnejä vaivaa ?

Oletko keskustellut aiheesta kerran elämässäsi edes yhden saksalaisen kanssa ?

Minä olen ja tiedän kokemuksesta, että valveutuneisuustaso Saksassa on paljon pisa-finnilää korkeampi.

Oletko muuten lukenut nuo linkkaamasi tiedostot läpi vai oletko vain kiillottamassa pisa-kilpeäsi ?

Jos olet laita tietmättömilläe Pisa-finneille pieni yhteenveto, kun olet noin pistämätön kaikessa (Hämiö)

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Juuri puhuja sanoi: "Saksa ei tarvitse tuollaista sosiaalidemokratiaa, joka pitää ihmisiä pilkkanaan ja päästää nämä sopimukset takaovesta sisään!"

Sopii myös sanasta sanaan Suomen S.O.S demokraateille jotka pyllistelevät transatlantisessa kiimassaan kohti länttä ja myyvät vaikka mummonsa sopivasta olalletaputuksesta tai virasta.......Oksettavaa, mutta totta!

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Sopimusten valmistelu on ymmärtääkseni tehty ' pressun alla ' jos siis mitään salailtavaa ei ole, niin miksi sitten näin ? Ainoastaan dikttatuurissa on johtajalla munaa olla kuulematta kansan näkemyksiä.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Pressun alta on tullut paljon tietoa ulos, mutta odotetaampa keskustelija Vuorelan luentoa lukemistaan prujuista.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ainahan voi kieltäytyä lukemasta ja valittaa salailusta. Lyhyen tiivistelmän esittäminen koko sopimuksesta olisi tietenkin yhtä mahdotonta kuin kuvata Lissabonin sopimus tai Suomen perustuslaki yhdellä lauseelle.

EU:n parlamentin ja neuvoston yhteinen kanta on nyt se, että CETA tulee voimaan, jos tulee, vain europarlamentin ja kaikkien kansallisten parlamenttien niin päätettyä.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Tuo väitteesi kansallisista parlamenteista ei valitettavasti pidä paikkaasa ja EU-parlamentti on vain läpihuutojuttu, koska demaritkin ovat kokkarilinjalla ja sitä mieltä, että soppari on hyvä juttu.....

Tähän demarilinjaan on komenttia tuossa ylempänä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #13

Sokeasti uskominen huijareiksi todettuihin on huomattavasti pahempaa.....

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Autetaan Vuorelaa hieman, jos herra kommentoija Vuorela sen sallii ?

Suurin yksittäinen ongelma kohta jota tämänkin mielenosoituksen puheissa korostettiin on välimiesoikeus.

Mitä tarkoittaa sopimuksen välimiesoikeus ?

Välimiesoikeus kutsutaan kokoon, kun yritys ei tienaakkaan niin paljon, kuin on suunniteltu. Välimiesoikeus kokoontuu salaisella kokoonpanolla, salaisessa paikassa, salaiseen aikaan ja salaisessa maassa. Monet välimiesoikeuden jäsenet eivät edes tiedä mitä heidän pitää päättää ja kenen puolta heidän tulisi pitää. Kiperät päätökset voidaan tarkistaa maalikameralla.

Tässä on lisäksi hauska "karuselli ongelma" koska välimiesoikeuden "tuomarit" voivat olla tänään valtionedustajia, huomenna yrityksenedustajia ja ylihuomenna välimiehiä.....

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

CETA (ja eurooppalaisten toiveiden mukainen TTIP) pyrkii nyt korvaamaan aikaisempien kauppasopimusten joka kerta erikseen kutsuttavat välimiesoikeudet, ISDS:n siis, pysyvällä kansainvälisellä investointioikeudella. Epäilyksiä suunnitelman käytännöllisyydestä ja konkreettisuudesta toki riittää:

http://epha.org/do-revised-investment-protection-r...

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Käytäntöä on esitelty riittämiin NAFTAn ympäriltä

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #18

Asia ei tietysti enemmän päinvastoin voisi olla. NAFTA:aan kuuluu nimenomaan ISDS, josta CETA:ssa nyt pyritään eroon.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #30
Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

TiSA sopparissa taas on kyse vielä suuremmista asioista.

TiSA (Trade in Services Agreement) säätelee kauppaa palveluilla. Reding varoittaa, että tässä sopimuksessa „tikittää pommi, jota kukaan ei ole huomannut.“ Reding hahmottelee pikaisesti sopimuksen tuomia muutoksia näin: „Kunnat aivät jatkossa pääse vaikuttamaan mihin rakennetaan uusi supermarket tai missä saa luonto pysyä paikallaan.“ Lisäksi entinen oikeuskomissaari oli jo TTIP-sopimuksen myötä huolissaan EU-kansalaisten oikeusturvasta ja tietoturvasta. Tämän hän kertoo jätetyn TTIP-sopimuksen yhtenäistävän vaikutuksen ulkopuolelle, mutta „nyt USA käyttää TiSA-sopimusta saadakseen haluamansa keittiön oven kautta sisään.“

Reding on entinen EU-komissaari!

Ceta-soppari on itseasiassa samallainen kiertotie, kuin Tisa, jolla US-konsernit pääsee Euroopan markinoille riehumaan, joten TTIP voidaan pudottaa alas. Tässä aukeaa sama "kannatuksenhaalintamekanismi", kuin Herra Rehnillä ja Herra Soinilla oli käytössä ennen budjettia #guggenheim!

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

TTIP kai jo kaatumassa, kaiken kähminnän seurauksena ?

Greenpeacen Toukokuussa julkistaman salaisen aineiston perusteella TTIP vapaakauppasopimus heikentäisi mm ssa ympäristön ja kuluttajien suojelua EU:ssa. Kun näin todennäköisesti on, niin miksi ihmeessä tuollaiseen paskaan on sitten kädet kainaloita myöten laitettava ? TTIP sopimuksen edut ovat jääneet, ainakin mulle, hämärän peittoon. Käsitykseni mukaan mahdolliset edut taitavatkin menevän rapakon taa, isojen pörssiyhtiöiden omistajien fikkaan. Pohjois Amerikassahan monen suuren lafkan profit on Suomen valtion budjetin luokkaa. Europpalaiset yhtiöt taas ovat ao. Listalla harvassa. // Statistiikkaa v : lta 2013

http://www.accountingschoolguide.com/green-giants/

Samankokoisten pitäis leikkiä samankokoisten kanssa, niin ei tulis ruumiita.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Jossain on vahva usko läpimenoon, koska Bayer satsasi juuri 59 miljardia Monsantoon. Yhtään enempää perehtymättä voisi veikata, että "järjestelykomiteasta" löytyvät Deutsche Banksters ja Goldman Sucks.

Kattokaas, kun nyt voidaan vedota siihen, että teetipin kaataminen merkitsisi Bayerin bailoutia eurooppalaisten veronmaksajien piikkiin. Mitään muuta pointtia tuossa kaupassa tuskin on ollutkaan.

Näillä perskärpäsillä on raportointivelvollisuus ainoastaan suoraan Belsebuubille, eikä valitusoikeutta ole, kuten olemme lukuisissa yhteyksissä saaneet havaita.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Vuoden 1994 ja 2004 välillä on välimiesoikeus ratkonut EU-jäsenien (20maata) ja investoijien välisiä riitoja, tiedettävästi, 127 kertaa. Näistä käsittelyistä löytyy tietoa vain 62 tapauksesta, joka on alle 50% kaikista tunnetuista tapauksista. Näiden 62 tapauksen yhteenlaskettu vaatimussumma on 30 miljardia. Näistä vaatimuksista on tietoa 14 tapauksen kohdalta, joka on onneton 11% kaikista tiedossaolevista tapauksista. Todistettavien korvausten summa on 3,5 miljardia.

Suurin tiedossa oleva korvaussumma on 553 miljoonaa, jonka maksoi Slovakia tsekki pankille „Obchodni Banka“ (1997)

76% kaikista (97 / 127) EU-maiden välimiessovitteluista on kohdistunut „uusiin EU-maihin“ heti liittymisen jälkeen vuosien 2004 ja 2007 välillä. Näistä 26 kappaletta (20%) on kohdistunut pelkästään Tsekkien tasavaltaa kohtaan.

Melkein 60% (75 / 127) on koskenut ympäristönsuojelua tai ympäristösidonnaisia kiistoja.

Näistä vapaasti saatavista tiedoista (63 / 127) erilaisista kiistoista välimiesoikeus on päättänyt 44% (28 / 63) investoijien puolesta. Nämäkin investoijien voittamat jutut voidaan jakaa vielä kahteen ryhmään, joista 15 päättyi investoijan täydelliseen voittoon ja 13 jonkun asteen kompromissiin.

Tämä kompromissihakuinen mahdollisuus voi antaa harhaanjohtavan kuvan siitä että sillä saadaan säästettyä veronmaksajien rahoja. Kaikki kompromissitkään eivät välttämättä ole hyviä ja siitä on Puolan valtion ja „Eurekon“ välisestä kiistasta esimerkki, jossa soviteltu kompromissi maksoi Puolan veronmaksejille 2 miljardia.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Verrataan hieman lukuja, esim. Slovakia on maksanut 578,348,827 Euroa korvauksia. Slovakien keskimääräinen vuosipalkka on 4,224 Euroa. Tämä tarkoittaa, että pelkillä maksetuilla korvauksilla olisi maksanut vuosipalkan 136,920 slovakille tai sijoitettu vastaava summa omaan tuotantoon vastaavassa toiminnassa.

Kaikkkineen tiedossa olevien tapausten sijoittajille maksetuista korvauksista on kertynyt 1,262 miljoonaa Euroa. Tämän lisäksi on maksettu 44 milljoonaa lakimiehille sekä Puolan soviteltu 2,196 miljoonan korvaus.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Esimerkkisi ovat juuri niistä vanhoista sopimuksista, jotka jäävät voimaan, välimiesoikeuksineen, jos uusia parempia ei hyväksytä.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Parempi välimiesoikeus ? Oletko tosissasi ?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #24

Ei noita Vuorelan juttuja kannata ottaa vakavasti, sokea idealismi ei tosiasioita tunnista.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #28

Tuo on tullut huomattua, mutta kivasti Vuorela antaa nostetta EI TTIP - asialle.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Kuluttajasuoja-aktivisti Thilo Bode, Foodwatch organisaation johtaja, varoittaa Eurooppaa sahaamasta omaa oksaansa TTIP-sopimuksen solmimisella. „On olemassa suuri vaara, että Eurooppa ei tulevaisuudessa voi säätää lakejaan itsenäisesti, jos TTIP-sopimus allekirjoitetaan.”

Saksalainen „Compact-TV“ – sivusto on haastatellut (1) herra Bodea ja julkaissut haastattelun sivustollaan. Käännän osan kysymyksistä ja vastauksista ja lopuksi liitän muutaman videon jotka olisi syytä näyttää jokaiselle eurooppalaiselle, jotka välittävät terveydestään ja Euroopan tulevaisuudesta kokonaisuutena.

C-TV: „Te käytätte TTIP-sopimuksen yhteydessä termiä „vapaakauppavale“. Miksi „vale“ ?

Bode: „Minä uskon, ettei sopimuksessa ole kyse itse kaupasta, vaan enemmänkin konsernien eduista. Tämä tarkoittaa, että suurkonserneille avataan mahdollisuus puuttua kansallisiin ja ylikansallisiin lakeihin. Tämä tapahtuu „välimiesoikeuksien“ kautta, jotka päättävät kansallisten oikeusasteiden ja lakien yli. TTIP-sopimus tulee syrjäyttämään suuren osan meidän kansallisesta lainsäädännöstä ja rajoittaa tulevaisuuden lainsäädäntöä, koska suurkonsernien etu on otettava huomioon.“

C-TV: „Viime kuukausina on tullut ilmi „kloorikana“- uhka. Onko tämä uhka todellinen myös Saksassa, jos TTIP-sopimus solmitaan ?

Bode: „Minä uskon, että Saksa pakotetaan muuttamaan lainsäädäntöään tältä osin. Tulevaisuudessa kananlihan desifioiminen kloorilla joudutaan sallimaan myös meillä. Esimerkiksi kemikaaliturvallisuus on EUssa on jo nyt laskenut, vaikka sitä kunnianhimoisesti pyrittiin kontrolloimaan. Ihmisen hormoonitasapainon säilyttäminen ei ole enää agendalla. Tällä on tulevaisuudessa kenties fataalit vaikutukset.“

C-TV: „Mitkä intressit vaikuttavat TTIP-sopimuksen lobbareiden takana ?“

Bode: „Kun katsomme TTIP-sopimuksen historiaa, joka alkaa 90-luvulta on yksi asia selvä: Sopimuksen takana on suurkonsernit. Nämä konsernit haluavat tehdä omat sääntönsä, vaikka näin se on jo nytkin.“
Saammeko koko EUn kehityksen käännettyä ja estettyä sopimuksen ?

https://stop-ttip.org/allekirjoita/

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Eikös prinsessa Ruusunen herännyt satavuotisesta unesta prinssin suudelmaan.

Suomi-neito voisi herätä kätevästi vaikkapa Putinin suudelmaan.

Sen jälkeen Suomi-Neito luopuisi lopullisesti turmiollisesta läntisestä hapatuksesta ja eläisi onnellisena Putinisaisessa maailmankatsomuksessa,
aina elämänsä loppuun asti.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Tuo suudelma voisi todella elvyttää ja kuulostaa paljon houkuttelevammalta, kuin Amerikan vampyyrin "kuolon suudelma"

Käyttäjän MarjattaLaiho kuva
Marjatta Laiho

"Putinilainen maailmankatsomus" ei taida paljon poiketa tästä CETA-TTIP-TiSAlaisesta, jossa nonseleerataan koko "länsimaisen humanismin" monituhatvuotinen kehitys. En tunne itse Venäjän arkitodellisuutta, mutta asioista perillä olevien olen kuullut kehuvan, kuinka paljon sosiaaliturvaa oli parannettu ennen nykyistä, paljolti lännen pakotteista, mutta myös öljyn halpenemisesta ja Venäjäm vanhaan takertuvasta, ekologisesti kestämättömästä tuotantoelämästä, johtuvaa talouskriisiä. Lieneekö venäläinen hyvä osittaiskehitys yhteiskunnan heikoimmista huolehtimisessa nyt pysähtynyt vai kääntynyt reippaaksi marssiksi taaksepäin kuten meillä Suomessa ja moniaalla muualla? Ihmisoikeudet Venäjällä ovat haurastuneet jatkuvasti – ja taloudelliset voitot virtaavat pitkälti valtio-ohjauksella, mikä on ainoa ero "läntiseen vapaakauppaan".

Ihmisoikeuksien kunnioittamisen lakkauttamisen lisäksi niin kutsuttujen vapaakauppasopimusten perimmäinen tavoite on tavallisen ihmisen elämän kurjistaminen pysyvästi inhimillisesti kestämättömäksi. Kaupan vapauttamisesta ei tarvitsisi neuvotella vuosikausia. Olisi hyvin yksinkertaista sopia yhteisesti käyttöön otettavan kaikissa asioissa sopijamaiden piirissä tiukimman ja turvallisimman säännöstön. Tällöin esimerkiksi ympäristönsuojelun tasoa ei missään laskettaisi hiventäkään, kuten ei työsuojelun tai lääketurvankaan.

EU:n ja USA:n edustajat ovat istuksineet neuvottelupöytien ääressä yli kolme vuotta harrastaen kissanhännänvetoa siitä, mille taholle suodaan lupa tuhota ekosysteemiä entiseen malliin siitä hyvästä, että joku taas saakin viedä sinne koe-eläimillä testaamatonta kosmetiikkaa tai missä aletaan vaatia haitallisten lisäaineiden ja geenimuuntelun ilmoittamista elintarvikepakkauksissa, kun vastalahjaksi muualta poistetaan lainsäädännöllä ammattiyhdistystoiminnan edellytykset.

On ihan fiksua sopia autojen turvavöille yhteiset normit – mikä lienee jo saatu hoidetuksi. Samoin voitaisiin kaikkia muitakin materiaalisia ja toiminnallisia tuotteiden ominaisuuksia koskien tutkia järkevien asiantuntijoiden kesken, mikä on tämän ajan tietämyksen mukaan paras ratkaisu ja päättää sen käyttöön otosta. "Sulle, mulle" -lehmänkaupat, joissa etsitään "kompromisseja" siten, että voimakkaimmat lobbaajat voittavat kunkin erän erikseen, eivät voi johtaa mielekkäisiin tuloksiin. Sellainen suuryritysten kaupallisin tavoittein typerehtiminen ei ole ihmisälyn arvoista, kun elinplaneettamme tarvitsee perushuoltoa ja parempien, ekosysteemiinsä soveltuvien käyttötapojen opettelua.

Tervejärkistä olisi ottaa sopimusten lähtökohdaksi kaksi ehtoa:
1. Pariisin ilmastosopimusta on toteutettava tehokkaasti ja ottaen ripeästi jatkossakin huomioon lisääntyvän tieteellisen tiedon tuomat uudet vaatimukset.
2. Kaikkia YK:n piirissä solmittuja ihmisoikeussopimuksia noudatetaan ehdottomasti. Jokaisen kauppasopimuksen osapuolen on ratifioitava ne kaikki ennen mistään muusta sopimista (USA:lta puuttuu monien ratifiointi). Kansainvälisen työjärjestö ILOn sopimusten noudattamista edellytetään, paitsi kauppasopimusosapuolten keskinäisessä kanssakäymisessä, myös niiden taloussuhteissa kolmansiin maihin. Ihmisen lajityypilliset tarpeet on määritelty ihmisoikeussopimuksissa.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Niin tai näin tosiasia on se että mitä kauemmaksi ihmisistä päätökset viedään sitä huonompia päätökset ovat.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Olet sitä mieltä että mitä lähempänä omaa napaa ihmisen ajatukset pyörii ja mitä vähemmänihminen ajattelee päätöksiä tehdessään muita ihmisiä, sitä avarakatseisempia ja tällä tavalla saadaan aikaan viisaimmat päätökset.

Minä olen sitä mieltä ettei muiden ihmisten huomiotta jättminen ratkaisuja tehtäessä suinkaan ole avarakatseista, eikä sillä tavalla tule viisaita päätöksiä.

Olen siis täysin päinvastaista mieltä.
-------------

Jotta itse olisin avarakatseinen ja jotta pystyisin itse tekemään hyviä ratkaisuja minun on siis otettava huomioon muut ihmiset, myös sinut ja tämä tässä esitettu mielipiteesi.

Toki myönnän että tällä tavalla päätöksen teko ei ole yhtä helppoa kuin siinä tapauksessa että vain omat tarpeet huomioidaan, mutta olen aivan varma siitä että näin pieneen ja ahtaaseen näkemykseen perustuvat päätökset eivät olisi viisaita päätöksiä.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #36

Arto ei tainnut ymmärtää yhtikäsmitään, kun veti päätökset heti yksilötasolle..... Olen huolissani tuollaisesta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #37

"Arto ei tainnut ymmärtää yhtikäsmitään, kun veti päätökset heti yksilötasolle..... Olen huolissani tuollaisesta."

Valitan ymmärryskykyni vähäisyyttä.
Kenties olisi mahdollista esittää asia enemmän sekokielisesti.

Millä tavalla ajatuksissaan oman napansa ympärillä pyöriskelevä pystyy tekemään parempia päätöksiä kuin sellainen joka huomioi maailmaa laajemmin ja osaa ajatella asiat myös muiden ihmisten näkökulmasta käsin?

Risto Laine

Nämä kauppasopimukset ovatkin melkoisia, kuten Mexicon oliko se Nafta. Usalaisille corporaateille tietää hyvää koska Mexicolainen maanviljelijä ei pysty tuotteellaan kilpailemaan. Se kauppasopimus on vienyt heiltä elin mahdollisuudet tulla toimeen ja siksi heitä valuukin orjatyövoimaksi Usan puolelle. Tästä oli hyvä artikkeli Maailman Kuvalehdessä. Myös Pressa ehdokas Trump on aika kova sanaisesti tuominnut tuon "Sopparin".

90 luvun lopussa tuli Yle:ltä hyvä dokkari samasta aiheesta kauppasopimuksista ja tällä kertaa oli osapuolina Afrikan Unioni ja EU. Yle teki dokumentin Marokon kalastajista miten se on vaikuttanut heihin. Heille löytiin kiintiöt kuinka paljon saa kalastaa ja se oli naurettavan pieni, jolla ei tule toimeen ja tietty alue mistä saa kalastaa. Sen sijaan Yle kuvasi samaan aikaan paikallista kalastajaa haastatellen, kun Ruotsalais troolari kauhoi tonnettain kalaa ja jalostavat Ruotsissa Marokon vesiltä ryöstämänsä kalasaaliin.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Onhan tuo nähty miten Suomelle kävi kun saksalaiset firmat rynni tänne. Suomalaisia firmoja alkaa olla paha löytää ja ne millä vielä on suominimi on vieraan omistuksessa.

Niinkin pervoa toimintaa olen todistanut, että Saksasta tuodaan tänne jengiä kokoamaan Praktikerin hyllyjä! Juttelin kahden sakun kanssa Helsingissä joku aika sitten ja he kertoivat olevansa moisella komennuksella.....

No jos jenkkifirmat ryntää tänne niin montako näistä sakujen jäljiltä henkiin jääneiltä omaa selviytymistaktiikan ison veden takaa tulevaa rahaa vastaan ?

Sosdem tukee tätä kehitystä mutta samalla haluaa pitää kaikki virattomienasioidenviraston puoluekirjavirkamiehet töissä, koska äänestäjät!

Risto Laine

Ja kuinka johonkin tuotteeseen on mätkäisty: Made in EU. Todellisuudessa koko tuote valmistetaan Kiinassa ja pakataan osina boxiin ja jossain EU alueella kasataan ja saadaan tuo valmistusleima. Forssan mailatehtaan Kohon tuotteetkin komposiittimailat" tehdään Kiinassa "otettiin selvää erään Kiinalisen agentin toimesta".

Toinen erikoinen piirre on kontti-liikenne, koska tiettyihin Kiinalaisvalmisteisiin on mätkästy sanktiot EU taholta. Jotta vältytään siltä, kontti uitetaan joko Filippiineille tai Thaikkuihin, näin saadaan sumplittua lähtö maa papereihin.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Näillä soppareilla ei ole mitään muuta tavoitetta, kuin se, että ylikansalliset kolhoosit välttyisivät niin markkinatalouden kuin valtioiden aiheuttamilta riskeiltä voittojen takomisessa. Kun kaikki riskit ulkoistetaan, pärjää hyvinkin heikkotasoisella puuhastelulla. Mitään eroa Neuvostoajan kolhooseihin ei ole, paitsi mittakaava ja tuhoamisen voima.

Ja valitettavasti nämä sopparit runnottaneen voimalla läpi kaikesta vastustamisesta huolimatta.

Tuskin saksalainen Bayer olisi maksanut turhaan 59 miljardia kaikkien aikojen pahimpiin kuuluvasta mätäpaiseesta, nimeltään Monsanto, ellei siellä olisi sisäpiirin tietoa massiivisen ympäristötuhon vapauttamisesta myös Euroopan osalta.

Vaikka kauppa on varmasti osin rahoitettu EKPn tyhjästä taikomilla bittiväärennöksillä, lobbyvoima kasvoi tuon kaupan myötä vaarallisen paljon.

Brexitin jälkeen entistä vaikeammasta kuurosokeudesta kärsivän Euroopan Komission kannattaisi sijoittaa pari tonnia opaskoiran hankintaan. Tosin se kasvattaisi johtoryhmän älykkyysosamäärää niin paljon, että siitä voisi aiheutua liikaa sopeutumisvaikeuksia.

Ei siitä tosin haittaakaan olisi. Viime viikolla amerikkalainen, noin 1000 asukkaan pikkukaupunki äänesti saman koiran kolmannelle kaudelle pormestariksi. He ovat jo huomanneet, että tällä tavoin hallinto ei tule sotkeneeksi tarpeettomasti selviä asioita. Koirat ovat myös erittäin taitavia kouluttamaan ihmisistä lemmikkejä, jolloin laumakäyttäytyminenkin sujuu sopuisammin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset