*

Kreikan Hämis "Tiedän vain sen, etten tiedä mitään."

Politbyro, Irlanti ja 13 miljardia.

EU vaatii Irlannin laskuttamaan Applelta 13 miljardia Euroa väärin perustein annetuista verokevennyksistä.

Koko Eurooppa hurraa ja Suomessa jopa EU:ta vastustavat tahot kiljuvat kilpaa, että kerrankin EUsta on jotain hyötyä.

 

Merkillistä miten asiat voidaan kääntää, vääntää ja puristaa kaikkien nieltäväksi!

 

Kuitenkin tämä politbyron siirto on hyökkäys jäsenvaltion itsenäisyyttä vastaan eli juuri sitä mitä Suomessa ja muualla Euroopassa vastustetaan kovaan ääneen kasvavalla äänenvoimakkuudella.

 

Suomen lehdistö ja poliitikot ovat samalla linjalla kuin Nordrhein-Westfallenin taloudesta vastaava ministeri Norbert Walter-Borjans (SPD). „Minä voin vain tukea EU-komission linjaa ja toivoa että komissio pitää linjansa.“ Walter-Borjansin lausuntoa on helppo ymmärtää, jos tuntee miehen menneisyyden. Herra Walter-Borjans on kunnostautunut ostamalla „varastettuja“ CD-levyjä, jotka sisälsivät veropakolaisten tilitietoja.

 

EU-komission puuttuminen itsenäisen jäsenvaltion verokäytäntöihn on kuitenkin aivan eri luokan A4-arkki.

Tämä Irlanti vs. Apple ei ole ensimmäinen kerta, kun komissio puuttuu jäsenvaltioiden verotukseen. Epädemokraattisesti valitut komissaarit luottavat siihen, että jäsenmaiden eduskunnat ja kansalaiset hurraavat nämä itsevaltaiset päätökset läpi, kuten on myös tapahtunut.

 

CCCP tervehtii Brysselistä ja juuri tätä vastaan on kansat, kansanliikkeet ja puolueet ympäri Eurooppaa keränneet kannattajia, jopa Brexit-ilmiöön asti. Näiden organisaatioiden ja kansaliikkeiden tarkoitus on pitää edes hitunen itsenäisyyttä omissa käsissään ja tätä vastaan EU-komissio harjoittaa ristiretkeään.

 

Suuri kysymys on, antaako Irlanti ja muu Eurooppa EU-komission syövyttää itsenäisyyden rippeet ristiretkensä epädemokraattiseen happokylpyyn vai lähteekö Irlanti Englannin perään ?

 

 

Kiitos

Hämis

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Komission toiminta on käsittämätöntä kaksinaismoraalia. Varsinkin kun otetaan huomioon politbyron johtajan Junckerin itsensä Luxemburgin pääministerinä junailemat "veronalennustalkoot"

"Jean-Claude Juncker (1) on parittajista paras. Hänen paritustoiminta (2) ei kenties ollut lakeja vastaan, mutta teki hallaa koko EU-alueelle (3), johon myös Suomi kuuluu. Viimeisten laskelmien mukaan Saksan liittotasavalta on hävinnyt viimeisen kymmenen vuoden aikana 1-2 biljoonaa Euroa tälle Junckerin järjestämälle vero-bordellille. Tämä luku jossa on ykkönen ja kaksitoista nollaa!

Mitä tuon summan katoaminen Junckerin avustaman Luxemburgin kautta maailman tuuliin tarkoittaa tavan saksalaiselle ? Lasketaan asiaa edes sunnilleen, ylimalkaisesti ja keskiarvoittaen.

Saksassa on 42,7 miljoonaa työntekijää joista 30 miljoonaa maksaa osuutensa sosiaalivakuutuksista itse. Lisäksi tulee 4,4 miljoonaa yrittäjä (2011 taso). Näille luvuille perustuu seuraava laskelma.
Vuonna 2013 oli keskitulo Saksassa 31.000 euroa, josta tulisi maksettavaksi 16,1% veroa. Näin päästään 30 miljoonan veronmaksajen (loput saavat tulonsiirtoja) kautta 150 miljardin verotuloihin jokaisen veronmaksajan osuuden ollessa 5000 Euroa.

Saksan kaikki veronmaksajat maksoivat yhteensä (2014 taso) 269 miljardia veroja ja samalla Saksassa toimivat Luxemburgissa verokeitailevat yritykset kiersivät EU-komission mukaan noin 210 miljardin vuosittaiset verot Junckerin tarjoamassa vero-bordellissa. Tästä voi jokainen mielessään miettiä mitä kaikea näillä Junckerin temppujen takia maksamatta jääneillä veroilla olisi saatu aikaan.

Kansainväliset yritykset jotka kävivät Junckerin vero-bordellin kautta olivat mm. : IKEA, Apple, Pepsi Bottling Group, Coca Cola, EON, Amazon, Fiat, iTunes, Heinz, Procter & Gamble, AIG, Fresenius Medical Care, FedEx, Disney, Deutsche Bank, Burberry, BAT, Stella Artois, Glaxco-Smith-Kline, Google, Amazon, Skype, Yahoo u.v.a.m. Näitä yrityksiä neuvoivat, siis konsultoivat yritykset kuten PwC, Deutsche Bank, KPMG, Deloitte ja Ernst & Young"

https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/01/23/luxe...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Financial Times: "By demanding that Apple hands over €13bn to Ireland, Brussels has metaphorically bundled the Irish government into an alley, while forcibly shoving €50 notes into its pocket."

http://blogs.ft.com/brusselsblog/2016/08/31/brusse...

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Sillä välin toisaalla!

"Luxemburg-leak on paljastanut lisää dokumentteja, joista käy ilmi, että yritykset kuten Google ja Disney ovat käyttäneet EU-komission johtajan Junckerin avaamaa keittiönovea verokikkailuunsa.

Uusissa asiakirjoissa on paljastettu kaikkiaan 35 uutta yritystä. Sopimukset ovat edellisien tapaisia yhden (1) prosentin takuusopimuksia. Esim. Disneyllä on Luxemburgissa konsernin sisäinen pankki, jonka voittoja verotetaan mainitun prosentin verran. Lisäksi Skype-internettipuheluja tarjoava yritys sai 95% alennuksen veroihinsa vuodesta 2005 alkaen.

Lisäväriä listalle tuo Reckitt Benckiser (RB), joka tekee hygieeniatarvikkeita, kuten Calgon ja Clearasil. Kanadalainen Bombardier konserni ja Koch Industries. Valtiollisista toimjoista löytyy listalta Telecom Italia, joka laski verojaan sopimuksilla vuosina 2003-2011.

Dokumentit osoittavat suoran yhteyden Luxemburgin hallitukseen, joka toimi yhteistyössä konsultti-yritysten Coopers, Deloitte, Ernst&Young ja KPMG kanssa.

Näitä Junckerin alaisuudessa neuvoteltuja sopimuksia on paljastunut kaikkiaan 340 kappaletta ja silti tämä verokierron kruunaamaton suojelukuningas saa mellastaa EU-komission puheenjohtajana."

https://vapaakulkija.wordpress.com/2014/12/10/lisa...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Britit toivottavat Applen tervetulleeksi:

Apple tax: UK says it welcomes any company after tech-giant hit with £11bn Irish tax bill

Asked if the UK would like to see Apple locate here, the Prime Minister’s official spokesman said: “The narrative of the Government has been well set out. Britain is open for business, we welcome any company wishing to invest in Britain and Britain’s workforce.”

joskin

The Treasury later followed suit, releasing a statement saying: “The UK is open for business and we welcome any company wishing to invest in Britain, but we have always been clear that companies that do business here must pay UK taxes.

http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/appl...

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Britit tajusivat missä EUssa on todella kysymys ja lähtivät...........
Muutama lainaus EU:n kätilöiltä, jos sallitaan.

"Jacques Attali, Ranskan presidetti Mitterrand:in neuvonantaja ja EU-perustuslakia tehneen Euroopan konventin johtaja. Pariisi Désirs d’Avenir, 24.1.2011

„Kaikki joilla oli mahdollisuus vaikuttaa Maastricht:in sopimukseen tekivät kaikkensa varmistaakseen, että eroaminen on mahdotonta. Me unohdimme tarkoituksella pykälän, joka antaisi jäsenmaalle mahdollisuuden erota. Tämä ei ollut kovin demoraattista, mutta se takasi, että suunnitelmamme tulevaisuudelle oli mahdollista suorittaa ilman vaikeuksia.“

Guiliano Amato, Eurooppa konventin varapresidentti. La Stampa – lehdelle 2000

„Tämän takia näen tärkeäksi, että hiljalleen pala palalta rikotaan kansallinen suvereniteetti ja varotaan liian nopeita nationaalien tarpeiden siirtoja liittovaltion tarpeiksi…….. Ja miksi me emme voisi mennä takaisin renkien aikaan ? Keskiajalla meillä oli rikkaampi ihmisyys ja identiteettien monimuotoisuus, joka voisi olla esikuvamme. Keskiaika oli kaunis.“

Jean-Claude Juncker, EU-komission PJ. Sitaatin aikaan Euroryhmän finanssiministeri. Haastattelu Der Spiegel – lehdelle 1999

„Me päätämme jotain ja asetamme sen tilaan. Odotamme hetken ja katsomme mitä tapahtuu. Jos suurta meteliä ja vastarintaa ei synny, koska suurin osa ei edes ymmärrä mitä päätimme ja jatkamme eteen päin. Pala palata, kunnes paluuta ei ole.“

Ropert Cooper, EUn ulkoasiainviraston neuvonantaja. Kirjassaan „The Breaking of Nations, 2003

„Pisimmälle uloittuva muoto imperialismista on Euroopan Unioni….. Postmoderni eurooppalainen vastaus uhille on, että imperiumin systeemi levittäytyy aina vaan pidemmälle. Vanhanaikaisten valtioiden, ulkopuolella postmodernien rajojen, kanssa joutuu Eurooppa astettamaan peliin entisaikojen tekniikoita: Väkivalta, ennakoivat iskut ja harhautukset. Mikä vaan tuleekin kysymykseen niille, jotka ovat edelleenkin juuttuneet viime vuosituhannelle, jolloin jokainen maa turvasi itsensä. Viidakossa on käytettävä viidakon lakeja…….Roomaa ei kaatanut hyvin organisoitu Persian valtakunta, vaan barbaarit“

„On huomattava, että EU:n monetäärinen sulautuminen saavutetaan kun finanssipolitiikka otetaan pois politikkojen käsistä ja luovutetaan teknokraateille.“"

https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/01/16/hist...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

#5

„On huomattava, että EU:n monetäärinen sulautuminen saavutetaan kun finanssipolitiikka otetaan pois politikkojen käsistä ja luovutetaan teknokraateille.“"

Katsotaan nyt sekin miten britit sulautuvat EU:n markkinoille.

Brexit: Major US hedge fund bets on banking jobs going to Europe

http://www.independent.co.uk/news/world/americas/b...

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Luxemburg on ehdoton ykkönen EU-tukikohdaksi, joten sillanpää on jo olemassa. Ei hätää Lontoo cityn poikain keskuudessa!

"EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin paritustoiminta (1) ei aiheuta/tarvitse erityistutkimusta. Tämän päätöksen teki EU-parlamentin ryhmäjohtajat (2) normaalilla EU-demokratialla kysymättä EU-parlamentin jäseniltä. Tällä toiminnalla estettiin se että EU-parlamentin jäsenet olisivat päässeet äänestämään ja koko Euroopalle olisi selvinnyt omien meppiensä mahdollinen myönteinen kanta veronkiertoon.

DWN-sivusto kertoo (2) asian käsittelyn loppuneen, koska EU-parlamentin ryhmien johtajat sopivat asiasta ulkoparlamenttarisesti. Heidän mielestään on turha alkaa kaivamaan Euro-aluelta Luxemburgin kautta satoja miljoonia veroja kiertäneiden yritysten ja Junckerin yhteistyötä."

https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/02/06/eu-p...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Lontoon Cityn pojat taitavat kuitenkin tähdätä etupäässä Frankfurtiin, Pariisiin ja Dubliniin.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #8

Dublin on vaarassa liittyä Brexit - joukkoon, joten siellä ei ole pitkää historiaa edessä.

Toisaalta Ranskalla on myös omat vaikeutensa, vaikka Frexittiä tuskin tulee. Ranska on vahvoilla Brexitin jälkeen, koska Ranska saa liittoutumalla Pics-maiden kanssa Saksan maksamaan kaiken.....

Toisaalta Saksan Merkelin ja Schäublen kukkaro ei kestä "liittoutuman" hyökkäystä Saksan säästäjien pussille, joten tässä tapauksessa tulee ennemmin Dexit, kuin yhteinen kukkaro, josta kaikki maksavat laskunsa....

Niin tai näin Euro korisee saattokodissa ja kaikki elämää jatkavat toimenpiteet pitäisi lopettaa ja miettiä mitä seuraavaksi tulisi tehdä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #10

Brexit-joukko tuskin laajenee ennen kuin on nähty mitä siitä seuraa briteille, suurempana maana on paremmat neuvotteluasematkin.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #11

Kreikka ainakin on aloittanut Erdo-kaanimaisen vedätyksen teemalla "maksakaa tai soitan Putinille!"

Tilanne Kreikassa on vain ajan ja Eruoopan rikkaiden solidaarisuuden varassa. Kreikassa on myös geopoliittinen aspekti joka teki Aegean merestä Brics - Nato rajan Turkin lähdön myötä ja sekin puhuu Kreikan lähdön puolesta sekä Natosta että EUsta ja Eurosta. Kreikkalaiset eivä tole niin pässejä, kuin finnit, että laittavat elämänsä peliin jenkkilän takia, jos vaihtoehtona on "uskonveli" Venäjä...

Entisen itäblogin on myös helppo kääntää kelkka kohti itää ilma suurta pelkoa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #13

Muita BRICS-maita kuin Venäjää Kreikka tuskin kiinnostaa, eikä Kreikka viimeksikään saanut Moskovasta muuta kuin lämmintä kättä.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #15

Tuo on sinun mielipiteesi ei virallista tietoa.

Kreikalla on paljon asioita, jotka maistuisivat Bricseille.

Kiina on jo Kreikan satamissa ja suunnitelmat South Stream - putken ja LNG-satamaan Alex/polissa on valmiina. Kreikan VR ja kaasufirmat on edelleenkin kaupan jne....

Ei pidä suomlaisugrilaiseen tapaan aina sanoa ensimmäieksi EI!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #16

Mikä estäisi kiinalaisia edelleenkin ostamasta ja LNG satama on vähän kaukaa haettu, eiköhän sellainen ole ollut suunnitteilla Pohjois-Venäjällekin paljon lähemmäksi Kiinaa.

http://www.bloomberg.com/news/articles/2013-06-21/...

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #17

LNG satama on suunniteltu (ole itse omin silmin nähnyt sen suunnitelmat) ja putki, tuo South Stream on 10 km Alex/polin ulkopuolella.

Putken työt loppui aikoinaan, kun Karamanlis antoi periksi EU-juntalle ja luovutti vallan Papandreou kolmannelle.

Kiina ostaa edelleenkin, mutta Eu on muuttumassa yhtä arvaamattomaksi, kuin johtajansa alkoholilla käyvä Juncker. Lisäksi Venäjän pakotteet ja paine Kiinan merellä vaikuttaa asiaan, koska EU mielletään USA:n ylikoiraksi vaikka näyttää siltä, että USA yrittää paikata omaa tunarointiaan EU:n kustannuksella jne....

Menee aika kauaksi blogin teemasta, mutta olkoon tämän kerran....

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #18

Mutta mitä tekemistä sen enempää South Streamilla kuin LNG-satamallakaan on Kiinan kanssa, paitsi että jos omistaa sataman niin kerää tuottoja. Eikä EU vaikuta Kiinan satamaomistuksiin Kreikassa.

Ja Venäjän mukaan South Stream on loppuun käsitelty.

http://www.bbc.com/news/world-europe-30283571

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #19

En tiedä miksi sotket asioita toisiinsa ja teekö sen tarkoituksella vai ymmärätämättömyyttäsi.

Sanoit että LNG satama on kaukaa haettu ja vastasin siihen....

Loput yhteydet olet keksinyt itse omassa päässäsi ja sille en voi mitään.

Venäjä tekee putken loppuun varmuudella, kunhan EU-troikka ja Euro katoaa kuvioista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #20

Tarkoitin LNG-satamasta että kiinalaisille sijainniltaan kaukaa haettu kun lähemmäksikin on suunnitteilla, paitsi jos omistavat sen ja saavat tuottoja.

Mitä olen mielestäsi keksinyt omasta päästäni?

Edit: Mitä konkreettista siitä Kreikan LNG-sataman suunnitelmasta tällä hetkellä on?

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #21

Piirrustukset ja maansiirtotöitä kerkesivät aloittaman, kunnes EU-komissio iski sormensa peliin ja Venäjän mollauskampanja alkoi.

Putin sanoi viimein itse ettei tee USA-rakkikoiran Papandreou kanssa mitään yhteistyötä, kun Karanmalis luopui vallasta erittäin hämärien yhteensattumien jälkeen......

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #22

Eikä Putinin Krimin valtaus edistänyt asioita, päin vastoin.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Järjetön veto EU:lta jälleen kerran. Itse en tuota itsenäisyysmomenttia ajatellut vaan muuten järjettömyyttä siitä, että verottamattomat tulot ovat olevinaan tukea. Omat päättäjämme olisivat varmaan tehneet työtä käskettyä sen enempää ajattelematta.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Tämä on tapa näyttää voimaa Irlannill, joka muutenkin on vielä polvillaan.

Toisaalta Irlannin into haastaa järjettömän finanssikuplan aiheuttaneita pankkiireja voi aiheuttaa ahdistusta muuallakin Euroopassa....Ja voisi olla syy läväyttää voimanyrkki pöytään!

Sitten on vielä yksi aspekti jota ei sovi unohtaa. Euroopan autovalmistajien ja pankkien maksamat korvaukset jenkeissä. Nämä joukkokannehässäkät voidaan ymmärtää taloussodaksi kahden ison välillä ja tämä jenkki-konsernien kuritus Euroopassa voisi olla pieni näpäytys jenkeille, jossa Irlanti on vain sijaiskärsijä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset