*

Kreikan Hämis "Tiedän vain sen, etten tiedä mitään."

Ketjukolari Syyrian ilmatilassa.

Toivottomasti täynnä olevassa Syyrian ilmatilassa on tänään tapahtunut katastrofinen ketjukolari. Yhteensä 17 hävittäjälentokonetta kolmestatoista eri maasta ovat joutuneet ilmailuhistorian suurimpaan ketjukolariin. Syyrian ilmatila on jouduttu sulkemaan, kunnes kolarin jäljet saadaan siivottua.

 

Ensitietojen mukaan onnettomuuden aiheutti ranskalainen pilotti, joka oli vasta saapunut alueelle. Pilotti oli ilmeisesti keliolosuhteisiin tottumattomuuttaan laskenut tilannenopeuttaan vasenkaarroksen aikana siinä määrin, ettei perässä lentänyt US-pilotti saanut konettaan paniikkijarrutuksesta huolimatta pysähtymään.

 

US-pilotin koneen perässä lentäneet kaksi Jordanian pilottia ja Australian hävittäjä eivät saaneet väistettyä kolarikohtaa ja peittivät samalla muiden takaa tulijoiden näkyvyyden. Kolaripaikka jäi huomaamatta kahdelta venäläiseltä lentäjältä, jotka lensivät täydellä kaasulla ketjukolarin hännille.

 

Samaan sumaan lensi heti venäläisten perässä olleet kaksi turkkilaista hävittäjää, sekä Iso-Britannian, Kanadan, Marokon ja Bahrainin koneet. Lopuksi tilanteeseen lensi vielä yksi ranskalainen, saudi-arabialainen hävittäjä.

 

Onnettomuuden laajuutta selittänee viikonlopun tauon jälkeen alkanut kilpailu siitä kuka heittää ensimmäisen ja kuka viimeisen kiven. Kilpailun kannalta on valitettavaa, että tapahtuman johdosta Syyriassa jää suuria alueita pommittamatta luultavasti useiden päivien ajaksi.


Osa lentäjistä onnistui pelastautumaan laskuvarjolla, mutta pelastushelikopterit eivät pääse onnettomuuspaikalle, koska komentajat pelkäävät uutta onnettomuutta. YK on kutsuttu apuun tekemään aikatauluja pelastuslennoille ja varmistamaan, ettei tapahtuma pääse toistumaan.

 

Kiitos
Hämis

 

Ps. Maailma on mennyt niin absurdiksi, ettei tästä hullutuksesta voi enää raportoida tosissaan!

Ps2. Hymyyn on hyvä lopettaa. Siitä jää hyvä mieli ja hyvin mielin poistun USArista ainakin toistaiseksi.

Kiitos kaikille ja hyvää joulun odotusta. Jatkossa keskityn, jos keskityn, kirjoittamaan vain omaan blogiini:

https://vapaakulkija.wordpress.com/

 

Kiitos

Hämis

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Saksa on ilmoittanut olevansa seuraavassa kolarissa etuoikeutettuna mukana, koska katsoo Saksan omistavan oikeudet ketjukolareihin.

Kansleri Merkel väittää koko Ketjukolarikulttuurin alkaneen Saksan Autobaanoilta ja lähettää riittävän määrän koneita varmistaakseen, ettei seuraavasta törmäyksestä puutu saksalaista konetta.

"Maailma ei ole koskaan aikaisemminkaan törmännyt itseensä ilman Saksaa! Meillä on pitkät ja vahvat perinteet maailman ja Euroopan törmäyksissä!"
Jyrisi rautakansleri Bundestagin lehtereille.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Ei olekaan saksalainen rautapohjainen marssisaapas kalissut sitten vuoden 1944, jolloin juostiin jo kilpaa kohti Berliiniä.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Tästä käydään kovaa keskustelua Saksassa, jotta miksi nyt ja miten perustuslaki suhtautuu Sakulan "puolustusvoimien" lähettämiseen sotaan.....

Toisaalta samalla aukeaa varuskuntia sotaa pakeneville!

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Jos ei vierasta maata pommittamalla saa vihamiehiä, niin millä sitten? Ranskakin lähti Syyriaa pommittamaan syyskuussa "voidakseen varmistaa sisäisen turvallisuutensa".
Blogisti on oikeassa: (länsi)maailma on muuttunut pähkähullun absurdiksi.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Suomen sisäistä turvallisuutta parannetaan pommittamalla vaikka Afrikkaa!

pekka numminen

ISIS on tehnyt terroristi-iskuja saadakseen "kristityt maat" voimakkaammin osallistumaan sotaan ja näin perustelemaan sotaansa islamin puolustamisena.

Mikä on "kristittyjen Länsimaiden" vaihtoehto ilmapommituksille?

Lähettää maajoukkoja ja miehittää Syyria?

Irakin sodassa ja miehityksessä kuolleiden enemmistö ei kuollut ilmapommituksissa, vaan sivullisina "kapinallisten"/islamistien välisissä taistelussa liittoutuneiden joukkoja vastaan sodan jälkeen. Monet ovat kuolleet islamistien/terroristien räjäyttämissä pommeissa ja itsemurhaiskuissa sen jälkeen kun Saddamin (sunni-) diktatuuri syrjäytettiin.

Basharin diktatuuri on shia-diktatuuria, joten todennäköisesti hänen syrjäyttämisensä ja alueidensa hallinta olisi helpompaa, mutta Syyrian sunnit (74%) aloittaisivat/jatkaisivat samaa terrorismia ja murhaamista mitä nyt tapahtuu Irakissa.

Olla tekemättä mitään?

ISIS järjestö on murhannut ja ajanut vähintään satoja tuhansia ihmisiä Syyriasta pakolaisiksi. Eikö tähän pitäisi jotenkin puuttua? Annetaanko ISIS järjestön murhata ja vainota Syyrian vähemmistöjä, koska he eivät ole "meitä"?

Tukea ISIS järjestön vastustajia toimittamalla aseita ja/tai muuta apua?

Tukea ketä/mitä? Basharin hallintoa/armeijaa kuten Venäjä? Kurdeaja, jotka Turkki näkee vihollisekseen numero 1? "Maltillisia" sunni-kapinallisia, jotka veljeilevät avoimesti islamistien (kuten AL-Nusra) kanssa ja jotka käyvät jopa kauppaa ISIS järjestön kanssa?

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Riittää, kun vähän tarkemmin syynää, ketä missäkin maassa pyörii. Rajat ovat myös sitä varten, että tarkkaillaan ihmisten liikkumisia.

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Olisi mielenkiintoista nähdä tilasto, minkä maalaisilla aseilla ISIS taistelee. ILmeisesti etupäässä aseilla, jotka he ovat kaapanneet vastustajiltaan.Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu. ISIS:iä ei aseilla voi hävittää, korkeintaan se saadaan vaihtamaan nimeään. Jos niiltä viedään aseet, jää jäljelle miljoona itsemurhapommittajaa.
Liikakansoitus on ongelmien äiti. Ulkomaisten sotajoukkojen sekaantuminen on ongelmien ravinne, varsinkin raukkamaisten ilmasta pommittajien robottilennokkeineen. Viha syvenee jokaisella iskulla. Parempi olisi auttaa arabeja syntyvyyden säännöstelyssä ja autioituneen maan vihreyttämisessä.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Totuus alkaa pikkuhiljaa selvitä. Ranskalainen oli vetänyt neljä tuoppia punaviiniä lounaalla ennen lentoa. Ohittanut jenkin väärällä kaistalla, josta muuten vain pöllyssä ollut lentäjä suivaantui. "Jumaliste näytän tuolle sammakonsyöjälle" ja koittanut kiilata fransun "ojaan".

Jordanialaisia on vaikea syyttää. Aussi oli löytynyt lähimmästä juottolasta. Edelleen mysteeri, miten kone oli voinut olla ilmassa.

Venäläiset olivat tavallaan syyttömiä. Kiesusteipin vienti on kiellettyjen tuotteiden listalla. Säästösyistä kaasukahvojen murtumat oli korjattu maalarinteipillä, kahva jäi käteen....

Tutkinta muiden osalta on vielä kesken.

PS. tapaillaan sivuillasi.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Totta tuokin mitä kirjoitat (Hämiö).

Tervetuloa sivulleni. Yritän vähentää tätä rääpimistä, jotta olisi aikaa tähdelliseenkin. Täytyy muuttaa tyyliä jotta saa paljon asiaa tiiviiseen nippuun, kun tällä hetkellä tapahtuu joka puolella ja koko ajan!

Josko kerran päivään saisi jonkun tiivistelmän tapahtumista ulos....

Käyttäjän TimoKalliokoski kuva
Timo Kalliokoski

Parhaisiin ja mehukkaimpiin pommituskohteisiin täytyisi nyt kyllä saada jonotusnumerosysteemi. Tämähän menee ihan hallitsemattomaksi.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

viedään meitin byrokraatit sinne ohjaamaan pommituksia. Jengi lähtee kotiin viimeistään, kun byromme kysyy kolmannen kerran jotain lippulappua....

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Se oli sitten siinä, pärjäilkää ihmiset keskenänne ilman suuria rähinöitä.

Kiitokset kaikille osallitujille

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset