*

Kreikan Hämis "Tiedän vain sen, etten tiedä mitään."

Mitä tein, kun Pariisissa paukkui ?

Minä luin kirjaa. Stephen King:in kirjaa Tukikohta. Kirjassa luki näin:

„Kuka tyhjensi koeputken, menettää merkityksensä yleisen totuuden rinnalla. Kaiken rationalismin päässä on joukkohauta. Fysiikan lait, biologian lait, matematiikan aksioomat, ne ovat kaikki osa kuolemankeikkaa, koska me olemme mitä olemme. Jos se ei olisi ollut kapteeni Trips, se olisi ollut jotain muuta. Oli muotia syyttää teknologiaa, mutta teknologia on puun runko, ei juuret. Juuret ovat rationalismi ja minä määrittelisin sen näin: Rationalismi on ajatus, että me pystymme aina ymmärtämään kaiken olevaisesta. Se on kuolemankeikka. Se on aina ollut. Joten voitte kyllästyttää superflunssan rationalismilla, jos haluatte.“

 

„Ja jos rationaismi on kuolemankeikka, niin epärationalismi saattaa hyvinkin olla elämänkeikka.“

 

Jäin miettimään oliko syytä olla rationalisti ?

 

Onko tullut aika tehdä epärationalisia tekoja ?

 

 

Nyt ei enää taida -ismit riittää ?

 

 

Kiitos

Hämis

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Ismit ovat kuolleet sillä minäkin olen Spartacus
Ainoastaan vajakki seuraisi aatetta tahi uskontoa kun parempaakin on tarjolla

Hyvä hommahan se olisi jos nuo profeettansa seuraajat saisivat ydinpommin
Tahi useamminkin

Ihmiskunta=Ei mikään iso vahinko

Minulle ainakin henk koht riitti
Tein mitä tein kun pamahti
Jatkan sen tekemistä kunnes vieressä pamahtaapi

Idioottieja vajakkiuskontoineen kun tuntuisi riittävän
Toivottavasti löytäisivät jostain isompia pommeja

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Se on aika käynnistää partahöylä, ettei joudu turhaan syleksittäväksi.

No sitä saatiin mitä tilattiin. Nyt on aika maksaa lasku. Onneksi ei ole muuta, kuin henki vietävää Suomen jäljiltä ja sillä en Suomessa pärjännyt minkään...

Mielikuvitushenkilöistä, ja siitä kenen on paras, tässä tapellaan ?

Vai antaako se "näkymätön käsi" näille pojille läpsäytyksen pyllylle ja nenälle, jolla saa moisen riehumisen aikaiseksi ?

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Niin, mitä tein kun Pariisissa paukkui.

Minä nukuin silloin ja kun aamulla tapani mukaan katsoin TV1 teksteistä mitä maailmalla on yön aikana tapahtunut niin en ensin voinut uskoa silmiäni kun Pariisin tapahtumia luin.

US:n keskustelupalstalle tullessaani huomasin ensiksi, että Niclas Herlinin blogiin minulla ei ollut kommentointi oikeutta. Kyllä ollaan US:n toimituksessa varovaisia kun minunlainen, silloin tällöin kommentin esittänyt bannataan.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Ennakkoiva banni ? Empä ole moisesta ennen kuullut.

Taitaa Eurooppa muuttua pikaiseen uuteen muotoon ja rikottua ei taida saada takaisin.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Eilen tuli kirjoitetuksi tällainen blogikommentti ja menin nukkumaan hyvissä ajoin ennen ei niin odottamatonta tapahtumaa.

"Kukaan ei maailmanpolitiikassa ole oikeasti toisensa kaveri, varsinkaan suurvalloista. Niillä on vain yhteisiä tai eriäviä intressejä.

Jos saan heittää villin arvauksen, tämän "pakolaisvuon" tarkoitus on estää Saksaa ja Ranskaa pakittamasta ulos Natosta ja Euyrooppaa liittoutumasta Venäjän ja Kiinan kanssa. Mikäli tällaista haihattelua on ilmassa, voidaan ajan kanssa hyvin koulutetut solut päästää valloilleen ja sekoittamaan koko manner."

Toki iskujen suorittajilla on ollut muitakin motiiveja Yhdysvaltain ja Euroopan pitkään jatkuneen demokratiaviennin vuoksi.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Suomikin on ollut mukana demokratiaviennissä. Onko aika tuoda demokratia takaisin vai hoitaako tuonkin tuonnin Saksa puolestamme ?

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Yksi oli pois joukoista, kun Saksan rajvalvojat ottivat kiinni torstaina. Ukolla on Pariisin tapahtumiin sopivaa kalustoa mukana, kuten AK47, kranaatteja ja räjähteitä.

http://www.focus.de/politik/ausland/plante-er-eine...

Joidenkin arvioiden mukaan Saksassa on jo miljoona asetta ja VOKeissa on takavarikoitu näitä työkaluja.....

Aika höllentää aselupia, lisätä poliisin resursseja vai miten Oy Suomi Ab aikoo hoitaa turvallisuudentunteen kansalaisille ja peloitteet terroristien suuntaan ?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Minua alkoi mietityttää, miten Suomessa varaudutaan uhkien kasvuun. Eduskunnassahan on ollut sellaista ilmapiiriä, että suomalaisilta pitäisi kerätä aseet pois.

Miksi? Voisiko käydä niin, että reserviläisille jaetut aseet osoittaisivat "väärään suuntaan" pitkään jatkuneen poliittisen väkivallan seurauksena? Aika moni kun lienee jo havainnut, ettei meillä ole juurikaan ulkoisia uhkia, vaan ne ovat sisäisiä ja pönöttävät enimmäkseen Arkadianmäen suunnalla.

Vai ollaanko tänne MOU-sopimuksen nojalla ostamassa velaksi hallinnolle kuuliaisia väkivallan ammattilaisia ja niiden työkaluja? Tai peräti "syventää integroitumista" läntiseen sotilasliittoon? Mikä taas ei sovi Venäjälle, joka pakotettaisiin reagoimaan asiaan kokemusperäisesti suoraviivaisilla menetelmillä.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Jenkeissä eräs asetehdas oli luvannut muutaman sata rynkkyä yritykselle, joka saa ne vietyä ISIS-taisteluihin. Tällä kertaa taisi olla ISIS-joukkoja vastaan.

Voisiko Sako vai mitä niitä suomalaisia valmistajia onkaan laittaa Sipilän piikkiin jonkun tykin jakoon vai saako noita vasta, kun liitytään Natoon ?

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

1500 sotilasta Pariisin kaduille! Käytössä on "valkoinn suunnitelma" joka on vuosimalia 2004.

http://www.focus.de/politik/ausland/schuesse-explo...

Minä vuonna Suomen suunnitelma on tehty ?

Lakia on rukattu 2011.

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/201115...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Joskus uhkat tai katastrofit yhdistävät kansoja ja ihmisiä, joskus ne vieraannuttavat niitä toisistaan.
Euroopan (EU:n) kohtalona on nyt se, että uhkia ja riskejä on sekä ulko- että sisäpuolella: sekä itse aiheutettuja, että muualta tuotettuja. Keiden ääntä tässä Euroopassa sitten pitäisi kuulla?

Tätä pohti tutkija n. 1,5 vuotta sitten:
http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/634705/Kansa...
"Euroopassa muhii tyytymättömyyden vallankumous. Kymmenet miljoonat ihmiset ovat turhautuneita ja heidän uskonsa eurooppalaisen edistystarinan tulevaisuuteen on mennyt."
"Yhä useampi eurooppalainen katsoo, etteivät EU sekä siihen sitoutuneet perinteiset puolueet kykene enää toimittamaan sitä, mitä ovat luvanneet."

Tätä onnetonta - tosin itse aiheutettua - tilaa on mahdollista käyttää hyväksi moneltakin eri taholta.
Ja käytetäänkin.

Käyttäjän psihentunen kuva
Pasi Hentunen

Olin eilen melko aktiivisesti netissä ja poikkeuksellisen myöhään klo 23 jälkeen kommentoin vielä Timo Isosaaren blogia. Enpä saanut millään unen päästä kiinni vaan ajatukset harhailivat levottomasti. Kävin juomassa tilkkasen maitoa noin kahdelta yöllä ja sitten nukahdin paremmin. Olin sähköposteissa kirjoitellut mm pakolaiskriisin käytöstä sodan välineenä ja aamulla sitten sota olikin käynnissä uudella tasolla.

Minäkin olen näköjään saanut "ennakoivan" bannin Sebastian Tynkkysen blogiin, huomasin sen tänään. Lkuki vain teatraalisesti "pääsy kielletty".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset