*

Kreikan Hämis "Tiedän vain sen, etten tiedä mitään."

EU kieltää käteisen ?

Baader – pankin pääekonomisti Ropert Halver (4) ennustaa, että EKP-miinuskorko johtaa käteisen asteittaiseen poistamiseen. „Kun käteinen poistetaan, ei kukaan voi taistella miinuskorkoja vastaan ja hallitsevat tahot pelkäävät suunnattomasti pankkipakoa.“

 

Tästä on jo ensimmäiset merkit nähtävissä Sveitsissä, jossa pankit ovat kieltäneet eläkekassoja maksamasta säästöjä käteisellä. Halver kertoo, ettei Sveitsin pankeilla ole riittävästi käteistä eläkeiden maksamiseen käteisellä. Tämän ongelman edessä on muutkin Euroopan maat ja Halver pelkää pankkipakoa, joka johtaisi pankien konkursseihin.

 

Kysymykseen „mitä miinuskorkon ja käteisen rahan suhde merkitsee kansalaisille“, herra Halver kertoo, että kaikki maat ja kansalaiset Euroopassa ovat altistuneet ongelmalle. Halver ennustaa, että ongelma ratkaistaan kahdessa vaiheessa. Ensin rajoitetaan käteisrahan hallintaoikeutta ja lopulta käteinen poistuu kokonaan käytöstä. Tätä Halver ei odota vielä ensi vuonna, mutta pitää asiaa väistämättömänä seuraavien muutaman vuoden aikana.

 

Herra Halver uskoo, että muutos myydään ihmisille kansainvälisen huumekaupan, veronkierron ja kuutamokeikkojen varjolla. Logiikaksi herra Halver kertoo, että kiellolla tehdään mahdottomaksi tämän hetkisen negatiivisen korkon ja tulevien korkolaskujen kiertämisen käteisen kautta. Samalla pyritään saamaan „musta raha“ ja „sukanvarsisäästöt“ talouteen, jotta talouden „yskivä kone“ saisi „ryyppynsä“ ja hyrähtäisi taas käymään. (1)

 

MMNews – sivusto kertoo jo tarkemman ajankohdan vain pari päivää edellisen uutisen jälkeen. MMN perustaa tietonsa Brysselin sisäiseen muistioon ja muistion kerrotaan paljastavan kiellon alkavan vuonna 2018. (2) Syyksi kerrotaan edellä mainittujen rikollisuuden, rahanpesun ja piemän työn lisäksi käteisen aiheuttamat kulut verrattuna „korttirahaan“. Paperin kerrotaan saaneen EU-komission johtajan Jean-Claude Junckerin ja EU-maiden vltiovarainministereiden siunauksen.

 

Pankkilobbarit (Steinbeis Research Center for Financial Services) ovat tuoneet tuoreen „perustelun“ käteisen kadottamistemppuun käteisenrahan kustannuksista. (3) Lobbarit ovat laskeneet, että käteisen kulut ovat pelkästään Saksassa 12,5 miljardia vuodessa. Vertailuksi on esitetty Suomessakin suositun „korttirahan“ hinnaksi vaivaiset 800 miljoonaa. Lisäksi kerrotaan, että Ruotsissa on rikollisuus laskenut 10% siirryttäessä kohti täydellistä „bittirahaa“ ja rahalaitos- sekä henkilöryöstöt ovat kadonneet lobbareiden mukaan melkein kokonaan.

 

EU-oikeusministeri Martine Reicherts painottaa, että „ei ole hyväksyttävää, että ihmiset joutuvat menemään töihin pelkäämään ryöstöä ja lisäksi tänä päivänä ei ole painavaa syytä maksaa käteisellä. Käteiskielto tekee EUsta turvallisemman, koska kenenkään ei tarvitse pelätä ryöstöä ja lisäksi rahanpesu tulee mahdottomaksi.“ Reicherts on vakuuttunut, että 25% käteisestä on „mustaa rahaa“ ja käytetään van rikollisiin tarkoituksiin. Huumekauppa, veronkierto ja kuutamourakat ovat mahdollisia vain käteisellä rahalla. Näistä syistä on aika kieltää käteisen käyttö, kertoo Reicherts.

 

Määräpäiväksi on kerrottu 01.01.2018 ja tuon päivämäärän jälkeen on kaikessa kaupassa kielletty käyttämästä käteistä rangaistuksen uhalla. Ne joilla on käteistä „patjan alla“ tai „säästöpossuissa“ joutuvat tuomaan käteisensä pankkiin ja todistamaan mistä käteinen on kotoisin. Tätä „patjakäteistä“ arvoidaan olevan liikeellä noin 100 miljardia Euroa.

 

 

Onko tämä todella se tulevaisuus, jonka haluat ?

 

Jos EI ja haluat pitää käteisesi:

 

Äänestä viisaasti! Äänestä Demokratia 2.0 – ohjelmaa! Äänestät itseäsi!

 

http://ihmisyydenpuolesta.fi/eduskuntavaaliehdokkaat-2015/demokratia-2-0/

 

Koko kansaa ei lahjota niin helpolla, kuin EKP-johtoa, EU-komissiota ja tämän epädemokraattisen järjestön suomalaisia hännystelijöitä!

 

 

Kiitos

Hämis

Ehdokas IPU-listalla Pirkanmaalla numerolla 63.

 

Linkit:

  1. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/04/01/schuldenkrise-baader-bank-erwartet-abschaffung-des-bargelds-in-europa/

  2. http://www.mmnews.de/index.php/politik/41036-eu-bargeld-verbot-ab-2018?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mmnews%2FQliz+%28MMnews%29

  3. http://www.steinbeis-research.de/images/pdf-documents/CFP_Cost_Of_Cash_Studie_Steinbeis_Deutsch.pdf

  4. http://business-personalities.com/robert-halver-baader-bank/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Valitettavasti "käteinen" ei ole Jyrkimme!

Käyttäjän tervoneneduskuntaan kuva
Janne Tervonen

Sepä se. Harvoin EU mitään haitallista onkaan kieltämässä.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Yleensä tuo menee toisin päin ja jopa liiotellusti....

Brysselin voisi luokitella ongelmajätelaitokseksi, kun ottaa huomioon mieten suuri määrä kieroista kieroimpia siellä vaikuttaa (lue vaikeuttaa) EU-kansalaisten elämää.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Huumekauppa, veronkierto ja kuutamourakat ovat mahdollisia vain käteisellä rahalla. Näistä syistä on aika kieltää käteisen käyttö, kertoo Reicherts.

Huumekauppa, veronkierto ja kuutamourakat ovat mahdollisia vain siksi, että yhteiskunnat sallivat niiden tapahtuvan.

Ne sallitaan lähinnä siksi, että monen päättäjän ja yhteiskunnan silmäätekevän leveä taloudellinen olotila on vakiintunut tai muodostunut pitkälti näiden kolmen seikan ollessa mahdollisia.

Eivät ne tunnetut nimet poliisin salaisissa rekistereissä siellä aivan turhaan ole.

Käyttäjän tervoneneduskuntaan kuva
Janne Tervonen

ISot talousrikokset tehdään tilisiirroilla, ei miljardiluokan pimeissä hankkeissa käteistä käytellä, ei ole vaikea arvata miten käy jos käteisestä luovutaan ja siirrytään vain korttien käyttöön, palvelumaksuihin tulee rajuja korotuksia kun ei ole vaihtoehtoa...

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Huolestuttavampaakin huolestuttavaa on mielestäni ajatus, että esim. Stubb-Haglund-linjan, tämän uussuomettumisen, moittiminen/arvostelu voisi viedä korttisi kieltolistalle ja joutuisit käymään "onnellisuusvirastossa" pyhästi lupaamassa, ettet tee sitä enää koskaan ja joutuisit vannomaan valan valtakunnan marsalkka Haglundin kuvan edessä saadaksesi onnettoman ostovoimasi takaisin (Hämiö)

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Käteisen kieltäminen on kontrollin muoto. Bittirahan käyttöä voidaan valvoa eli jokaisen meistä ostotapahtumat ovat sitten viranomaisten tiedossa.

Mitä tulee käteisen kalleuteen niin alla viime vuonna kirjoittamani julkaisematon artikkeli:

---
Toimittaja: Riikka Söyring

otsikko: Luottokortit syövät kuluttajien ostovoimaa

Luottokorttien käyttö tulee kalliiksi luottokortin käyttäjälle, kauppiaille ja yhteiskunnalle.
Luottokorttien käyttöön liittyy paljon piilotettuja maksuja. Se myös nostaa tuotteiden ja palvelujen hintaa.

Visa ja Mastercard veloittavat kauppiailta 2% jokaisesta luottokortilla maksetusta kauppasummasta. American Express veloittaa vieläkin enemmän.
Kauppiaat luonnollisesti siirtävät tuon kulungin myytävien tavaroiden hintaan.
2 prosentin veloitus 25 vuorokauden luottoajasta on vuositasolla noin 33,5 prosenttia.

Luottokortti on luottokortin haltijan lupaus maksaa. Luottokorttiyhtiö muuntaa maksulupauksen "neuvoteltavaksi instrumentiksi", joka kelpaa maksuvälineenä. Se on siis maksulupaus, jota voi käyttää kuten rahaa. Luottokorttikuitin allekirjoittaja käytännössä luo rahaa maksulupaustaan vastaan! Maksulupauksesta tulee ”varallisuutta” jota vastaan luotto myönnetään.

Kaupassa instrumentti kirjataan kauppiaan taseeseen elektronisesti kun luottokortin haltija "maksaa kauppiaalle". Luottokorttiveloitustieto kulkee toiseen kirjanpitopaikkaan, "acquiring settlement bank", joka kokoaa tiedot luottokortin käytöstä ja lähettää ne pankkiin. Pankki lähettää luottokortin haltijalle koonnin luottokortin käytöstä ja odottaa luottokortin haltijan maksavan luottokorttilaskunsa.

Koska luottoaika on lyhyt, pankit eivät oikeastaan koskaan tarvitse "omia rahojaan" luottokorttien maksulupausten lunastamiseen; kauppiailta veloitettu 2% kuluveloitus kattaa pankkien "reservin tarpeen".

Kanadalainen finanssianalyytikko Timothy Madden sanoo korkojen olevan varsinaista mannaa pankeille. Maddenin arvion mukaan pankit eivät tarvitse omaa pääomaansa kuin suunnilleen 2 prosentin edestä, jonka taas kauppiailta peritty kuluveloitus kattaa.
Näin ollen tarvittavat reservit on sisäänrakennettu itse maksujärjestelmään: Luottokortin käyttäjä rahoittaa ostohetkellä tehdyt transaktiot, ja luottokorttiyhtiä/pankki rahastaa järjestelmän tuoton.

”Luottokorttijärjestelmä on suunniteltu niin, että kun se on kerran on saatu käyntiin, järjestelmästä tulee itserahoittava, sen jälkeen se vaatii operaattorilta nolla-investointia eikä tappioita voida velkoa operaattorilta, koska sillä ei ole omaa pääomaa (equity)”, Madden sanoo.

Yhdysvaltain keskuspankki Federal Reserven (FED) tilastojen mukaan tuotto luottokorteista on lähes suurempaa kuin mistään muusta pankkitoiminnasta. Osittain tämä johtuu siitä että luottokorttien käytöstä veloitettava korko on suurempi kuin muista kaupallisista lainoista veloitettava korko. Pääasiallisesti tuottavuus tulee kuitenkin pankkien/luottokorttiyhtiöiden velkomista maksuista kuten myöhästymismaksuista, tilinylityssakoista, nostoveloitusmaksuista, vuosimaksuista ja vastaavista.

Luottokorttien käyttö syö kuluttajien ostovoimaa kasvattamalla näiden rahankäytön kuluja. Yksityisten velkakauppiaiden perimä vero luotonkäytöstä ei palauta rahaa talouteen vaan poistaa ostovoimaa taloudesta.

Yksityisesti omistetun entiteetin kautta hankittu luottokorttiraha tulee kalliiksi kokonaistaloudelle myös, koska luottokorttirahoitus on muutaman harvan toimijan monopoli. Monopoliasemassa ne pystyvät määräämään luottokorttitoiminnan säännöt sekä luottokorttirahan hinnan.

Lähde:

Ellen Brown: Usurious return on phantom money: The credit card gravy train
http://ellenbrown.com/2014/02/14/usurious-returns-...

Toimittajan kommentti:

Costa Rica tarjoaa väestölleen vaihtoehdon luottokorttiyhtiöiden monopolille. Costa Ricassa 80% talletuksista on neljässä suurimmassa julkisesti omistetussa so. valtion omistamissa pankeissa. Kahden suurimman julkisesti omistetun pankin luottokorttiasiakkaat eivät maksa lainkaan transaktiomaksuja pankille. Visan ja käytöstä asiakkaat maksavat pankeille vain pienen korvauksen, jolla katetaan pankin kulut.

Venäjä on rakentamassa omaa, länsimaisesta pankkijärjestelmästä riippumatonta kansallista luotto- ja pankkikorttijärjestelmää, jossa luotottajina toimivat venäläiset pankit.

Julkisesti omistetujen pankkien kautta toimiva luottojärjestelmä ohjaa tuoton valtiolle, joka kykenee sen jälkeen käyttämään tuottoa julkisen toiminnan rahoittamiseen, uusien luottojen myöntämiseen tai verotuksen alentamiseen taloudellisen toiminnan lisäämiseksi.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Tuota en ollutkaan lukenut sinulta hyvä Riikkani. Kiitos, että nostit sen esiin ja omani buffauksesta.

Eiköhän ajeta I-PUtin mobiili Arkadianmäelle komeasti sisään ja laitetaan IPUtin keppejä näiden kontrollifriikkien rattaisiin ?

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ihmiset ottavat käyttöön vaihtoehtoisen valuutan jonka nimeksi tulee viuna, kulta tai koivumotti.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kulta on aina ollut käypää käteistä.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Tämäkin vaihtokauppa on tehokkaasti estetty Stubbin johtamassa DDR-Suomessa, jo nyt! "Naapurivahti" nämä peruskoulun katkeroittamat koivohalottomat ja raittiit aina valppaat virkamiehet yhteistyössä saisivat tavan finneistä hyvin pikaisesti jopa kultahampaat kadehdittua suusta ulos.

Uskoisin, että aisa voisi pikaisesti mennä niin pitkälle, että vaimon kutsuminen julkisesti "kultaseksi" aiheuttaisi vähintään vaimokkeen uudelleen ohjelmoinnin tai ainakin yhdyssanan loppuosa joutuisi kielettyjen listalle.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Niinpä. Osittaisvarantojärjestelmässä toimivilla pankeilla on neljä tapaa pitää huolta vakavaraisuudestaan taantumassa:

1. Takavarikoidaan velallisten omaisuus ja huutokaupataan se eteenpäin. Velallinen jätetään velkakiikkuun ilman mitään omaisuutta. Käytettiin laajamittaisesti Suomessa 90-luvulla, joten pankit eivät uskalla kovin laajamittaisesti kajota ja pehmentävät velkasaneerauksin sekä lyhennysvapain, kunhan saisivat edes korkotuotot.

2. Maksatetaan sijoitustappiot veronmaksajilla. Euroalueella loppuun kaluttu luu. Veroasteen nostamisen ja palkkojen laskemisen seurauksena ei saada minkäänlaista kasvua eli uusia velallisia aikaan. Paitsi opintovelkaa, kun alaikäiset ovat vielä höynäytettävissä helposti.

3. Konfiskoidaan (takavarikoinnin hieno ilmaisu) tallettajien varat. Nostorajoitukset ovat esiaste, kuten myös käteisen käytön rajoittaminen. Ainoa todellinen syy on talletuspaon estäminen, mikä alkaa levitä euroalueella kulovalkean tavoin pankista ja maasta toiseen. Pitkä taantuma ja öljyn hinnan raju pudotus kaatavat johdannaiskauppojen tappiot pankkirien syliin, joten kaikki mahdolliset varat pidetään taseen tilkkeenä. Mm. Osuuspankit ovat puoliväkisin houkutelleet eläkeläisten talletuksia osuuspääomiksi, joilla on yli vuoden irtisanomisaika, eivätkä ne ole talletussuojan piirissä.

4. Pankin omistajien lisäsijoitukset, mitä käytetään viimeisenä hätäkeinona ja tännehän se keskuspankkien tuki on enimmäkseen livahtanut. Velat ovat kirjanpidossa moninkertaistuneet, mutta lisävelalla ei saadakaan enää juuri mitään konkreettista aikaan.

Taviksella paras rahan arvon mittari on omaan kulutukseen päätyvän rahan ansaintaan käytetty aika. "Paskaduuneissa" tilanne muistuttaa entisen mustalaisen hevosen elämää; kuolee juuri kun oppii olemaan syömättä.

Vaihdantatalous, aikapankit yms. kutsuvat ensimmäisenä luottotiedottomia, joille ei anneta edes pankkikorttia. Sellaisten luomisella alkaa olla jo kiire. Samaa sovellettiin 1930-luvulla kun pankkijärjestelmä käytännössä kaatui edellisen kerran.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Tämä murros tarvitsee itsenäisiä IPUtin kommuuneja pitkin Suomen neidon kuvetta, koska meidän HagluStubbiodokset lahjoittaa meidät mielummin vaikka minkinrehuksi, kuin tunnustaa olevansa umpikujassa ja väärässä tekemisiensä kanssa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kokemukseni mukaan käteisen kieltämiseen olisi parhaat edellytykset juuri Suomessa, jossa sitä ei enää paljon käytetä muutoinkaan.

Viime kuussa Saksassa maksoin taksissa matkan lentokentältä hotellille kortilla. Kuski katsoi korttia kuin lehmä uutta aitaa, väänteli sitä puolelta toiselle ja sitten astui ulos autosta hakemaan takakontista vanhanaikaisen höylän, jolla sai aikaiseksi tositteen, jonka kynällä allekirjoitin.

Lähtiessäni hotellista yritin maksaa kortilla lentokentälle saavuttaessa, mutta tälle kuskille ei mikään kortti kelvannut, vaan vaati käteistä. Jouduin menemään odotushallin automaatille nostamaan VISA:lla. Molemmissa tapauksissa kuitiksi maksusta kirjoitettiin perinteinen "paragon" kuulakärkikynällä.

Joten paljon saa vettä virrata Reinin joessa ennen kuin Saksasta käteinen poistuu.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Saksalaiset ei ole niin orjakansaa, kuin suomalaiset, puhumattakaan etelän elävistä.

Italian, Kreikan tai Espanjan elektronisointi noille maksupäätteille ja korteille tulee maksamaan Saksalle ja onnettomille perskärpäsilleen Finneille jonkun harmaan hiuksen ja miljardia mansikkaa! Ja silti ei toimi!

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Ateenan päärautatieaseman (Larissa) lipunmyyntipisteessä käy ainoastaan käteinen. Sieltä ei lähdetä edes hakemaan höyliä. Niitä ei yksinkertaisesti ole. Ehkä troikka keksi, että niidenkin käytössä voidaan säästää? :D

Ateenan metropolialue käsittää vain hieman päälle viisi miljoonaa asukkia, mikä tietysti suomalaisten näkökulmasta tuntuu ymmärrettävästi pahaiselta tuppukylältä.

P.S. Täältä saa muuten myös sellaisen kivan pankkikirjan, joita suomalaiset saivat viimeksi ylpeinä kanniskella joskus 80-luvulla? :D

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset