*

Kreikan Hämis "Tiedän vain sen, etten tiedä mitään."

IPU:n Demokratia 2.0 – ohjelma.

  • IPU:n Demokratia 2.0 – ohjelma.

Perustuslain toinen pykälä sanoo: „Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.“

Perustuslain toinen pykälä sanoo myös, että: „Kansanvaltaan sisältyy yksilön on oikeus osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnan ja elinymäpäristönsä kehittämiseen.“

Tämän kansanvallan on Suomessa varastanut ylhäältä johdettu puoluejohtoinen parlamentarismi!


 „Demokratia Suomessa on rikki“.

 

Tätä korjaamaan ei riitä muu, kuin vallan palauttaminen takaisin kansalle.

Itsenäisyyspuolueen (IPU) „demokratia 2.0“ – ohjelmalla luodaan äänestäjälle mahdollisuus saavuttaa suoraan kaikki kansanedustajalla käytössään olevat parlamenttaariset vaikutusmahdollisuudet.

 

„Demokratia 2.0“ on vaalilupaus, joka on voimassa koko nelivuotiskauden!

„Demokratia 2.0“ tuo jäseniensä ulottuville yksittäisen kansaedustajan vaikutusmahdollisuudet, kuten:

1. Lakialoite
2. talousarvioaloite
3. toimenpidealoite
4. kirjallinen kysymys
5. suullinen kysymys
6. välikysymys

Tarkemmin Wikissä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Aloiteoikeus

 

Näitä kaikkia on jokaisen „Demokratia 2.0“ – jäsenen mahdollista esittää „Demokratia 2.0“ – ohjelman kautta siirrettäväksi eduskuntakäsittelyyn. Sisäisin äänestyksin „Demokratia 2.0“ jäsenistö päättää mitä esityksiä pidetään niin tärkeinä, että ne viedään eteen päin eduskunnan käsiteltäväksi.

Lisäksi „Demokratia 2.0“- ohjelman jäsenet pääsevät vaikuttamaan „Demokratia 2.0“-ohjelmaan sitoutuneiden kansanedustajien äänestyskäyttäytymiseen hallituksen ja muiden puolueiden aloitteiden äänestyksissä.

Äänestyksien pohjaksi „Demokratia 2.0“-ohjelma tiedottaa äänestettävistä asioista jäsenilleen sisäisillä tiedotteilla „Demokratia 2.0“- ohjelman sivustolla. „Demokratia 2.0“ – ohjelma pyrkii tekemään äänestyksen pohjaksi läpivalaisevia helppotajuisia miinukset/plussat selvityksiä jokaisesta kysymyksestä erikseen.

Tässäkin prosessissa on jäsenillä mahdollisuus päästä vaikuttamaan äänestyskysymysten asetteluun ja selvitysten sisältöön.

 

IPU:n joukot, jotka idean kehittelyyn ovat osallistuneet uskovat erittäin vahvasti, että Suomi on valmis „Demokratia 2.0“ – ohjelmalle.

 

IPU:lla ei myöskään ole normaalisti esiin nousevaa „kansa on liian tyhmää“ – syndroomaa, vaan me IPU:ssa uskomme vakaasti, että Suomen kansa on kypsä ottamaan päätöksenteon ITSENÄISESTI omiiin käsiinsä ja riittävän valveutunut päättämään omaan elämäänsä vaikuttavista asioista ITSE.

 

Toivotamme koko kansan tervetulleiksi „Demokratia 2-0“ – ohjelmaan, joka tulee syrjäyttämään nykyisen rikkinäisen keskusjohtoisen puolueparlamentarismin.
IPU:n ääridemokratistit Pirkanmaan, Hämeen ja Varsinais-Suomen vaalipiireistä!

 

http://ihmisyydenpuolesta.fi/oma-kansanedustaja/

 

Kiitos


Hämis
IPU:n ehdokas Pirkanmaalla 2015 vaaleissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Tero Ylinen

Luulen että jos massoille haluaa markkinoida jotain, niin jutun pitäisi olla yksinkertainen ja lyhyt:

"Äänestän siten kuin Facebook-gallupissa enemmistö on äänestänyt"

Malli gallup ( gallup olisi jotain tän tyylistä )
https://www.facebook.com/events/779684128783762

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Me ollaan kehitettty asiaa hieman pidemmälle ja uskon vahvasti että suomalainen osaa, pystyy ja haluaa omaksumaan enemmän ja todella vaikuttamaan perustuslainkirjaimen mukaan omaan tulevaisuuteensa.

Kansalaisaloite-sydeemi jota meille tarjotaan tämän hetken "suorana demokratiana" ei toimi, koska kansa ei saa ääntään kuuluviin saati käsittelyyn vaikka työmäärät nimien keräämiseksi on melkoinen.....

Jos pelkkä "Kiire" ja "Ei ole aikaa käsitellä" on tekosyy blogata lainmukaisia aloitteita.....Ei voi puhua todellisesta vaihtoehdosta tai vaikuttamismahdollisuudesta...

Tero Ylinen

Niin ei nykyistä poliittista systeemiä halua kukaan.

Suora demokratia olisi 100*parempi.

Mutta markkinoinnin, varsinkin kun vaaleihin on enään 1 kk, pitäisi olla tehokas. Facebookissa hyvät jutut leviää viikossa.

Jutun olisi hyvä olla lyhyt ja erittäin selkeä. Tämä olisi mielestäni sitä:

"Äänestän siten kuin Facebook-gallupissa enemmistö on äänestänyt"

Malli gallup ( gallup olisi jotain tän tyylistä )
https://www.facebook.com/events/779684128783762

Tuon ymmärtäisi kaikki. Ja taatusti kaikki haluvat eroon nykyisestä systeemistä.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #3

Henkilökohtaisesti toivon M11-puolueelle kaikkea hyvää ja menestystä vaaleissa, koska suuntamme on sama, vaikka vaaliliittoja ei syntynytkään.

Ajatustamme on mietitty, jopa tarjottu teillekkin ja olen suunnattoman pahoillani, ettei sa ottanut tuulta allensa aikoinaan. Tämä ei tietenkään poista tai estä rakentavaa yhteistyötä puolueiden välillä kaikilla alueilla.

Tero Ylinen Vastaus kommenttiin #5

Itse olen ehdottomasti suoran demokratian kannalla. Joten ottakaa tämä vain rakentavana palautteena.

Ideanne ydinhän on loistava.

Mutta

1. Suurimpana ongelma on se, että puoluekannatus mittauksissa kuulutte ryhmään "muut", kannatus alle 1,8%. Porukka ajattelee että "menee ääni hukkaan".

RATKAISU: Pitäkää Facebook-galluppeja. Niissä porukka näkee, että "ompas porukkaa kerääntynyt", ei ääni menekkään hukkaan. Teidän pitäisi kerätä porukka näyttävästi yhteen.

2. Kukaan ei halua ostaa sikaa säkissä.

En ole nähnyt yhtään Itsenäisyyspuolueen galluppia, eikä kai kukaan muukaan, kukaan ei tiedä miten niissä äänestettäisiin. RATKAISU: Facebook-galluppeja järjestämällä porukka näkisi miten niissä kävisi. Niitä järjestämällä porukka näkisi että niissähän enemmistö onkin viisasta. Sitten kun porukka näkee tulokset, niin "sika säkissä" tunne menee pois. Tilalle tulee tunne "tähänhän voi luottaa"
Malleja:
https://www.facebook.com/events/707173592698119

3. Tuossa ei kerrota miten järjestäisitte "sisäiset äänestykset". Sika säkissä. RATKAISU: Näyttäkää että teille on todellinen ratkaisu: Facebook gallupit, joilla homma toimii. Muuten porukka ei tiedä että onko teillä ratkaisua=sika säkissä.

Itse en ole vielä päättänyt äänestänkö Muutos2011 vai Itsenäisyyspuoluetta. En halua että ääneni menee hukkaan, todennäköisesti äänestän sitä kumpi näyttää saavan porukan paremmin kokoon. Menen sen porukan mukana. Onnea vaaleihin.

Tämän jutun tarkoitus ei ole haukkua puoluettanne vaan antaa rakentavaa palautetta. Haluan että voitatte vaalit. Eihän tätä nykyistä poliittista järjestelmää halua, eikä kestä kukaan.

Tässä vielä perusteluni, miksi kannata suoraa demokratiaa (copy eri asiayhteydestä):
Parhaimillaan suora demokratia on sitä, että ennen päätöksentekoa asiasta käydään laaja kansalaiskeskustelu, se että tämän keskustelun päätteeksi kansa päättää asioista, houkuttelee myös alan asiantuntijat ja ideoijat mukaan esittelemään ideoita. Väittelystä tulee erittäin kiivasta koska näitten väittelyiden perusteella tehdään oikeat päätökset. Kansalaiskeskustelusta kimpoaa loistoideoita jotka vievät Suomea eteenpäin. Kansa saa keskustelun aikana käyttöönsä myös asiantuntija lausunnot, jotka ministeriö on tilannut. Korruptio on mahdotonta. Nyt korruptioon riittää, että lahjoo muutaman ministerin. Mutta 10 000 kansalaisen lahjonta on mahdotonta. Laajan ja erittäin virikkeellisen keskustelun päätteeksi paras idea voittaa. Ne parhaat ideat ovat tulleet virikkeellisestä kansalaiskeskustelusta. Aluksi, kunnes parempi systeemi löytyy, sen toteuttamiseen voi toteuttaa suljetun Facebook-ryhmän äänestyksillä. Ryhmän jäseneksi pääsee ja äänestää voi vain ne, jotka ylläpito on hyväksynyt. Se voidaan toteuttaa nyt välittömästi. Uskon itse että se systeemi voittaisi vaalit NYT, jos joku sellaisen tekisi

Tällä hetkellä suosikkini on Itsenäisyyspuolueen Johnny Loikkanen:
https://www.facebook.com/pages/Tilannesysteemi-Loi...

Tosin galluppeja odottelen...

Tero Virtanen

"Me ollaan kehitettty asiaa hieman pidemmälle"

Ja olette aidosti venäläisen rikollisen yhteiskuntajärjestelmän asialla.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #11

Tero Virtanen: Mistä keksit venäläisyyden ?

Onko demokratia enemmän demokratiaa, jos se sataa taivaalta 100 kilotonnin pakkauksissa ?

Vai onko kansanäänestykset kenties sittenkin paremi vaihtoehto ?

Puhut Venäjän mallista, mutta et vertaa sitä mihinkään! Tässä hieman ensimakua "transatlantisesta" mallista:

"EKP:n johtaja Mario Draghi tuntee Euro-kriisin varmasti parhaiten Euroopassa, mutta usein unohdetaan, että mies oli vielä 2000 töissä Golman Sachilla. Tuolloin oli Euro-Mario „Eurooppa-vastaava“ ja osittain vastuullinen tai ainakin tietoinen Kreikan kanssa tehdystä „velkojen kaunistelusta“. New York Times-lehden mukaan puhenauhoituksista käy ilmi, että manhattanilainen pankki on auttanut Etelä-Euroopan EU-jäseniä vuosien ajan kätkemään velkataakkaansa. Näillä Goldman Sachs „bisneksillä“ onnistui myös Ateena piilottamaan velkojansa. Vastuullinen tästä piiloleikistä oli Mario Draghi, joka nyt EKP-johtajana „taistelee pelastaakseen“ Euron itseltään!"

Lopun lödät täältä:
https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/03/02/gold...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä IPU:n puoluejohto on kehitellyt todella pitkälle, ei vaaliliittoja, ei valittuja kansanedustajiakaan, mutta pääasia on olla puolueen puheenjohtaja.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #16

Aimo: Tällä ei uuria ole tekemistä IPU-hallituksen kanssa. Kehitystyö on saanut alkunsa Pirkanmaan piiristä ja mukaan on ilmoittautunut Hämeen ja Varsinais-Suomen piirit.

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Koska tiedän ettet vitsistä suutu niin
Olisko kaikista parasta demokratia 6.66
Jos Pjutin pupu lainais yhtä Tsar bombaa
https://www.youtube.com/watch?v=WwlNPhn64TA

Sillä aakeeks laakeeks
Sitten jos jotain jää niin uusiksi koko homma :D

Niin ja joo
Taidampa Sandea äänestää
Jo ennen vaalikoneella nuhjaamista osu jutut aika yksiin
Ei ollut yllätys että vaalikone tarjosi ekana vaihtoehtona 87% sopivuudella

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Hyvä kaimani. Oikein tiedät, ettei huumoria ole koskaan liikaa tässä maailmassa.....

Tuon "Bombannapin" jälkeen ei edes HS-saisi journalismiaan toimimaan.....

https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/02/15/hesa...

Sandeen kannattaa sijoittaa! Syyt löytyy täältä, jos joku muukin Uudellamaalla haluaa mieheen tutustua:

http://rayhablogi.blogspot.fi/2015/03/vain-muutama...

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Hyvä ohjelma. Lisäksi toivoisin, että luotaisiin sellainen tekninen palvelu jossa kansa voisi ilmaista kantansa eri asiakysymyksiin myös vaalien välissä. Palvelu voisi toimia kuten kansalaisaloite-palvelu nyt, mutta demokratia.fi'ssä.

Siksi tarvittaisiin sellaiset aloitteet kuin
- mielipidekartoitusaloite (internet-palvelussa)
- kansanäänestysaloite (vaalien yhteydessä)

Mielipidekartoitus olisi gallup-tyyppinen kysely joko lainsäädäntöhankkeeseen liittyvä, eduskuntapuolueen asettamasta teemasta tai mielipidekartoitusaloitteeseen liittyvä kysely.

Jos 3.000-10.000 ihmistä päättäisi ilmaista kantansa palvelun kautta, äänestysjakauma todennäköisesti vastaisi kansan näkemystä kohtuullisen hyvin. Mielestäni toimiva demokratia vaatii vuoropuhelu kansan ja lainsäätäjän välillä. Miten muutoin he tietäisivät, edustavatko meitä vai muita. Lobbaajien viesti kyllä kuuluu meillä päätöksenteossa, mutta eikö kansan kanta aiheeseen olisi myöskin tärkeä taustatieto muiden joukossa.

Erilaisia kartoituksia voisi internetissä järjestää ikäänkuin tieviitaksi päättäjille miten suhtautua asioihin kansan tahdon mukaisesti.

Tietenkään tuollaiset mielipidekartoitukset eivät päättäjiä pidä sitoa, mutta ilman kansan ilmaisemaa tahtoa ei meillä ole myöskään poliittista vaikutusta päätöksentekooon kuin vaaleissa, joissa voimme valita puolueiden valitsemista edustajista. Emme muista.

Suomalaisesta demokratiasta ei osaa olla enää ylpeä, kun helposti pystyy miettimään paremmat kehykset poliittiselle päätöksenteolle. Yhtä hyvä järjestelmä meillä kuin Venäjälle, joskin poliittinen kulttuuri täällä korkeammalla tasolla. Lopputulos sama, kansan vaikutus päätöksentekoon asiakysymyksissä nollan luokkaa. Puolueet tekevät ihan mitä tahtovat.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Meillä on jo systeemi ja toimintamalli valmiina. Siitä tiedotetaan uudemman kerran, ettei vatsat kipeydy liiasta makeasta.

Kaikki päätökset on alistettava lajaan kansalaiskeskusteluun kuten sinä ja edellä jo on mainittu ja toivon todella, en itseni tai puolueeni puolesta, vaan Suomen kansan puoluesta, että suomalaiset heräävät ja ottavat oman kohtalonsa omiin käsiinsä.

Demokratiaa ei voida tehdä 9-10 puoluejohtajan suulla vapaalla valtakirjalla loputtomiin.

On tullut aika muuttaa asioita!

Tero Ylinen

Loistojuttu. Demokratia 2.0 on paras juttu mitä nyt politiikassa on tarjolla. Pikkuhiomista vaan vielä markkinoinnissa massoille.

Toivottavasti kaikki tutustuu.

http://ihmisyydenpuolesta.fi/oma-kansanedustaja/

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Nina Palomäki

Eiks tää oo nyt vielä Pirkanmaan Ipun juttu?

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Nina hyvä! Jos lukee muutakin, kuin otsikon huomaa, että asia on selitetty varsin tyhjentävästi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset